Time to burn something

Sminket e på, ölen är nere i magen, Mp3n poppar för fullt och snart går tåget mot Antwerpen. Ska försöka leta reda på nycklarna till en kompis lägenhet där min mobilladdare ligger. Jag antar att jag kommer behöva den inatt när jag, som alltid, virrar bort mig. Han var så snäll så han tog mina saker redan idag på jobbet så jag skulle slippa bära med mig allt ikväll. Klumpigt nog hade jag lagt i laddaren i påsen och nu är han ute på fest med sitt jobb team. Så jag ska försöka leta reda på honom och panikladda mobilen. Han är nånstanns vid museet???????? Det här kan bli spännande! Men jag e redo att åka så det är väl lika bra att bege sig. Sen vid 10 ska jag träffa Carolina och Josefin från jobbet och gå på en klubb som heter Knoxx? Ska bli riktigt roligt och det är Happy Hour ikväll! Även USB-sladden till kameran ligger tydligen i Antwerpen så i morgon kanske det kommer lite bilder? Huvudet är inte riktigt med idag....

Ha det så jäkla kul nu på Valborg...det ska iaf jag!!!



Perfekt låt att vicka höfterna till medans man sminkar sig

"Ingen lyssnar på ord, sår är effektivare"

Aftonbladet 


Allt fler unga mår så dåligt att de skadar sig själva - men får ingen hjälp.

Det menar Sofia Åkerman, som startat en förening för unga med självskadebeteende.

- Det är effektivare att berätta med sår hur man mår, ingen lyssnar till bara ord, säger hon.

Sofia Åkerman, som när hon var tonåring skadade sig själv, har just skrivit boken "För att överleva". Hon känner till flera unga tjejer som har skickats till rättspsyk, som en sista utväg.

- Hade jag varit grovt kriminell hade jag inte haft lika många vänner inom rättpsyk som nu, säger hon.

Nyligen startade Sofia Åkerman också föreningen "Shedo" för självskadare, ihop med fyra andra tjejer. De märkte att det finns ett enormt behov av stöd, då många avfärdas med att "de vill bara ha uppmärksamhet".

- Det är så förnedrande att leva med ett sånt lidande, och ha känslan av att inte tas på allvar, säger Sofia Åkerman.

Känner självhat

Sofia Åkerman har själv skadat sig, som fjortonåring. Det var i slutet av 90-talet, då man knappt visste vad självskadebeteende var. Och det är fortfarande svårt att förklara, menar hon.

- Det är så komplext. Det är ett symtom, inte en egen sjukdom och det går hand i hand med väldigt många problem.

Främst är det kvinnor som drabbas. De känner ofta ett stort självhat och gör det för att bestraffa sig själva.

- Alla har ett monster som gnager i huvudet. Den känslan kan man multiplicera med tio när det gäller självskadare, säger Sofia Åkerman.

Känner man starkt har man behov av att uttrycka det, menar hon. Många skadar sig för att bli lugna. När kroppen skadas utstrålas endorfiner - som lugnar rent kemiskt.

Konkreta bevis

För vissa är självskadorna också ett sätt att kommunicera. Det räcker inte att åka till psykakuten och säga "hjälp mig", enligt Sofia Åkerman.

- Det krävs något mer. Då åker man dit med ett konkret bevis på att man mår dåligt, säger hon.

Många drabbade är ungdomar som inte blivit sedda, eller som är så självständiga att de inte tillåter sig att ta emot hjälp. Om någon av dem söker uppmärksamhet ska det inte dömas ut, menar Sofia Åkerman.

- Det är klart att man behöver bli sedd och få kärlek för att växa upp.

Behövs specialklinik

Antalet personer som skadar sig själva har ökat drastiskt de senaste tio åren. Och sakta börjar man bli medveten om vad som hjälper och vad som stjälper. Det är till exempel inte bra för självskadare att vara inlagda i långa perioder. DBT är en metod som fungerar, men samtidigt är det en krävande behandling som inte passar alla.

- Man har dragit ned på mellanvårdsformer, som jourhavande team. Jag skulle önska att det fanns en specialiserad klinik, för det är inte bra att fastna i psykiatrin år efter år, säger Sofia Åkerman.

*********************************************************************************************************************************

Jag vet själv hur det är och det absolut värsta någon kan göra är att fnysa åt personen som mår dåligt och kalla honom/henne för ett pubertetsoffer eller anklagas för att söka uppmärksamhet. Självklart söker vi någon sorts uppmärksamhet men vi försöker absolut inte verka coola och mörka. Läs artikeln ovanför så inser ni snart att det inte är så lätt. Monstret finns verkligen där inne bland alla tankar och det lugnar verkligen att få känna smärta och se blodet. Så skulle ni träffa någon som är drabbad av det här, en s.k cutter, gå fram och prata med henne istället och gör ingen stor sak av det hela. Var bara en vän eller säg bara ett vänligt ord. Det kan låta som lite, men det kan hjälpa en hel del...


A dream within a dream

Jag råder er alla att kolla upp Dreadzone...ett utav de bästa banden! Den här låten var perfekt att spela i gamla Mitsubishin med en massa bas och på högsta volymen. Eller bara i Mp3n innan sömnen smyger sig på...älskar


planer o drömmar

Sitter och väntar på att få maten serverad alldeles strax. Är hemma hos en kompis och jag blev utvisad ur köket. Ha ha! Man kan aldrig tro att han faktiskt är en ur det manliga könet...han e lite speciell! Ska nog kolla på film sen innan det e dags att sova. På jobbet var det riktigt segt idag, precis som igår. Alla är upptagna med möten och planeringar så vi sitter där framför våra datorer utan nåt att göra. Visst, vi har väl våra övningar men vem orkar göra sånt i flera timmar? Hoppas det blir bättre snart. Så idag har jag tittat på olika festivaler och konserter här i Belgien. Dom har en stor festival med en massa bra artister, The Killers bland annat. Men självklart är alla biljetter till dom bra dagarna redan slutsålda. Sen ska The Peaches spela i Bryssel på tisdag och det hade ju varit skoj! På tåget i morse läste jag i tidningen att självaste Brittan ska ta med sin Cirkusturne och komma till belgien i sommar. Biljetterna släpps den 30 april så jag tänkte försöka få en plats då. Det hade ju varit coolt! Och igår kollade jag på en sån grym liv DVD- Macy Gray live i Las Vegas. Fy satans va skön stämning det var. Så nu måste jag försöka hitta en konsert med henne åxå. Fullt upp i sommar!


The Impossible Quiz

http://www.addictinggames.com/theimpossiblequiz.html

Ni kommer bli galna

slapparhelg

Ligger i sängen nu och försöker samla lite energi till att göra nåt. Vad vet jag inte men om jag bara ligger här somnar jag snart och det e lite för tidigt än. Det är verkligen svårt att skriva på min dator när man har skrivit på Belgiska tangentbord. Det är som när jag kommit hem från Asien och det tar flera dagar innan jag kommer på att jag faktiskt kan skriva med Å,Ä,Ö. Men när vi sen börjar jobba så kommer vi få svenska tangentbord så det blir skönt. Ska nog skriva lite mer ikväll, började i fredags när jag väntade på att tvätten skulle bli klar. Sen ska jag fixa mat till i morgon och sen blir det sängen.

I fredags hade vi en seeeg dag. Sista timmarna fick vi sitta med andra agenter och lyssna på deras samtal. Synd bara att det var en fredag eftermiddag och vi fick inga samtal. Men tanken var god! Sen skyndade jag mig hem och tvättade lite kläder och tog tåget till Antwerpen. Har varit hemma hos en kompis hela helgen och slappat. Vi spelade trivial pursuit i fredags och det det var riktigt jämnt. Men till slut "lät" jag honom vinna. I lördags gick vi ut på stan och kollade läget. Jag köpte en grymt snygg jacka och ett par jeans. Det är perfekt för han har jobbat i alla coola affärer så han visade mig vart jag ska handla sen när jag har pengar. Det finns coola skateaffärer och sånt överallt här. I love it! Sen köpte vi billiga DVDs och jag hittade faktiskt en svensk film?? Noll tolerans-zero tolerance. Så nästa vecka blir det svenska lektion för honom. Så det har varit mycket slappande i soffan den här helgen. Men är det inte det helgen e till för?

 



Härlig skylt på affären...undra vad dom säljer?



min jacka som e riktigt graaf!

the cutest guy in the world



sötaste skrattet

After Work

Har precis ätit lite och ska snart sova, e så satans trött! Har fått alldeles för lite sömn sista nätterna och med den tränaren vi har nu lär jag behöva alla krafter jag har. Det är en kille från Ungern som lär oss om olika program o skit. Han ser ut som en actionfigur, lång o kraftig, bred hals, snaggad...you get the picture. Men han pratar så seeeegt. Han låter precis som killen i Simpsons som gör reklam för Duff Beer, Arnold Schwartzn....kopian. Ett riktigt sömnpiller! SÅ jag har haft riktigt svårt att försöka hålla mig vaken idag. Var nästan lite pinsamt ibland när blicken fladdradde iväg. Hade gjort en sallad till lunch men den smakade bajs, så jag har varit så jäkla hungrig idag. Dom tar ju inte Visa kort i cafeterian. Istället drack jag en massa cappucino, har kommit på att det ju faktiskt e ganska gott. Nu ni, gott folk...nu e jag snart vuxen! Efter jobbet åkte jag och några till en restaurang brevid stationen och hade lite After Work. En varsin pinscher(öl) och lite käk. Det var mysigt att sitta där i solen och njuta. Jag trivs så jäkla bra i solen. Och i morgon e det fredag, sen e det helg!!! Får se vad jag hittar på?



Madde och Andreas



Jag och Daniel

Syren parfym

Jag sitter i sängen och försöker peppa mig sjäv att gå till tvättautomaten. Jag har fortfarande inte lyckats klura ut hur tvättmaskinen här hemma funkar. Men jag e så jäkla trött och har ingen lust att behöva sitta och vänta på tvätten. Idag har jag ätit alldeles för lite och rökt alldeles för mycket. Är helt snurrig i huvudet! Jag har tänkt sluta flera gånger men jag skyller på kollegorna. Dom jävlarna! Solen skiner ute och det är så jäkla underbart! Jag gick hem från jobbet idag för jag är så äckligt trött. Det är ju bara 4 km eller nåt och det tog 45 min i lugn takt. Men det kändes mycket fortare...min bästa vän har ju hittat tillbaka till mig....the Mp3! Japp, jag fick ett brev på posten igår där laddaren låg. Fan va glad jag blev! Så nu hörlurarna som gjutna i mina öron. Jag hittade en jättemysig park på vägen hem som jag måste gå och slappa lite i sen.

Nej, måste försöka ta tag i smutsen nu...ska försöka ta lite kort till i morgon på alla fina blommor och syrenerna som blommar för fullt

Steve Angelo

Ja, nu när jag ändå e igång kan jag ju ge er ännu en bra låt...



Excel Schmexcel

Fyyyy vilken hemsk dag det har varit idag. Vi har jobbat med olika Office program idag och jag var helt lost. Word kan jag men Excel och det andra...pjuh! Det var en lång dag!

Åh vilken hemsk trafik det kan vara i Belgien. Fick ta en annan buss hem idag för det var stopp överallt i trafiken. Tyvärr insåg jagju att jag faktiskt kan gå till jobbet. Jättelätt att hitta och kanske 4 km bara. Hmm, ska pröva gå hem nån dag.




På onsdag har vi bestämt att det blir after work party är i Mechelen om vädret håller i sig. Var riktigt skönt idag

Benny...

erik på jobbet skickade mig den här länken och det e så jäkla roligt!


Kollegorna


Andreas, Caroline, Josefin








I need my beautysleep

 
Den här underbara låten spelades i går

Helgen har varit riktigt rolig. Jag kom hem från Antwerpen för någon timme sen och jag är riktigt trött. Har inte blivit så mycket sömn de sista 2 nätterna. Igår åkte jag tillbaka in till Antwerpen eftersom jag hade tågbiljetter kvar sen dagen innan. Jag och en kollega gick till en riktigt skön klubb. Det var i en källare och dom spelade bara en massa skön house, RnB och gamla klassiker. Riktigt skön stämning! Synd bara att det var sista kvällen innan sommaren.
Idag har jag fått stand up träning. Har kollat på en massa shower och bara slappat i soffan hela dagen.
Men nu är det  dags att sova lite så jag orlar uppp i morgon

gänget från igår


Raggets dag

Det var jättekul i Antwerpen igår så jag ska faktiskt dit ikväll igen. Dom klippte aldrig min tågbiljet så jag har gratis resa dit och hem igen. Perfekt! En annan bra sak är att dom inte har inträde på barerna här. Så jag ska åka dit och träffa tjejerna från igår o tjöta lite. Men jag har varit trött idag. Sov hos Andreas och hela morgonen låg jag och tänkte på folders, files, settings bla bla...jobbet vägrar släppa taget.  Så jag tog en sväng i Antwerpen innan jag åkte hem och sov. Åh jäklar va ragg jag fick när jag gick från Andreas. Säkert 5 stycken på en kvart! Men då var det ju mest alkoholister och killar höga på diverse preparat. Hmm, typiskt! SÅ jag blev erbjuden en drink, middag och röka på en och samma gata. Inte det bästa kvarteret kanske? Sen när jag kom till Mechelen hittade jag äntligen den rätta vägen från stationen till lägenheten, så nu behöver jag inte gå vilse igen. Men igår tappade jag bort mig i Antwerpen. Gick lite för långt och på fel sida av vägen. Men till slut hittade Andreas på mig och vi kunde lokalisera resten av gänget. Man lär sig av sina misstag kanske?

Men nu har jag precis duschat så jag ska försöka skaka liv i huvudet!

Mot Antwerpen

Nu äntligen e det helg! Ok att veckan har gått jäkligt snabbt men det ska bli skönt med en liten paus från all datainfo. Idag hade vi vår andra workshop när andra agenter i byggnaden ringer oss och låtsas ha ett problem. Det gick väl ganska bra, lite missnöjd dock. Jag fick världens simplaste problem men så slog blackouten till. Men jag fick godkänt! Så nu e halva utbildningen klar. Satans va fort det har gått! Snart e det på riktigt...jajks!

Har gjort mig i ordning för kvällen nu men musik på högsta volym. Ska snart ta tåget till Antwerpen och se vad stan har att erbjuda en fredagskväll. Möter upp Caroline och Josefin från jobbet så får vi se vad som händer. Riktigt taggad!

Nu äntligen har jag lyckats ge Manpower rätt kontonummer så i mitten på nästa vecka får jag min efterlängtade lön.

Nej babes...dags att röra på fläsket!

Puss

Får inte tag på partybrudarna så jag bestämde träff med min andra partybrud så länge, Andreas♥ han e riktigt rolig. Tänker alltid på Björn Gustafsson när jag ser honom...

Silverchair Diorama Documentary

Silverchair...ni ligger mig väldigt varmt om hjärtat, killar!
En utav mina största drömmar när det gäller konserter, det är just att få se Silverchair. Dom har varit med mig genom mycket i mitt liv. Jobbiga perioder och lycka, dom fanns alltid där.
Love you!


Sen är det bara att leta reda på de andra delarna

Braindamage

Resten av kvällen ska jag göra absolut ingenting. Bara lyssna på musik och vila huvudet. Min smart kapacitet (Ja, jag har en sån) har överskridit sin gräns så jag behöver vila systemet lite. Hela dagen på jobbet har vi sysslat med Windows Outlook och det är svårare än man tror. Vi har fått uppgifter vi skulle lösa som vi jobbat med hela dagen och till slut visste nog ingen av oss riktigt vad vi höll på med. Vi klickade lite här och där och på nåt sätt lyckades vi? Blev lite för mycket på en gång men vi ska fortsätta lite i morgon. Och jag måste komma ihåg att gå till banken på en gång efter jobbet i morgon. Me want money! I helgen ska jag köpa skor. Nu har äntligen skavsåret lugnat ner sig. Jag behöver ju sommarskor att skutta runt i.



Längtar till sommaren nu när Jimmy och brorsan kanske/förhoppningsvis kommer och hälsar på. Syrran räknar jag med att hon kommer ganska snart! Jag har så mycket jag vill visa dom...och i sommar kommer alla galna fester och äventyr! Jag bor ju banne mig granne med Holland. Wiiiiiiiii!



Har jag riktig tur kanske Korn kommer och hälsar på i Belgien...

Egoist Malin

Idag är jag lite låg...
Morgonen började med att väckarklockan ringde alldeles för högt och fick mig att inse att allt bara varit en dröm. Det var inte på riktigt men ändå var det inte helt overkligt. Jag låg kvar i sängen och väntade på att alarmet på mobilen skulle ringa. Efter ännu några minuter i sängen placerade jag mig i duschen och försökte skaka bort alla onda tankar.
På jobbet höll jag mig nästan vaken tack vare lite Red Bull och Cola. En massa ny information skulle pumpas in i huvudet och omvandlas till förståelig fakta. Nya papper med ord som jag borde läsa igenom nu, men som kommer ligga orörda i mappen till i morgon.
Syrran skulle ha telefonintervju idag men det var en tjej  som skulle ge besked först, så Tinis står först i kön.
Jag kom hem från jobbet, gjorde lite äcklig mat och sen ringde du...
Nu är jag tillbaka på ruta ett igen.
Har tagit Indierns sista öl, lovar att köpa nya i morgon, Sath! Lyssnar på lite sorglig Smashing Pumpkins och tycker synd om mig själv. Tittar på klockan och önskar jag kunde få gå och lägga mig snart.

Jag var den som gjorde slut och den som helt plötsligt flyttade till Belgien. Det var jag som tappade bort kärleken så jag borde vara glad nu. Och visst är jag glad att jag fått chansen att komma till Mechelen. Ingen tvekan om saken! Men jag känner mig ändå bortknuffad på nåt sätt. Nu är hon där och leker mitt liv, på sätt och vis. Hon ligger i min säng, lutar sig mot mina soffkuddar när hon tittar på Two and a half Men på min TV. Det är hon som myser med mina hundar, tjockChili och fjollSputte. Hon som får dom att vifta på svansen. Det är hon som spelar kort med dig och det är hon som umgås med din/min extra familj och sover på mitt/vårt loft tillsammans med dig. Hon invaderar och tar över mitt revir, som egentligen inte är mitt revir längre. Jag sa ifrån mig den rätten. Men det känns ändå som mitt. Du är min, ni är mina!
Sen att jag har avskytt henne sen första gången jag såg henne, gör inte saken lättare.

Men jag har ingen rätt att vara bitter. Även om jag avskyr henne och det ni gör tillsammans, är jag glad för din skull. Tvivla aldrig på det! Ta aldrig åt dig av det jag säger. Det enda jag bryr mig om är att du mår bra. DU är viktigast för mig!

Men idag är jag egoist så idag får jag gråta


Medeltid och mys

Nu e jag äntligen hemma efter en härlig dag i Gent. Jag åkte till Maria igår och umgicks lite med hennes familj. Tittade på lite film och drack öl med hennes man. Hennes dotter som är 4 år är världens sötaste och hon kommer bli farlig sen. Alla pojkar kommer springa efter henne. Sen var hennes 14 åriga son, Daniel, på besök från Sverige och han var jätterolig. Hela familjen var lätta människor och jag kände mig hemma direkt. Men den där Daniel...jag satt och kollade på Alien vs Predator och på slutet när det var som mest spännande smög han sig upp bakom mig med huvan över huvudet och skrämde mig riktigt rejält! Allt passade han ju på att filma åxå. Ha ha! Idag var det tänkt att några från jobbet skulle komma men dom fick förhinder så Marias mans bror och fru kom istället. En massa god mat och vin. Efter maten åkte vi in till Gent och ännu en gång stod jag bara och gapade. Alltså fy fan va fint det är här! Alla ställen jag varit på hittils har varit så fint, men Gent...shit! Där hade du byggnader från 1300 talet och allt finns kvar. Det är magiskt att gå där. Känns precis som att man skulle gå där på Medeltiden. Sen är det uteserveringar överallt och i det gamla huset där folk hängdes...där kan man nu fika! Nej,dit måste jag igen!

När jag kom till Mechelen med tåget tänkte jag vara hurtig och gå hem från stationen. Förra gången jag försökte mig på det virrade jag ju bort mig, BIG time! Men den här gången e jag riktigt nöjd med min insats. Skulle kanske ha tänkt på att kassarna jag bar med mina kläder var ganska tunga efter ett tag. Men jag kom hem och nu ska jag bara ta det lugnt och försöka peppa syrran! Japp, hon ska ha en telefonintervju i morgon. Ha ha! Så om hon sköter sig nu, vilket jag är säker på att hon gör, har jag snart henne här...


Här bodde borgmästaren för läääänge sen







Marias man och lilla Rosie

Maria och Daniel



Hänga folk...äta en bulle?

Det gamla slottet

Wicked Wonderland

Ååååh, jag var precis inne på Sensations hemsida och vips var partyhumöret i gång. Det är 10 årsjubileum iår så i Amsterdam har dom party både den 3 och 4 juli. Och nytt tema för i år: Wicked Wonderland...

Welcome to Wicked Wonderland.

This year's show is about a journey of sexual and emotional discovery.

A sensual journey, exploring a place called Wicked Wonderland.

A place full of secrets and surprises, that lies behind the white door.

So we are inviting everybody to open this door, go beyond it, and spend a few hours experiencing and enjoying our world.

Your curiosity will be rewarded.

Ja, jag har ju inte så mycket val!



Video från förra året

Påsk i Lokeren

Nu har jag packat ihop all smuts tvätt så nu kan jag tom gå obehindrat i rummet. Vi har en tvättmaskin här i lägenheten men det är ingen som vet hur den fungerar. Ägaren var här men han visste lika lite som oss. SÅ jag tänkte gå ner till en tvättautomat nere på gatan. En sån där typsikt amerikansk ni vet med 10 tvättmaskiner efter varandra. Men nu hittar jag inget tvättmedel och eftersom det är söndag har alla matafffärer stängt. Grr! Jäkla dumt system! Men jag ringde Maria och jag kan ta med tvätten dit. Ska åka till Antwerpen snart och sen ta tåget  ut till Lokeren. Under helgen kan man köpa tåg biljetter för 4,5 euro. Det är 2 resor på kortet som kan utnyttjas under hela helgen, men det är sällan dom klipper biljetten. Så jag har kvar min biljettt sen i fredags. Skitbra!

Sjukt, men jag längtar faktiskt till jobbet. Trivs så bra där. Är ju ledig på måndag men då kommer 2 kollegor upp till Lokeren istället. Hoppas syrran får jobb nu för jag har blivit erbjuden att komma o kolla på en skitbra lägenhet i Antwewrpen. Möblerad på 72kv nära centrum. Hon ska ringa i morgon och flörta lite med Raf och jag har redan smörat. Ha ha!! Här är länken

We don't need to touch...just breathe

Nu har syrran skickat iväg sitt CV,så nu e det bara att hålla tummarna. Jag har hittat en perfekt lägenhet i Antwerpen som jag ska ringa på i morgon. Helt möblerad och på bilderna ser den riktigt bra ut. Det är en 2:a på 72 kv nära centrum och den kostar runt 5000kr. Perfekt om syrran skulle få jobbet. Jag har mailat han på ManPower och smörat lite så har vi tur går det.  Är lite sliten idag så det blir sängen om en stund. Åker nog till Maria i morgonkväll och sover där. Sen kommer några från jobbet dit på måndag och vi ska äta lite påskmat. Blir kul!  Läppen mår jättebra och är inte alls öm. Precis som förra gången. Men jag brukar aldrig ha problem med mina piercingar. Lyckligt lottad!

Kvällens låt kommer från vår kära Brittan! Hennes absolut bästa låt. Hoppas jag kommer få användning av den nån gång...


Glad Påsk!

Nu har jag kommit hem från Antwerpen. Det har börjat bli mulet nu men det har varit över 20 grader idag med. Helt jäkla underbart! Igår mötte jag upp Andreas från jobbet inne i Antwerpen och jag träffade hans tjej och deras kompisar. Vi satt på en uteservering och drack billig öl och hade jätte trevligt. Belgare är så lätta att prata med. Stämningen är så mycket bättre här än på svenska krogar. När klockan var runt 2 gick vi hem till Andreas lägenhet och pratade lite. Dom har en så grym lägenhet. Riktigt avis! Vi packade in oss 3 stycken i deras dubbelsäng och sov till halvelva. Idag begav jag mig på sightseeing inne i Antwerpen och precis som alla andra städer i Belgien är det jättefint och mysigt. Det satt folk överallt som åt glass eller mat p uteserveringarna. Och även där har dom stora gamla byggnader och kyrkor. På ett torg hittade jag en sån cool gothisk kyrka. Det var mäktigt! Och jag irrade inte bort mig en enda gång. Imponerande...

Ska käka lite nu och sen ska jag hjälpa syrran med CVt. Dags att hon pallrar sig ner hit nu!




Mot Antwerpen

Äntligen var det gjort. Workshopen idag gick riktigt bra faktiskt. Första samtalet var så jäkla hemskt. Alla satt och skakade och var så nervösa. Min första fråga var: jag kan inte komma in på min network server? Ööööööh, blackout! Jag kom verkligen inte ihåg nånting men på nåt sätt lyckades jag ge rätt svar ändå! Nästa samtal var det en vars bil gått sönder och han fick lov att åka hem till Ryssland? Jaa, då får du nog ringa en mekaniker. Ha ha! Sen sista samtalet var det en som inte hade lyckats koppla in tangentbordet riktigt. Ganska simpla frågor men det är inte så lätt när man väl sitter där och tänker. Det var riktigt roligt och nästa fredag kommer det gå mycket lättare. Kan tänka mig att domsom ringde hade ganska kul. Efter jobbet åkte jag direkt till stan och letade reda på piercingstudion. Så nu e läppen fixad och tillbaka! Det var nog den simplaste piercingen jag gjort, gjorde inte alls ont. Så nu har jag gjort mig i ordning och ska snart springa iväg till bussen. Sen tar jag tåget in till Antwerpen där jag ska träffa Andreas och hans kompisar. Ska bli kul att se en ny stad. Sen e ju ölen så billig och jag är ledig till tisdag. Skööönt! Vi hade över 20 grader idag och solen skiner fortfarande.


Kvällssol och plugg

Det är så jäkla underbart ute nu. Har varit mulet hela dagen men nu halvåtta på kvällen skiner solen och det är så skönt. För varje dag som går blir det bara grönare och grönare. Synd bara att det är plugg som gäller för min del. I morgon är nämligen min första workshop, första provet. Det är andra agenter på företaget som ska ringa till oss och fejka ett dataproblem som vi ska försöka lösa. GAAH" Vi gick igenom det sista inom networks och help desk idag men fan alltså, det blir tufft. Sen hjälper det ju inte att tränarna har sagt om och om igen att första gången e värst. Man brukar vara riktigt jäkla nervös och det förstår jag. Har laddat upp med Red Bull så det ska nog gå bra. Vi hade sista lektionen med Manu idag och det var lite synd. Hans lektioner är så jäkla roliga. Men han har tagit ledigt en vecka för att städa sin lägenhet? Ja, kanske finns dom som e värre än mig då? Fick reda på att dom söker fler svenskar till företaget så jag har försökt peppat syrran att hon ska söka. Får se hur hon gör? Fan va jag trivs på jobbet. Alla är så trevliga och det är jättemånga som kommer fram och pratar med en. Igår tappade jag ena örhänget nån gång, nånstanns, innan lunch och sen när jag väntade på bussen hem kom det en kille och gav det till mig? Man tackar!

Nej,dags att sätta igång med plugget.  Ska bli skönt med helg sen. Får se om jag kanske åker till Antwerpen och festar? På söndag ska jag iaf till Maria.


på våning 12 bor jag



 

Me want a hug...

Sitter  och pratar med fröken Bladder nu. Önskar jag kunde vara där och krama om!

Idag har skallen proppats full med ännu lite mer information. Tur att det är helg snart så allt får tid att sjunka in. Är ledig till på måndag så det borde inte vara några problem. Hade lite svårt att koncentrera mig sista timmarna. Fick en kramsaknad attack! Hade någon kommit och ställt sig lite för nära just då var risken att jag tvingat på dom en kram, ha ha!

En utav Sveriges bad ass...Ola Rapace. Yes please! Jag har alltid tyckt om honom som skådespelare och dreggelobjekt. När hans karaktär tog livet av sig i Wallander filmen var jag så jäkla ledsen. Det var ju han som var dom filmerna.Han blev ju dömd alldeles nyligen för ringa narkotikabrott och hur fel det än låter, växte han bara i mina ögon. WHAT? Ja, han ska vara sån. En bråkstake! Det e ju det som är charmen med honom. Hade jag träffat någon annan som uppfört sig som honom hade jag säkert irriterat mig på honom, men han är annorlunda. Han känns ändå äkta på nåt sätt. Vet inte vad ni tycker, men jag fortsätter gärna dregla!




Hittade en artikel om honom i Aftonbladet

Publicerad: 2007-01-20 inga kommentarer Textstorlek:

"Jag kan ställa till ett jävla liv"

ROVGIRIG ROVGIRIG och rovfågel betyder det franska ordet rapace. "Vi ville ha vårt eget namn. Symbolik? Nej, det lät bara cool", säger Ola Rapace om efternamnet som han och hustrun Noomi valt. Foto: SARA RINGSTRÖM

Det här är jag...

Namn: Ola Sonny Rapace Norell.

Ålder: 35.

Familj: Hustrun Noomi Rapace, skådespelare. Barnen Line, 7, och Lev, 3.

Bostad: Lägenhet i Vasa-stan, Stockholm.

Yrke: Skådespelare.

Karriär: Blev känd som musiker i bandet Sissy Prozac. År 2000 var han med i Lukas Moodyssons "Tillsammans". Det definitiva genombrottet kom 2002 med "Tusenbröder". Under de senaste två åren har han spelat in 13 Wallanderfilmer. Släpper en skiva med nya bandet La Nana i vår.

Inkomst: 412 500 kronor (taxerad inkomst 2005).

Aktuell: Spelar svartsjuk make i Martina Bigerts sexkomedi "Allt om min buske". Premiär den 26 januari.


 

Ola Rapace om drogryktet, om mamma som stack och om att bli rädd för sitt eget humör

2006 blev en käftsmäll.

Jobbet var nära att knäcka honom. Lägenheten brann. Förhållandet knakade i fogarna.

I stormens öga:

Ola Rapace.

Låg vintersol klyver skådespelaren Ola Rapaces ansikte i två delar.

En mörk, en ljus.

Svensk films senaste värsting kisar med höger öga och skruvar på sig i stolen.

- Jag har alltid varit ganska bråkig, säger han.

Rösten är rosslig. Det kan bero på de "två till fem paket" cigaretter han röker varje dag.

- Jag är så jävla seriös med mitt skådespeleri, nästan fanatisk. Blir lätt besviken på kollegor som slarvar eller bluffar. Jag kan ställa till ett jävla liv. Och det funkar i stunden. Skapar koncentration. Men sen får man käka upp det efteråt. Jag har hört att folk tycker att jag är svår att jobba med.

Hur känns det?

- För jävligt. Det är så jävla osexigt med människor som inte kan ta en direkt konflikt. Det är oromantiskt att så många skådespelare hellre knivar varandra i ryggen.

Vad bråkar du om?

- Produktplacering, till exempel. Jag lackar när regissören prompt vill göra en scen vid mazarinautomaten - trots att alla förstår att den borde filmas ute på parkeringen. Och den enda anledningen är att ett mazarinföretag har pumpat in några tusen i projektet.

Hur arg tillåter du dig att bli?

- Jag har kunnat gå ganska långt. Jag har märkt att folk blir rädda. Och det händer att jag lämnar inspelningar.

När?

- Senast jag filmade. Oftast sticker jag iväg för att lugna ner mig. Jag är medveten om att mina utbrott kan slå så orättvist.

Hur känns det när folk är rädda för dig?

- Bra, om det är en människa jag har en konflikt med. Man måste ställa ner foten ibland. Även om jag har skrivit på ett kontrakt som säger att jag ska göra 13 Wallanderfilmer så är det mitt ansvar att skapa en terrorbalans till kvaliteten.

Är du rädd för att hamna i ett fack som "bråkstaken"?

- Det är en fälla som skulle begränsa mig. Men det är svårt att hålla balansen mellan integritet och ödmjukhet.

I förra veckan drabbades Sverige av stormen Per. Stormen Ola drog in över landet redan under fjolåret.

På dagarna spelade Ola Rapace polisen Stefan Lindman i filmserien om Kurt Wallander i Ystad. Om nätterna flög han till Stockholm för att spela "Hoffa" i tredje delen av succéserien "Tusenbröder".

Privatlivet tog stryk.

Onsdagen den 5 juli var Ola Rapace i Trollhättan för att spela in filmen "Allt om min buske". På kvällen ringde hustrun och skådespelaren Noomi Rapace.

Hemmet stod i lågor.

- Jag hyrde en bil och drog hem på natten. Jag kände en oerhörd lättnad över att ingen dog, att inte Noomi eller barnen var hemma. Vi hade en jävla flax.

- Samtidigt var det skönt. Som om ödet sa till oss att det var dags att röra på sig.

Du och Noomi har båda slagit igenom stort. Hur hanterar ni framgången?

- Bra, så länge vi är nära varandra. Men jag har svårt att lita på att hon finns om vi är i olika städer. Jag har svårt att lita på något jag inte kan se framför mig.

Pratar ni mycket om jobbet hemma?

- Det är det enda vi pratar om. När vi för en gångs skull pratar.

Hur påverkas er relation av att ni båda är offentliga?

- Det är tillräckligt skakigt att älska någon om man bor i en säljägarstuga på Grönland. I vårt förhållande finns dessutom en yttre press. En massa folk försöker medvetet skada oss. Varför? Alla vill ha något att snacka om.

Vad bråkar ni om?

- Ofta om jobbet. Det går att bråka om allt med skådespeleri.

Hur arg blir du hemma?

- Oavsett om jag är glad eller arg har jag aldrig trott på att förminska eller anpassa känslorna. Jag har bott en del i Frankrike och är nog ganska sydeuropeisk i mitt beteende. Ibland kan mina upprörda ord upplevas som hårda, och kärleksförklaringarna som pretentiösa. Men vi är likadana. Tyvärr. Det kan bli lite väl rörigt ibland.

Får jag fråga om ni fortfarande är tillsammans?

- Nej, fråga inte det.

Umgås du med andra skådespelare?

- Nej, det finns en jävla missunnsamhet skådespelare emellan. Många knivar i ryggen. Det har jag märkt nu när det har blåst lite kring mig. Plötsligt har jag hört en massa skit som folk snackar om mig. Det går mycket rykten.

Vilket rykte är märkligast?

- Jag vill inte prata om rykten. Skrivet i svart på vitt blir det lätt en sanning.

Ett rykte är att du har missbruksproblem. Stämmer det?

- Ja, jag både snusar och röker.

Hur ser du på narkotika?

- Min upplevelse av skådespelare är att folk blir jävligt upprörda om det luktar lite gräs. Rockstjärnor är ofta öppnare med vilka droger de tar. Men gemene man vet liksom inte att Al Pacino skjuter horse (heroin).

Vilka droger har du tagit?

- Det känns ointressant att diskutera. Det är minerad mark. Vad man än säger så blir man avfärdad med att man är i förnekelse.

Varför satt du i häkte i Österrike?

- Hur fan vet du det? Jag var sjutton och vi var ett gäng som åkte dit för att jobba. Mina kompisar gjorde en grej. Jag vill inte säga vad. Sedan sprang de. Jag fick skulden. Sedan fick jag rejält med spö i häktet.

Hur kom det sig att du växte upp hos din pappa?

- Morsan stack.

Har du känt dig sårad av det?

- Det gör jag väl, hur mycket jag än skulle vilja förneka det. Samtidigt tror jag att alla upplever sig lämnade av föräldrarna på ett eller annat sätt. På sätt och vis kan det vara bättre att ha ett konkret bevis på att morsan är borta. Snarare än att ha en mamma som slentrianmässigt frågar hur det var i skolan.

Har du frågat din mamma varför hon lämnade dig?

- Ja, hon blev kär. Passion för fan! Det får man väl respektera. Men nu har vi kontakt igen.

Hur var det att växa upp hos pappa?

- Vi kuskade runt en hel del. Det var lite flackigt. Men jag ser inget tragiskt med det. Jag hade ingen jobbig uppväxt.

Hur var du som barn?

- Jag hade jätteproblem med mitt humör. Om jag växt upp i dag hade jag nog diagnostiserats med någon bokstavskombination. När jag kände mig orättvist behandlad så brann det till i skallen. Jag bara exploderade.

Vad hände då?

- Jag hamnade i slagsmål på skolgården. Flera skitläskiga situationer. Jag blir fortfarande skakig när jag tänker på det. Vid ett tillfälle kastade jag ner en kille från skoltaket. Varför? Jag kände mig orättvist beskylld för något. Minns inte vad.

Fick du med dig lappar hem från läraren?

- Det var ingen hemma.

Kan du bli rädd för ditt eget humör?

- Ja, när det känns orättvist. Då blir jag väldigt ångerfull.

Varför är du så arg?

- Alla inom mitt yrke har väl ett desperat behov av att bli sedda och älskade. Det är inte bara en klyscha. Och när jag var liten ville jag bli uppskattad och älskad till varje pris. Det kändes otroligt kränkande när jag inte blev det.

Vilken är din största brist?

- Jag har svårt att säga stopp. Det gäller egentligen allt jag gör. Jag säger aldrig att jag inte vågar, orkar eller kan. Därför ställer jag samma krav på min omgivning. Ingen får säga: "Jag törs inte." Förstår du?

Du är rädd för att vara rädd.

- Ja.

Varför?

- Antagligen för att jag har så extremt jävla lätt för att bli rädd.


UACC,SLA,ICC,resolution code bla bla bla...

Idag har det varit körigt! Oj oj oj, va dom har proppat in konstiga ord och förkortningar i huvudet på mig. Puh! Idag var det första dagen vid datorn och vi försökte lära oss Helpdesk Center idag, hur vi ska navigera oss när folk ringer för att kunna samla all fakta så alla kan se och följa och hur vi sen följer upp deras fråga tills den är löst. Det var inte så bara! Kan väl inte påstå att jag kan det där nu men det är väl inte meningen heller. Men nu har vi iaf fått se programmet så vi inte e helt lost när vi ska börja arbeta med det senare i veckan. Å jag har fått så många papper. Flera tjocka buntar som jag måste kolla igenom. Ska gå och duscha nu sen ska jag krypa ned i sängen och skumma igenom lite snabbt. Måste försöka hinna med att köpa nya skor i morgon. De jag tänkte ha gav mig ju bara ett stort jobbigt skavsår och de andra skorna är för varma nu. Det är ju vår här nere! Jag har blivit en jäkel på att gå upp tidigt på morgonen och ändå vara pigg. Jätteskönt! Men vi får väl se hur länge det håller i sig.




3 dagars papper


Kaos i bollen!

Gapar...

Var precis inne på Aftonbladet och läste det här. Fick rysningar längst ryggen, vart tog moralen vägen? Etiken? Man gräver inte upp en kyrkogård med flera tusen gravplatser för att bygga en tunnelbana. Det trodde jag var en självklar oskriven regel. Någon som har tänkt på att kanske flytta om tunnelbanelinjen några meter åt andra hållet? Fanns det verkligen inga andra alternativ? Nej, fy va hemskt!




10 000 lik grävs upp i Köpenhamn

Ger plats för tunnelbana

En ny tunnelbanelinje planeras i Köpenhamn.

Sträckningen går rakt genom en kyrkogård.

Nu planerar danska myndigheter att gräva upp tusentals lik.

Cityringen är en efterlängtad tunnelbanelinje som ska gå rakt genom Danmarks huvudstad. Den kommer att förenkla pendlandet för tusentals Köpenhamnsbor. Men alla välkomnar inte den underjordiska transporten.

En av stationerna kommer att ligga vid Assistens Kirkegård och det innebär att 10 000 gravar måste grävas upp. De danska myndigheterna planerar att flytta kvarlevorna till andra begravningsplatser.

HC Andersens grav

Assistens Kirkegård grundlades 1760. Flera kända danskar har fått sin sista vila där, bland annat HC Andersen och filosofen Søren Kirkegaard. Enligt danska medier ska storheternas gravar inte påverkas av tunnelbanebygget.

Stationsbygget kommer bara att ta halva kyrkogården i anspråk.

- Det är mycket känsligt att tömma en kyrkogård, så vi ska göra det så varsamt som möjligt, säger den ansvariga museiinspektören Lene Høst-Madsen till Berlingske Tidende.


How to protect yourself from a dildo

Oj oj oj, den här filmen måste jag se sen. Den kan ju inte misslyckas



Ska sova nu och förhoppningsvis kommer jag kunna sova ända tills klockan ringer i morgon. Idag låg jag jättelänge och trodde att jag hade försovit mig. Ni vet när man varken är vaken eller sover. Man tror att klockan har ringt men samtidigt är man inte säker. Och man vill inte kolla efter för då kanske det visar sig att den kommer ringa om 10 minuter. Istället ligger man i 1 timme och virrar. Jäkligt clever! Får nog inte prata med f.d födelsedagsbarnet idag heller. Morr!

Girl I wanna be the papa, you can be the mum!

Jag har haft en jättebra måndag, inte ofta jag kan säga så när det gäller jobb. Men det har varit lärorikt och jag trivs verkligen med kollegorna och tränaren. Manu är grym! Han har så skön personlighet och han gör det så enkelt att ta in information. Synd bara att vi inte har så många lektioner med honom. Sista timmen idag hade vi en astråkig kille som pratade om Business Awarness och det kändes som om han visste lika lite som oss. Ingen höjdare och jag kan inte säga att jag lärde mig nåt. Men han var vikarie så jag kan väl förstå honom. Har ju själv varit i den sitsen och det e knepigt. Jag tror verkligen på det här jobbet. Vi gjorde rollspels övningar idag för att försöka förstå de olika personligheterna som kan komma att ringa oss senare. Det var skitroligt och man inser inte först vilka myskon som faktiskt finns där ute. Manu berättade om en kille som ringde in för hans cupholder gick alltid sönder. Efter mycket om och men visade det ju sig att cd-spelaren hade fått agerat ölhållare. Andra ringer in bara för att få prata med någon och andra har ingen aning om vad en datamus är för nåt? Så idag har vi fått lära oss att tänka lite mer logiskt och börja tänka på Troubleshooting. Ser fram emot morgondagen. Känner mig riktigt peppad!

Pratade lite mer med Maria om helgen och det ska bli riktigt roligt att hälsa på henne över påsk. De andra på jobbet blev åxå ditbjudna på lördagen men bara jag fick sova där. Jag var VIP, ha ha! Jag tror jag har hittat min extramamma här nere. Nej, det känns bra det!

Um jaj no bare konde hita et egät boändä


påsk

Äntligen lite goda nyheter...har blivit bjuden till Maria och hennes familj över påsk och jag ser verkligen fram emot det. Påsken e tydligen stor här i Belgien så vi skulle leta påskägg i en park, äta lite och kanske gå på en antikmarknad i Gent sen. Ska bli kul att se hur hon bor och se ett nytt ställe.

nui vett jah at he murka killn lesär her so wi for skjiva so int hn fösstår. Tokkerier...hi hi!

Ska väl sova nu men jag hade hoppats att födelsedagsbarnet skulle logga in först

Kram på er alla

hemlängtan

Har kollat runt på en massa lägenheter nu men det e ju så svårt. Nästan allt står ju på holländska och de billiga lägenheterna är inte alltid så fräsha. Hittade dock drömlägenheten och jag hoppas nu att han hör av sig. Möblerat och allt. Har gjort alldeles för lite idag men jag har inte haft nån lust. Tappade suget lite efter igår. Så idag kom min första riktiga hemlängtan. Skulle vilja sitta hemma på altanen nu och grilla och dricka vin med familjen. Eller springa omkring med hundarna uppe i Jubberud. Känner mig lite ensam idag. Skulle helst vilja gå och lägga mig och sova nu så det blir måndag nån gång. Ha ha, är nog första gången jag har sagt så! Nej,jag behöver träffa lite människor och bli aktiverad. Hoppas nu jag kan få en egen lägenhet. Kommer inte palla att bo här alltför länge. Är så sugen på attt tröstäta en massa dumt men alla mataffärer har stängt på söndagar. Jäkla påhitt!

Kram till alla er därhemma och grattis älskling♥


Solsting kanske?

Det har varit en intressant dag idag. Tanken var att jag skulle åka in till Bryssel men det blev ändringar i planerna. Först skulle jag ta bussen till stationen men fick springa upp till lägenheten igen för att hämta mobilen och sen en gång till för att byta skor. Har helt nya fina skor men antingen har jag olika stora fötter eller så? Ena skon tappade jag och den andra fick jag skavsår av. Men jag tog mig till stationen iaf  och väntade en halvtimme på tåget. Det började mulna på och till slut bestämde jag mig för att skita i Bryssel. Jag vill inte gå där i regnet utan bestämde mig för att gå runt i Mechelen istället. Jag hade aldrig gått från stationen tidigare men tänkte att det kunde väl inte vara så svårt. Jag trodde jag hade bra koll på läget men efter att ha gått eytt bra tag fick jag lov att fråga vart jag var. Jag har lärt mig namnet på ett ställe här,Grot Markt, och det visade sig att jag fick gå precis hela vägen tillbaka. Det pinsamma var att torget bara låg 2 gator åt höger åt den gatan jag gått från början. Ja ja, jag fick lite sightseeing iaf. Var ute och gick i 1 timme och solen kom fram igen. För mig är det jättevarmt och skönt även om solen gått i moln. Men belgarna bara tittar konstigt när jag kommer med linna och dom går med jacka.

Annars har jag äntligen packat upp alla saker och fått lite ordning på rummet. Indiern har fortsatt be om ursäkt och jag misstänker att han läst bloggen. Han är ju beroende av google och kollar upp allt där och översätter. Men skulle det vara så, så var vä edt skitsamma.






Här är ursprungsporten som man fick lov att passera för att komma in i staden för länge länge sen.


Kanalen

Underbara sol

Ligger i sängen nu och har lite små ångest. Gårdagen var jättetrevlig men ändå skitjobbig. Han som jag bor med var så jäkla påflugen igår och tjatade bara om att vi skulle dricka öl och kom med de värsta raggningsreplikerna.
" Är det OK om jag lägger armen om dig. Jag brukar alltid göra så med mina vänner om jag blir trött"
Klockan var 8 på kvällen! Hela tiden försökte han lägga armen om mig och sen när vi kom hem klämde han ur sig sin efterlängtade fråga. "Så Malin, vill du ha lite kul ikväll?" NEJ! Han betedde sig som en desperat 15 åring igår. Så nu gömmer jag mig på mitt rum. Jag hoppas han ska jobba idag annars får jag fly lägenheten. Det känns ju bara jobbigt nu. Jag har tågbiljett in till Bryssel och jag e lite sugen på att åka in dit och strosa lite själv. Men säger jag att jag ska dit kommer han garanterat följa med och jag kan inte vara sådär elak och bara säga nej. Jäkla skit! Får börja leta efter eget nu.

Men men, Bryssel var iaf underbart. Tåget in tog kanske 20 minuter och det var fullt av ungdomar. Här i Mechelen bor bara gamlingar så det var kul att se. Och precis som i Mechelen fanns det skitcoola byggnader överallt. Jag bara gapade när jag kom till torget. Så jäkla fint! Jag letade även på den lilla pojken som kissar i fontänen. Förstår inte riktigt varför han har blivit så känd? Han var väldigt liten och omringad av kameragalna japaner. Vi satte oss på en uteservering och tog en öl och dte var så mysigt. Verkligen som utomlands! Sen mötte en av Saths kompisar upp oss och vi käkade på en indisk restaurang. Den maten e ju så förbjudet god men tyvärr lika stark. Så det blev 1 liter vatten till det. Hans vän var från Nepal och jättetrevlig. Var skönt att för en gångs skull kunna förstå vad nån sa. Sath pratar ju med indisk brytning och jättesnabbt som många gånger nickar jag bara och håller med. Sen vid 12 tog vi tåget tillbaka och jag stängde in mig på rummet.

Får se vad som händer med den här dagen. Antar att jag måste gå upp snart och fixa ihop nåt. Men ikväll ska jag kolla runt efter lägenhet. Har fåt ett tips av en arbetskamrat men den låg 30 minuter utanför Mechelen i ett mindre ställe. Ska kolla upp stället lite mer. Men nu måste jag försöka få lite sol.

Idag åker Mattias och Martina till Guangzhou i Kina. Min stad!! Hoppas dom får det roligt...

Bryssel bilder



Världens kändaste och mest meningslösa kissande pojke.



Ännu lite fler underbara kyrkor







Hmm, mystiskt namn. Synd att det var stängt


Uteserveringar överallt




På tåget hem

Jag kan ju bara säga det att Bryssel är sjukt mysigt! Kan bara tänka mig hur det kommer se ut på sommaren. Hit måste ni åka...skriver mer i morgon. Nu är det sängen som gäller

Strawberry lunch

Nu e jag hemma efter en förmiddag på Grote Markt. Idag är det ju lördag så det är en stor marknad i centrum. En massa människor och överallt såldes det grönsaker, frukt, kläder, ost, korv och blommor. Jättemysigt! Jag gick upp vid nio och sen gick vi ned på stan. Sath jobbar idag men han följde med ner i någon timme. Han sa igår att mechelen var gamlingarnas stad och det stämde verkligen idag. Jag såg kanske 25 ungdomar på hela tiden. Vi satte oss vid ett fik och drack lite varm choklad och jag köpte med mig jordgubbar hem, himmelskt goda. Sath jobbar till 7 ikväll och sen ska vi nog in och kolla vad Bryssel har att erbjuda. Men sista tåget hem går halvett så det blir inte så sent. Jag har även fixat ett Belgiskt nummer idag så om om ni försöker på mitt gamla nummer kommer ni inte så långt.

Nu ska jag njuta av ensamheten i lägenheten och ta det lugnt. Kolla lite i läroboken för dutch!




Utsikten från cafeet

Den stora kyrkan mitt inne i centrum

Såna här kyrkor finns det överallt



Zzzzz...

Jag e så trött! Var länge sen jag var sa trött men å andra sidan e det länge sen jag jobbade. Jag har haft en sån dag när jag bara velat slöa och och vara osocial. Jag fick igång internet på min dator såjag har kollat runt en massa och försökt undvikit indiern. Men vart jag än är, kommer han efter och vägrar låta mig vara ifred. Jag satte mig på min säng och hela tiden kom han och frågade om jag ville ha en öl, vill du ha mat?, vad vill du göra i morgon, han visade mig bilder på hans kompisar och sitt hus i Indien...missförstå mig inte, det e jättesnällt utav honom men idag  var inte rätt dag helt enkelt. Så nu har jag stängt dörren och sagt att jag skulle sova. Jag vill ju inte verka otrevlig men varje gång jag hör honom utanför min dörr ber jag till han där uppe om att få vara ifred.  Så nu ska jag äntligen få hoppa ned under täcket i min  vattensäng. Fy satans va skönt det är med vattensäng. Kanske blir ett framtida köp?

I morgon är det en stor frukt och grönsaksmarknad på torget här så jag tänkte ta mig en expedition dit och shoppa lite. Sen ska jag väl försöka packa upp alla grejer och få lite ordning i mitt rum. Har fått två läroböcker på Holländska så det är väl bara att börja. Men just här i Mechelen pratar dom Bitch. Japp, en sorts Dutch-Bitch. Spännande...



Utsikten från mitt rum



Kyrkan mitt i centrum. Där på torget är marknaden. Riktigt häftig kyrka. Ska ta mer kort i morgon



Här är mitt lilla rum..



och här är en jättetrött Malin, därav den den minimala stylingen och glamouren

Forsta dagen avklarad!

Oj oj oj...det e mycket att ta in nu. Har lanat Satishs dator nu sa jag har inga svenska bokstaver. Nasta vecka ska vi fa internet i lagenheten sa vi lanar grannarnas nu. Har med mig egen dator sa i framtiden kan jag skriva normalt. Har precis atit lite och ser fram emot en lugn fredagkvall. Allt har gatt over forvantan och just nu kanns det faktiskt ganska bra. Var pa EDS idag och fick traffa kollegorna och fick reda pa lite om foretaget och hur jobbet kommer se ut. Forsta timmarna var jobbig eftersom jag var ute med Sath igar och smakade den inhemska olen. Ooops! Han visade runt mig lite i Mechelen och det ar sa jakla mysigt pa kvallen. Tank er Gamla Stan i Stockholm men 10 ganger battre. Verkligen en massa mysiga sma grander overallt och fullt av gamla hus och kyrkor. Mechelen ar inte alltfor stort utan i lagom storlek. In till Bryssel och Antwerpen ar det 2,5 mil och det gar tag och bussar hela tiden. Far se om vi kanske aker in till Bryssel i morgon och traffar nagra av hans vanner.  Solen skiner och jag gar i linne bara. Det ar gront och blommor overallt och ute sitter det manniskor och dricker ol och ater. Jattemysigt!

Jag var sa nervos igar och kom pa nar jag skulle sova att jag bara atit en halv smorgar pa hela dagen. Nar jag hoppade av planet i Bryssel var det fullt av kostymnissar och jag kande mig lite missanpassad. Bussen till Mechelen hittade jag direkt och sen satt jag bara log hela vagen dit. Jag alskar husen dom har har och i Holland. Sma mysiga stenhus med konstiga fonster och former och alla har ordnat i sin tradgard. Ett sant hus vill jag ha!

Nu bor jag i en tva pa 12 vaningen med Sath och det funkar jattebra. Han e jattetrevlig och det kandes naturligt fran forsta borjan. Sen bjod han mig pa ol igar och vi lyckades tappa bort oss i Mechelen. Sa jag ska bo har i 1 manad och sen far vi se. Det hade ju varit roligt att bo i Bryssel eller Antwerpen men det tar san tid att ta sig till jobbet da. Trafiken e hemsk ibland och att aka 3 mil med buss tar latt 1 timme.

Pa jobbet idag gick vi mest igenom vad foretaget var och hur vart jobb skulle se ut. En massa prat alltsa. Men det gick in genom ena orat och ut genom det andra. En massa forkortningar och svara engelska ord. Men vi har allt pa papper. Sen kom Manu och som ska trana oss och han var stortskon. Vi lekte lite och jobbade med kommunikation. En mjukstart! En annan bra sak ar att det finns fler som har noll data celler i huvudet. Nej, jag tror det har blir bra!

Men sjalvklart saknar jag alla nat extremt. Aven om allt kanns bra saknas ju fortfarande familjen. kanns hart att det kommer droja manader innan jag kommer till Sverige igen. Sa jakla surt att inte Ryanair flyger hit. Sa nu ska jag slappa lite,duscha och sen ga ut pa lite sightseeing. Ska forsoka ta lite bilder sa ni far se hur mitt nya liv ser ut!!

Bamse kram till Falun och Lidkoping

Bryssel

Då var väskan packad, fjärilarna i magen e väckta, några timmars sömn har passerat och bilen e redo att åka till Arlanda. Då var det dags alltså...
16,40 landar jag på Bryssels flygplats och mitt officiella Belgien liv börjar.
Behöver jag säga att jag är nervös?

RSS 2.0