The Tallest Man On EarthMen innan ni lyssnar, öppna fönstret - ni måste öppna fönstret så folket utanför kan höra
Filed a Missing Mind Report Months Ago

 
Dagens "doktor" som blivit bokad av försäkringskassan skrattade åt mig när jag ringde och dubbelkollade om han kunde engelska. Alltså förlåt, men hur i helvete kan en psykoterapeut få licens utan att kunna prata vanlig jävla grund engelska? Det är ändå Berlin, Tyskland, Central Europa! Och hur fan väljer försäkringskassan ut alla dessa lämpliga människor åt mig egentligen? I morgon ska jag ringa till dem en FEMTE gång och be dem hitta en engelsktalande hjälp. Fan va trött jag blir! Ni kan väl försöka anstränga er lite iaf? Nej, här får man för att man faktiskt sjäv försöker för en gång skull.


Nu ska jag försöka ta mig iväg på vår Team Night Out nånstanns och jag har noll lust för människor och skit och ont i magen

Berlin Art # Thirteen


FriedrichshainWe Need To Talk About Kevin


Nope, ingen feel good movie, not at all!En riktigt obehaglig film som handlar om en splittrad familj och en son som begår massmord på sin egen skola och familj. Det har gjorts fler liknande filmer efter Columbine, men ingen är riktigt som denna. Den här är fan äcklig att se för Ezra Miller och Jasper Newell gör ett så obehagligt bra jobb att spela Kevin och sen att de lyckats få två personer som lika väl skulle kunna vara bröder på riktigt gör det ännu värre. De har verkligen samma rörelser, uttryck och ansiktsdrag så det är inte av denna jord. Fashinerande!
Tilda gör ett grymt jobb som den överlevande mamman som får ta all skit efteråt och man kan inte sluta tänka på hur de verkliga karaktärerna lyckas överleva, för hur skulle du bemöta en människa vars son du vet har dödat flera av dina vänners barn? Inget man vill erkänna, men visst hade det tagit emot lite att försöka sig på ett skämt när alla minnesbilder kommer fram? Jag vet att JAG skulle finna det svårt att agera normalt men jag vet åxå att jag skulle göra mitt bästa för att INTE låta fördomar och skit ta överhanden. Men att inte bry sig, det funkar helt enkelt inte och det är vi nog alla medvetna om, på båda sidor. Men fan cred till de som är medveten om vad som hänt men ändå drar en blondin historia! Fler såna behövs

Se den, men inte på första daten, haha!

I Know The New Ink


Samma ide har kommit och gått och varenda gång har jag blivit helt till mig och  sagt till mig själv: Fan, vilken bra ide!
Sen har jag glömt bort den och det har stört mig så fruktansvärt för jag vet ju att jag nyss hade en grym ide och sen blir det blankt. Senast var i förrgår just innan jag skulle lägga mig. Låg i sängen och fick min uppenbarelse igen och lovade mig själv att jobba vidare på iden nästa dag - borta!

Men idag i kom den fram igen och nu skriver jag upp den, haha!
Den kommer bli grym och jag kommer få jobba lite på den för att få ihop allt, men det är så jag gillar't! Tidigare verk har tagit över ett år att fundera klart på innan jag kännt mig redo för att gadda.


Åh, va roligt!

Tierpark And The Free Dressers

Det är roligt hur drömmar påverkar ens humör morgonen man vaknat upp. I natt var jag inne på sista månaden i Tyskland och var på väg till L.A för några månader innan nästa äventyr. Det var så där härligt pirrigt i magen och jag började planera packningen och hur jag skulle organisera resan och vart jag skulle ta vägen. Haha, åh vad jag älskar den känslan. Precis innan det händer…


Så jag tänkte mig ett år till i Tyskland och om inget stort händer  (talkin ’bout loove) drar jag hemåt sen och familjiserar mig igen. Jag har fortfarande platser kvar att drömma om, men jag tror inte det tjänar nåt till att fortsätta till nästa och försöka, utan det får ta sin tid. Bara för att man flyttar hem betyder inte det att man måste stanna för evigt. Dessutom har jag ju alltid drömt ett Skåne torp med olivträd i terrakotta krukor och trädetaljer med flagnad färg.


Såå, efter den drömmen och den planen gjorde jag lite soulsearching (hah, igen!) och bestämde att jag har ett år på mig att uppleva Berlin, så varför spenderar jag mesta tiden inne i lägenheten och laddar ner filmer? Må hända att jag har lite folk fobi, men jag behöver inte prata med människor för att uppleva. Och min nästa inrednings detalj ska vara foton, ramar och minnen som fyller väggar och hyllor. Jag betalar för månadskort som låter mig åka tunnelbana, spårvagn, pendeltåg och buss i hela Berlin så egentligen finns ingen ursäkt att inte åka runt. Obegränsat med foto tillfällen!


 Varje vecka, en ny grej – det är planen!


Därför åkte jag och hunden till Tierpark idag för att utforska grönområdena och nog fanns det gott om såna! Grymt fin park mitt i allt och STOR! Vi gick runt i över två timmar och fotade, luktade på blommor tittade på statyer och Sovjetiska minnesmonument, kastade pinnar och badade. Genade även genom några buskar och hamnade rakt på en nudist äng med en massa fria människor omkring oss och jag visste inte riktigt vart jag skulle kolla? De var överallt och jag börjar fatta att den här nudist rörelsen kanske är lite större och mer accepterad än jag trott. Haha, det skulle vart Sverige det här!

Haha, på pendeln hem satt vi på ett fullt tåg och Puppy däckade på en gång i mitt knä i sin vanliga charmiga "trött så jag kan dö" stil - som en soffpotatis med magen upp och huvudet lutat mot axeln. Det är inte graciöst men det är satans sött! Plötsligt kommer en kvinna fram och börjar prata med oss snabbt och uppjagat för det här var tydligen hennes station. Jag vet inte vad hon sa, hörde bara Hund, Frau och Liebe och hade världens leende upptryckt mitt framför näsan. Bebisspråk och klapp på huvudet fick Puppy så jag antar att damen i fråga tyckte bebisen i mitt knä var precis lika bedårande som jag tycker att hon är  ♥
Soffpotatisen går all in!


Berlin Art # Twelwe


East Side Gallery

I'll Protect You From Schampoo Eye

Jag har ändå världens sötaste små kids!

Idag begav vi oss ut på äventyr, jag hunden och katten. Sakta men säkert tog vi oss ner till ängarna och båda fick springa runt lösa och gissa om katten var imponerad. Så långa grässtrån och så många och alla träden! Det var så sött för hunden sprang först, jag kom i mitten och längst bak strosade katten i sakta mak och luktade på allt och jagade insekter. Sen insåg hon att hon kommit lite efter och kommer efter oss i full fart, förbi mig och fram till hunden och sen går de båda där med svansen i vädret innan nästa grästuva måste inspekteras. Så höll vi på i en timme och aldrig att katten gav sig ut på egna äventyr, dit hunden gick följde katten efter. Vi mötte även två andra hundar och det var väl mindre spännande tyckte katten och förstorade svansen och den stackars Beaglen blev helt till sig med en katt som inte sprang. Men efter för mycket skällande enligt Puppy, gick hon och satte sig bestämt mellan hunden och oss och sa att nej, nu får det vara nog. Lilllasyster ska man vara rädd om! Såååå sött! Och där han satt hon tills andra hunden gav sig.

                                                                
Alldeles nyss duschade kidsen och duschar en så duschar den andra.

Att duscha hunden är inga problem men katten får man vara snabbare än sin egen skugga för att inte bli strimlad. Tur att jag är riktigt snabb då! Man skulle kunna tro att jag försöker ta livet av katten för herregud vad hon tjuter och gråter. Så i badkaret står katten och planerar mord och brevid mig står hunden och gråter och är orolig syster. Så fort jag stängt av vattnet får jag nästan brotta undan hunden som ska fram och se till att katten mår bra och hjälpa till att torka och trösta. Nu har hon stått i tio minuter och hjälpt lillasyster med torkningen och jag vet ju nu att jag har världens sötaste små systrar  ♥


Just Having One Of Those Days
Told Ya I Had a Plan

Euphoria
Forever, ’till the end of time
From now on, only you and I
We’re going up-up-up-up-up-up-up


Eurovision Prank ContestSådärja, två öl i kylen, vattenmelon och kiwis och två trötta tjejer efter en dag i solen och jag är redo för Eurovison live stream. Haha, det kommer INTE hålla hela vägen med min bandbredd! Skippade bögbaren för jag orkade inte duscha och hur mysigt är det inte med en fluffig tjej på varsin sida om bröstet som snarkar ikapp!Haha, men hur i helskotta pratar programledarna egentligen?

I End Up Looking Back At The Things I Miss And Turn It In To Things I Look Forward To


Haha, chefen borde inte gett mig PTO idag av misstag!

Igår på jobbet, 2 timmar innan vi slutade fick jag mail om schemaändring och såg att chefen beviljat mig hela dagen fri i morgon utan att jag bett om det. Efter lite detektiv arbete kom vi fram till att hon tagit fel på mig och danska kollegan - Bengtson. Men hur lätt är det inte ta fel på den, vem stavar med ett S egentligen? Å eftersom chefen åkte till Oslo igår förmiddag gjorde jag inte allt för stor sak utav det hela utan tittade på mobil larmet i morse vid 05.06 och bestämde mig för att gå tillbaka till min Sydney dröm och jobba på solbrännan lite.

Men idag har jag fortsatt mitt dagdrömmande och planerat nästa år, haha!
Ända sen Berlin fick bra väder och linne var ett alldeles för varmt plagg för väderleken, har jag kommit på mig själv att dagdrömma bort, mer än vanligt. Jag har gjort Australien och Afrika, Belgien och klubba med mina pojkar till morgonen och jag har stått på andra sidan floden och tittat upp på Eiffeltornet. Men varenda gång har har jag slutat på precis samma ställe och jag blir varm i bröstet så fort jag tänker på det.Jag vet att jag är en rastlös jävel och omöjlig på att låta saker vara, men är det en sak som betyder absolut precis allt är det min helt underbara familj. Folk pratar om att dom har jobbiga föräldrar och syskon som de helst försöker undvika, men jag har de absolut bästa. Don't get me wrong - they're total nutheads, but the best ones!The absolute best ones

Jag vet att jag är en storstads människa som helst vill ha saker omkring mig lite hela tiden, små mysiga torg att gå genom, gator proppade med små butiker, helgmarknader och kunna hitta restauranger med de allra färggladaste och dekorerade lampor en sen natt när lokal trafiken slutat gå och sluta upp på en buss hållplats med en turist från Amerikat. Jag måste ha aktiva händelser omkring mig för att kunna hålla viljan igång och jag måste ha tillgång till energi för att kunna fylla upp mitt minnes album till mina barnbarn. Haha, japp, så tänker jag! Jag ska bli den coolaste mormor/farmor there is!

Men lika mycket som jag vill ha liv och rörelse omrking mig, behöver jag känna att det inte betyder nåt! Att det finns saker här i världen som betyder så mycket mer och helt tar överhanden om ens ego och låter en släppa taget

...och det är där jag fastnar, i bilder och minnen av hur ofattbart och overkligt harmoniskt och vackert det är där ute. Där vi inte är...


Det är det här jag behöver, en annan sorts tysthet och att få förundras över hur mjuk mossan verkar vara att sova hundra år på och hur vackert regnet faller från gröna blad. Hur solen för en kort stund reflekteras åt alla håll och kanter och jag ekar fram mellan stenar och bergsväggar. Det finns skog här i Berlin fulla av ekar, bok och löv. Jag behöver mossa, jag behöver fukt och mystiska dalar med fallna gamla träd och bär och svampar i alla dess former som lämnar en med frågan om hur giftiga de egentligen är? Är den gröna färgen ett hot eller endast ett smycke? Min skog finns inte att uppleva här

En stor del, väldigt stor del av mig finns fortfarande kvar i Dalarna och kommer aldrig flytta därifrån. Haha, hjälp vad jag har mobbat syster som flyttade tillbaka till Bjursås efter flera år i Gävle men nu är jag nog mest avundsjuk. Jag ska fortsätta att mobba ett tag till med fiskepremiärer, skoterkort och torsdagskvällar i garaget och tälja knivar. Fortsätta tjata: När ska du ta jaktlicens då? Men innerst inne är jag bara avundsjuk.Jag tror det kommer en tid i alla våras liv där vi känner att enough is enough! At least for now...

Många tankar har kommit och gått om nästa års svenska sommar och de flesta har stannat kvar!

Jag saknar min familj, kvällar med magont av skratt för att pappa levererar Rappakalja och mamma inte riktigt vet vad hon hon pratar om över nästa glas rödvin och hur hon bryr sig och älskar och lever. Jag saknar min lillasyster som inte borde vara längre än mig och som blir mer och mer lik min bror och jag saknar min allmänt kända störda bror och jag längtar tills den dagen då han kan bjuda in mig på en vegetarisk söndagsmiddag och jag kan få säga: Shit, riktigt gott, bror. Jag är imponerad!

Jag saknar, saknar, saknar

 Vem skulle inte sakna allt det här?
Och att bara kunna åka till närmsta sjö, dvs max 2 km, kasta kläderna, dyka i det vilda vattnet och tjuta av glädje och hur kallt bubblorna dansar längst med ens kropp och Lomen sjunger längre bort i solnedgången

 ... en annan sak jag saknar är att få köra bil. Finns ingen bättre frihetskänsla med musik att överrösta och jag längtar verkligen till att jag köper min nästa bil - och någon annan betalar för den, höhö!
Men det jag längtar mest till är att öppna bildörren åt Ari och köra långt, långt ut och spendera timmar åt att ducka under träd och försöka få kontakt med döva Fröken och säg att dit ut, dit, nånstanns där ute är vi på väg och bilen står kvar här på vägen tills vi kommer tillbaka.


Har ju även sagt att nån gång snart ska vi båda bo i samma stad, jag och Maddoolään. Kan ju börja med samma land iaf och nej, jag kommer aldrig flytta upp till Norrland. No offence, men det finns alldeles för mycket snö där uppe för länge.Maddo, Irländare och jag en alldeles för sen natt i Howt och tåget slutade gåNej, mycket är saknat och inte bara av mig -

/>

Förra midsommardagen på Dössberget, jag står alldeles under mixerbordet? där uppe och håller koll på Tias, håller mig ur vägen för galningarna och njuter av utsikten

Ooja, 3,15 åkte mobilen upp och jag försökte ringa älskade normal långa norrlänningen  ♥  kom inte fram men tänkte på dig hele tin!


Nåja, nästa år kommer ett nytt år och vem vet vad som händer då utav allt det jag hoppas på?  Vet iaf att nästa år ska jag spendera så lite tid som möjligt ensam och den tid jag kommer vara själv kommer jag vara med resten av mig och resten av världen


You Won't Be a Baby After ThisHaha, undra hur många omtagningar det blev? undra hur många omtagningar om jag spelat tjejen?

- Alright, that's enough. You're fired!
- Whatever...so worth it!

Are The Germans Still Traumatized?


- Igår ringde jag till doktorn som jag blivit tillsagd - semesterstängt!
- Idag ringde jag, igen - No, I don't speak English!
- Idag hjälpte chefen mig att ringa försäkringskassan för att fråga efter engelsktalande psykiatriker, igen - Oh, you don't speak German?
- På fredag ska dom ringa med förslag på doktor, igen - på fredag finns det risk att jag gör någon illa
Seriöst, dom fattar inte ens när en tysk ringer och förklarar att personen i fråga INTE FATTAR TYSKA!!

Hur kan detta vara så svårt?

Berlin Art # Ten
Schlesisches Tor

I'm Peaking...Är inne på den bra delen av humörsvägningar nu och och funderar allvarligt på en kall dusch.

Har pratat med Maddo och Herr Wardaal och har seriösa problem att hålla pulsen i stabil nivå. Jag skäms ju lite smått med att erkänna att Daniel endast bor 1½ time härifrån i Hamburg och jag inte hälsat på sen jag flyttade hit. 

Anyhoo, nu när Maddo kommer förbi tar vi antingen en tur till Hamburg eller så kommer han och frugan hit för de funderar nämligen på att FLYTTA hit! Haha, vet inte riktigt vart jag ska ta vägen - letar jobb i smyg så även min lilla normal långa böna kan få flytta hit - a girl can dream, can't she?

Har inte träffat Daniel sen Belgien och han är väl ganska mycket den manliga versionen av Maddo. Sådär super härligt flummiga och omöjliga att placera i något sorts fack. Älskar det!
A herregud, nej nu går jag och lägger mig, haha!

Let's Create New Ones


Både idag och igår har det varit super fint väder och inte ens Puppy orkar gå längre promenader. Vi har sprungit runt i parken och kört intervall träning som det heter, men egentligen har vi bara inte pallat röra oss mer och stannat för att inte dö = intervall! Målarna har fortfarande kvar sina byggnadsställningar ute i min lilla trädgård och jag har ingen aning vad  dom håller på med egentligen. Ibland är dom där och målar lite men några mirakel har ju inte utfärdats iaf. Idag var dom tydligen lediga och tur det, för igår drog kidsen ner vajern som gardinerna hänger i så nu är det verkligen fritt fram för gluttare. Extra festligt att jag inte kommer åt attf ixa för skiten sitter 4 meter upp på väggen och jag har ingen som helst chans att nå upp. Kanske frågar grannen i morgon om han har stege?`

Idag grillade vi, jag och kidsen. Ok att jag kan tycka det är skönt att gå på bio ensam, men att grilla ensam - det var banne mig höjden av deprimerande. Gott blev det inte heller så sitter och knaprar musli nu. Nej, grillen får stå till juli när Maddo och hennes lilla familj kommer på besök,pojkvän och hund. Ska bli så jäkla kul att träffa dom igen och dessutom få se vem den där Lily baxton är, hunden! Lite fjärilar i magen  ♥

Kommer ändå vara lite upptagen i sommar och tack gode gud för det. Sitter redan och panerar nästa sommar och vart jag vill tillbringa den. I juli kommer Maddo med familj, i augusti kommer Axel, i september åker jag först till Arlanda på kvällen och möter upp familjen på morgonen åker tar en vecka i Grekland och sen i december kommer mamma och går på julmarknad med mig (missade ju det förra året) och sen åker vi hem till Sverige tillsammans med Puppy för jul firande.

Det är skönt att ha saker bestämda som man vet att man "Måste" göra för jag hade inte fungerat med en tom sommar. Nu kommer gamla vänner, Maddo som helt enkelt är min Maddo och sen Axel, en gammal vän och ex som åxå alltid liksom funnits där. Det är extremt få från skolan och den tiden som jag fortfarande har kontakt med eller orkat bry mig om, men han är en av dom. Vi var tillsammans i högstadiet och vi har ändå haft vår del av fina minnen. Haha, vi har även hatat varandra. Tyckte han var vääärsta snobben ett tag där men han e supergo!Men även om jag känner dessa människor blir jag alldeles illamående när jag tänker på att jag kommer ha besök som kommer stanna flera dagar och se mig. Se mig och mina saker och som jag måste prata med. Det är lätt att tillfälligt skjuta undan all skit när inger ser en och låtsas att det är bra, men nu är det bra jobbigt ibland att leka social. Jag är någorlunda social på jobbet men sen efter att Joe går av s-bahn vid Bornholmerstrasse slutar mitt sociala liv totalt. Men jag är så glad att mina vänner kommer hit och i morgon ska jag ännu en gång ringa doktorn. De lyckades höra av sig förra veckan bara för att ge mig ett nummer till en doktor som jag endast kunde ringa i morgon? för att boka tid. Nu är det bara att be för att Dr.Winter har en tid snart och inte om 3 månader OCH att hon kan engelska. För nu är jag fan trött på att jaga. Jag ber inte om hjälp, har inte gjort det på tolv år och nu har jag spenderat flera månader med att hora runt på telefonen.

If I'd Have Silicones, They Would Have Melted By NowMen yngsta Fröken Henriksson har inte hittat igen den än!  (som de säger uppe i Lappträsk)
No, You Serious?
who would have thought?

Seriöst, rubriken var FÖR bra för att ens orka bry sig om att läsa artikeln


Today We're Doing a Sunday


...Blue sky and the kids are bug hunting  ♥

Everyday War Crumblesöverallt finns dom

Berlin Art # Nine


Friedrichshain

Dont You Should MeÄn så länge inget telefon samtal och inget mail. Klockan tickar!

Var hos samma doktor idag jag var hos förut för att få en remiss till min framtida? hjärnskrynklare och om jag gillade honom enormt förra gången var det totala motsatsen idag. På 7 minuter hann han med alldeles för många idiotiska och självkomponerade råd och han borde verkligen sluta vissla när man sitter med ångest upp till halsen.

- You know, you should really learn German if you're gonna live here.
- Ehm, I'm not really capable of taking a class at the moment - hint, that's why I'm here
- Oh, no I know. You have problems now.

nickar

- And you should get a boyfriend or a girlfriend, meet someone you like. You know, you learn sooo much quicker through love. And you wouldn't feel as lonely! You should keep it in mind. 


Håll dig till att skriva ut antibiotika till halsflussar så länge så väntar jag gärna på den utbildade psykologens råd.

Nej, men det ska jag hålla i åtanke herr Doktor! You're a lifesaver

Shalice Are The Cutest

"Hey you want one?"

"Oh, no I'm good."

"Hey listen, they're not gay, I promise!"

"Oh My God! What if they were gay?! What if the brownies were gay?!"

"All fucking each other..."


I'm No Handyman

... But I do try my best!

På måndag har hjärndoktorn lovat att ringa med en tid efter att jag svalt min macho stolthet och bett chefen om tyska hjälp och räckt över min samling av telefon nummer. Att skaffa någon sorts viktig hjälp i Tyskland utan att prata tyska är ett jäkla projekt. Hade fan varit lättare i Kina för där försökte dom iaf förstå. Här har det bara varit Nein på sista tiden och ett nej uttalat på engelska får man anse vara lyx. Dom är bra trångsynta ibland!

Skulle egentligen jobba övertid i morgon men jag var smart idag på jobbet och ändrade mig för jag är bra trött på att skriva mail just nu. Inte fick jag jobbet jag sökte heller så jag vet inte riktigt hur jag ska fokusera på jobbet eller i vilken riktning jag ska gå. Och med tanke på måndagen kan jag behöva i morgon ledig. Dom lovade att ringa mig på måndag med en tid för ett besök men jag VET att dom inte kommer ringa eller maila och jag bara känner på mig att det kommer fortsätta med att jag får jaga och spy ordgalla över hela systemet. Så måndag behöver extra energi för raseri utbrott!


They Sure Know How ToHaha, försökte alldeles nyss inaktivera mitt facebook konto för jag känner att det bara gör mer skada än nytta, men dom är banne mig sluga dom där facebookarna.
Det första som dyker efter att man tryckt på deactivate är bilder på ens kompisar och alla med en text ovanför som ska ge ångest.


Jeffrey Will Miss You


Are you sure you want to deactivate?


Men herregud, är det tårar ni är ute efter eller? Kan säkert klämma fram en eller två för jag kommer ju sakna Jeffi precis lika mycket. Åh fy, det gjorde ont i hjärtat där så jag får nog fortsätta skjuta på det ett tag till. Smart Zack!
♥  miss you stupidand I'm gone, heading out for a looong walk

It's a WIN WIN Situation

... some sort of release


...it's natural

Fuck You Hinduism

In an unparalleled religious madness, in Nepal, a Hindu festival calls for a mass animal sacrifice which is considered to be the world's goriest mass killing of animals

The 'mother of all sacrifices' is at Gadhimai Jatra in Bara district in the south of Nepal. This festival is held once every five years. Last time 20,000 buffaloes were killed as well as an unknown number of other animals, including rats, snakes, pigeons, chicken, ducks, goats and sheep. The total number of animals killed in the span of just two days was estimated to be 200,000. This year the organisers aim to sacrifice no less than half a million animals. Local communities are being pressurised to increase the numbers; each village committee is supposed to pledge one thousand animals.

Sacrifice in itself is gruesome. Unsystematic mass sacrifice such as the one in Gadhimai is no less than barbaric. The worst killings are those of panchhbali – five offerings – in which the throats of five kinds of animals (buffaloes, goats, pigs, roosters and rats) are slit with a knife. It is not done quickly. The animals die a slow, extremely cruel, violent death while the priests sprinkle the blood across the idol and its surroundings.

Right after the panchhbali, it is the buffaloes' turn. Wielding swords, men enter a fenced yard where around 20,000 buffaloes are kept, and start hacking at the buffaloes' necks. As the killers cannot chop off the buffaloes' heads at once, they first cut the hind legs. After the animal falls on the ground the men hack until the buffalo's head is separated from the body. It takes up to twenty five attempts to kill a big buffalo. The suffering is unimaginable.

Largely ignored by the rest of the world, the handling and slaughter of the animals contravened the most basic animal welfare standards. Anyone at the festival could kill animals in whatever way they wished and with any tool they chose. Many of the water buffaloes were brought over the border from India and, if they had not died during transit, they were put into an enclosure prior to the festival and not fed or watered for several days, making them weak and less resistant to their killers.

To the disgrace of Nepal, the brutal killing of over 200,000 animals at the Gadhimai Festival in 2009 was sponsored by the country's Government.  

About 5 million people participate in the festival, the majority of whom are Indian people from the states of Uttar Pradesh and Bihar.

Attending the festival in Nepal circumvents the ban on animal sacrifice in their own states. Participants believe that animal sacrifices for the Hindu goddess Gadhimai will end evil and bring prosperity.FUCK YOU RELIGION

Maybe One Day You Wake Up And Find That Your're Missing YouÅh, nu är det sådär tomt igen...

Har varit så jäkla skönt att inte behöva tänka särskillt utan bara anstränga turist muskeln och äntligen få se staden jag bor i. Så mycket jag har sett den här veckan och bara att få åka ända till slutet med min tunnelbane linje och se delar jag aldrig sett innan var helt underbart. Tror jag blev lite kär och det finns så många olika versioner av den här staden och varje motsats är lika spännande. Berlins parker är galet mysiga och när det är fint väder hittar man hundratals människor och familjer som släpat med sig halva kylskåpet, grillar, fotbollar eller går på lina på remmar som spännts upp mellan träden. Flohmarkt i Mauerpark liknande mer en sommar festival än en loppmarknad och det sitter små konstverk överallt som livar upp. Och bäst av allt - jag hade någon att dela allt med! Magiskt  ♥
Skönt så länge det varade men nu är jag tillbaka i killing mode igen. Igår kväll knackade min enda engelsk talande granne på och berättade att idag skulle dom börja fixa ytterväggen så min lilla uteplats skulle vara upptagen ett tag. Nämen, tack så jäkla mycket att ni berättade i tid. Uppskattat! Dom har smygit omkring runt huset i flera dagar med olika gubbar och tittat och disskuterat, men inte ett ord. Idag när jag kom hem från jobbet står en byggnadsställning på min ny fixade uteplats och nätet har flyttats så kidsen inte längre kan springa som dom vill, mina blommor är flyttade, jag får gå limbo nerför trappen för alla stänger och jag har FULL insyn för gubbarna till vardagsrummet. FAN TA ER! Blir ni inte klara med vad det än är ni ska göra river jag ner det!

För att bättra på det lite öppnar jag ett efterlängtat mail från SEB och läser ännu en gång om Kronofogden och att vi måste komma på en avbetalningsplan annars skickas ärendet vidare till Kronofogden. "Vi har ännu inte lyckats på tag på ...." Hm, skumt då han sagt att han redan pratat med er? Nämen, har han stängt av mobilen åxå? Tänk vilket olyckligt sammanträffande. FAN TA DIG

Så nej, gömmer mig under täcket och grinar lite och hoppas åskan slår ner lite där den förtjänas!

 


Berlin Art # Eight

Kreuzberg

RSS 2.0