My Baby's First Pyjama Party

Haha, känner mig som världens töntigaste men kan inte sluta skratta åt de små fyrbenta sakerna som springer runt och Puppy's engagerande i att hålla igång festen. Hennes nya tjejkompis är lite svårflörtad, så alla leksaker ska bäras fram och visas och det är ytterst jobbigt när hon inte vill vara med och leka. Hon börjar mjukna lite nu och nu ligger alla tre på madrassen och viftar på svansen över en boll. Oj, var länge sen mitt lilla mamma hjärta var så lyckligt som nu. Min lilla bebis har fått kompisar med lika många ben som henne ♥

Lilla katten tittar förbi lite ibland och bryr sig inte det minsta. Så jäkla cool katt!
Själv har jag smaskat i mig små snickers och nu är det film. Jakob tog med sig lite filmer och det han rekommenderade var en japansk psykofilm ( och ännu ett skrämmande exempel på hur lik han är Tältis. Jeeez!) eller en tysk film  om droger typ - Das Weisse Rauschen.

 

Welcome To Spree Park




Det är nästan för bra för att vara sann, en öde nöjespark, mitt i Berlin!
Men det finns och fortfarande står svanarna och radiobilarna i klungor runt om i den överväxta parken och tittar ut mot stängslet som stänger in dem. Och fortfarande gnisslar stålet när det stora parisehjulet fortfarande snurrar med hjälp av vinden. Riktigt kusligt.

Parken öppnade första gången 1961 och var en välbesökt nöjespark. Men sen gick det allt sämre och 2002 bommade det igen, efter att ägaren flytt till Peru pga av skulder mm. Och nu står det där, bortglömt och mystiskt!












Say Your Time Keeps a Little Fast

Håller på att nöta ut min nya kärlek


I morse var ”vi” uppe vid halvfem och lekte och möblerade om i köket bland kastruller och post. I morse vid normal tid låg alla ”vi” utom jag och sov…suck! Men jaja, jag fick lön igår så det får väl gå för den här gången då. Har bokat flyg hem till jul och väntar bara på svar om Puppy får följa med. Tänkte först om jag skulle lämna henne här, men det kommer inte på fråga. Kattvakt är redan fixat och det enda som fattas nu är att tågen lyckas köra som vanligt när jag kommer till Sverige.

Så eftersom jag fått lön, och efter lite kalkyleringar, så kan jag åka till ett lite större köpcentrum idag och fixa lite pepparkaksdeg och smågrejs.Vill ha en julstjärna och mer växter – och GLÖGG! Orkar jag tar jag med hunden till stan ikväll och går på julmarknad. Var bara det där med public transport som känns lite jobbigt. Igår var det lite delade meningar om vad vi tyckte om S-bahn. Vi åkte till Treptower Park och vägen dit var inga problem. Men hem var vi/jag vagnens stirr objekt. Efter flera timmar i en gigantisk park, där som vanligt alla hundar springer lösa, var både jag och Puppy lagomt irriterade och trötta. Visst, det är jättekul att hundarna får springa omkring som dom vill, men då krävs det fan lite disciplin. Inte ok när en monsterblandning som tar 5 meters galopp steg kommer springandes rakt emot dig och ingen ägare syns till. De flesta är vänliga, men det är lite obehagligt innan man vet. Vi träffade en som inte var så trevlig, men inte brydde sig ägaren om att hennes hund jagade runt min kopplade lilla hund.

Så ja, på vägen hem var Puppy allt annat än medgörlig och klagade högt och tydligt på att hon inte ville mer.

Men Treptower Park var riktigt fint och Spree Park som ligger där vid vattnet var så häftigt. En gammal nöjespark som nu ligger övergiven. Ganska kusligt, men så häftigt. Ni ska få se fler bilder sen.


Damn You Deamons

Lilla katten är inne på sin tredje timme framför tvättmaskinen nu – alldeles fantastiskt vad fascinerande det är! Puppy kastar boll med sig själv och hon kan kasta ganska högt har mitt huvud upptäckt. Jag dricker te och halvsover i mysfotöljen i köket. Men blir väckt från och till av de små barnen. Herregud, va trött jag är!

Det har inte blivit en enda riktig natts sömn sen jag kom hit. Alltid har det varit nåt eller någon som tyckt annat och man har somnat sent, blivit väckt mitt i natten eller helt enkelt gått upp två timmar tidigare och gett upp. Det har varit sjuka katter och gråtande hundar, obekväma sängar och en trött Malin.

Jag har haft helt sjuka drömmar och det är flera gånger jag vaknat helt kallsvettig och inte riktigt vetat vart jag var. De senaste två har varit riktigt obehagliga och igår gick precis allt på skit. Avlånga Eddie kom på besök på kvällen och jag fick lite tysk hjälp med att beställa internet, för jag har gett upp att försöka fixa nåt på egen hand. Lyssnade på bra musik, te, adventsljustake och läggdags. Men det dåliga fortsatte och i natt vet jag inte vad som hände? Kändes som att jag snetrippade hela natten och fick för mig riktigt konstiga saker. Hur jag än vände mig gjorde det ont i kroppen och jag hade ångest över saker jag trodde mig ha gjort, men som var påhittade. (hoppas jag) Förbannat otrevligt!

Så i morse när jag skulle gå upp, gick det helt enkelt inte. Det är som upplagt för katastrof om jag skulle  gå till jobbet och det tänker jag undvika helt enkelt. Ska vänta på tvättmaskinen, försöka få några minuter sömn och hoppas ansikts värken lugnar ner sig lite. Känns som att jag försökt gnissla sönder hela käken inatt. Men det är fint väder ute och jag har en rastlös hund, så det får bli en liten utflykt sen. Treptower Park kanske eller in till stan helt enkelt. Det tröttar ut henne, garanterat!

Sen måste jag köpa pepparkaksdeg, för i helgen ska det bakas och drickas glögg!

 


Got Boyded For Real

Åh, det var en så fin konsert...fin fin fin!
Brandon sjöng som en gud, hade fått långt hår igen och var helt totalt bäst helt enkelt! -utan tröja dessutom sista låtarna, får lov att sägas! Nej, finns bara en som skulle klå honom i rockpojkar utan tröja på scen - min Daniel Johns. Men jag har absolut inget att klaga på...kanske att dom inte spelade i x antal timmar till då?








Vissa låtar var så underbart nostalgiska och vissa bara så mysiga... som den här:

 


Grymt Incubus


Treskowstrasse 19, 13156 Berlin


Welcome to my crib


Incubus At Last

Puh, det går lite små segt idag!

Var inne i stan igår med kollegor och nya människor och blev kär, rakt upp o ner störtförälskad!
Det började med bio på Sony Center vid Potzdamer Platz, men det kunde lika gärna ha slutat i att jag missat filmen. Fy satan vilken stor station det är och att försöka välja utgång var ju bara ren ångest. Men det gick och jag kom upp mitt bland en julmarknad med små karuseller, små bodar som sålde godis och varm korv, glögg och så fruktansvärt mysigt. Där fanns en stor pulkabacke de byggt upp med snö och granarna stod uppradade för försäljning. Behöver jag ens säga att jag kände mig som fem igen?

Tvärs över gatan var Sony Center som var minst lika mysigt med sitt inner torg med alla restauranger och mysiga lysen. Jag hade inte ens behövt se filmen, hade kunnat gå omkring där i två timmar och myst för mig själv istället. Ska ta med Puppy nästa vecka och fota lite så ni får se.
Och filmen var förbannat häftig. The Immortals. Samma kille som gjort 300 och filmad på snyggt sätt så man fick gåshud ibland. Öppningsscenen bland annat.
Efteråt åkte vi vidare mot Dennis kvarter och satte oss på Lebowski bar och drack billig öl och klurade ut gåtor. En bra bar, påminde om Belgien, haha! Kom hem vid fyra i morse och kollade besvärat på kissekatten som glatt började leka med allt som fanns i lägenheten. Så inte så mycket sömn, nej!

Men nu ska det städas, Indisk mat på ingång, tvätta mig själv och sen kommer avlånga Eddie i några timmar och pussar på Puppy. Vid fyra drar jag mig mot tunnelbanan och åker till Extreme Playgrounds och kärar ner mig lite mer i Incubus! Äntligen ska jag få se dom live och kanske även få säga hej. Dom ska ha en signing session, men vi får se om jag vågar. Står det fullt av skrikande småtjejer, tittar jag nog på håll.

 Men GRYMT kommer det bli!


Christmas Came Early

Tog S-bahn och gav mig ut på ett mission tidigare idag...

Nu är jag och mitt lilla mission helt slut, till skillnad från Puppy som äntligen bestämt sig för att bli en kvinnohund. En pojkvän var allt som krävdes för att få igång henne tydligen! Nu har hon dessutom fått en egen minikatt, så jag vet inte hur jag ska få henne trött idag?



mysigt


Uhm, Germany Right?

Nu är första arbetsveckan avklarad och trots tårta och munk på jobbet, var det en riktigt hård dag. Har börjat inse att min vision om vad jobbet innebar, inte riktigt stämmer. Fattade nog inte att det faktiskt är en ”bank” jag jobbar åt. Och det är en hel del bestämmelser om vilka länder som får göra vad, bara skicka pengar, bara ta emot, vi supportar landet men inte valutan, ryssar kan bara ta emot betalningar om de sätts in på ett amerikanskt bank konto, inte berättigad kreditkort så kan endast toppa upp kontot, avgifter hit och limits dit. Herregud, vad min lilla hjärna protesterade efter lunchen. Men det kommer bli kul att lära sig det där, för man får även leka lite detektiv och leta efter the bad guys som försöker lura folk på en massa pengar. Och det kommer finnas bra möjligheter sen att avancera eftersom skandinaviska supporten inte kommer öppna förrän i vår, och en massa platser måste fyllas. Men ja, tufft är det nu på träningen!

Några i teamet festar inne i stan ikväll, men jag orkade inte gå ut igen i kylan. Fy helvete va illa det är, och då är det ändå plusgrader. På två dagar har lägenheten blivit jättekall och en massa ljus har inhandlats. På söndag blir det utflykt till Prenzlauer Berg och en stor vintage marknad/loppis som tydligen ska vara bra. Men jag spar nog pengarna och satsar på IKEA sen vid löning. Massa onödiga artiklar som måste inhandlas.

Och även om jag hör tyska överallt, har jag nog inte riktigt fattat att jag bor i Berlin än. Men det är på väg. Särskilt i tunnelbanan märker man att det inte riktigt är som vanligt. På morgonen, när alla jäktar iväg till jobbet och ska välja rätt spårvagn/buss/tunnelbana osv. och läser Der TagesSpiegel (tyska DN typ) Det är då man kommer på det, att just fan…jag är ju i Tyskland! Lite mysigt

Och jag har Jakob, avlånga Eddie’s husse, som hjälper mig när tyskarnas system är för krångligt och som jag kan få prata av mig lite på. Vi funkade ihop från första början och jag tror han kan vara bra att ha i närheten som stöd. Eller för att få ut mig på hundpromenad när det är för kallt ute och jag blir lat!

Nej, jag har bara varit här i 1½ vecka, men jag får nog erkänna att jag gillar’t än så länge.
Tummen upp!


Weird Day, a Good Weird Day

Summa summarum: En bra dag!

Sov väl lite klent och jag tror jag blandat in allt och alla i drömmar den timmen jag fick sova. Ett jäkla kaos! Men sen var det upp tidigt för hundpromenad, fixa frukost (bönor i tomatsås – breakfast for champions, alt. Det enda som fanns i kylskåpet) och iväg med tunnelbanan som gick som den skulle, tack gode gud!

När jag kommer till jobbet träffar jag de första två andra svenskarna och det var svårt att inte skratta åt oss när vi alla satt där med varsin septum piercing. Fick träffa de andra och det verkar vara ett ganska coolt gäng. Dock blev jag ganska chockad när jag springer in i en Belgisk kille det första jag gör, som jag jobbat med i både Belgien, Irland och nu här. Hur ofta händer det liksom?

Så ganska mycket lustigt idag.

…blev överlycklig av att få logga in på Citrix med en likadan token jag haft innan – nördvarning!

…Pep nästan till när jag såg ordet CSAT och det e illa

…vi fick outlook, det första läraren säger är att den endast ska användas till arbetsrelaterade mail – vad e det första jag gör? Mailar Maddoolään så klart!

…och grät nästan lite när jag inte hittade mina HP kompisar på MOCen. Går inte det att fixa på nåt sätt?

 Men det roligaste av allt: det finns en liten Maddo i teamet!!!
Hon e liten, hon har färgat håret svart, hon går med scarf och gömmer hakan i, dom går likadant med händerna antingen i fickorna eller indragna i ärmarna, hon röker, hon e vegetarian, vill helst inte prata inför folk och hon ser lite sådär små läskig ut… vad är oddsen liksom?

 Fashinerande dag och nu är det full fart här hemma.
Vi har hämtat upp pojkvännen och dom är så jäkla söta när dom leker och brottar ner varandra. Dock tycker jag de spenderar lite väl mycket tid, gömda bakom gardinen. Vad gör dom egentligen?




Tea, anyone?





Nu blir det lite te och sen är det sängdags, för i morgon börjar nya jobbet! Lite nervöst är det, men det känns bra mycket lättare när jag vet att Puppy får ut och gå lite när jag är borta. Jag har haft sån jäkla tur som träffade Jakob och lilla avlånga Eddie där ute på ängen. Dom var barnvakt idag och hundarna trivs verkligen ihop. Så nu har vi bytt nycklar med varandra och det känns så jäkla bra.

Annars tror jag att jag slog världsrekord i att INTE gå vilse idag, helt otroligt!

Tänkte kolla hur jag ska åka för att ta mig till jobbet, men som tur var håller de på att bygga om rälsen? Så inte en enda av mina planer gick att genomföra. Normalt sett behöver jag bara byta en gång, men nu blev det minst fyra byten, varav inget var mina tåg, för att komma till jobbet. Desto roligare när alla jag frågar om dom kan engelska svarar: Littäll  och sen glatt förklarar hur jag ska göra på tyska och viftar med armarna. Det var allt annat än lätt och nåde dom om de inte håller sitt ord och trafiken inte går som normalt i morgon. Eloge till mig, inte gått vilse en enda gång än i Tyskland!

 ”Ta i trä”


och grattis mamma!!!


Samstag Im Berlin

Puh, vilken dag!

Min lilla hund har lyckats bli ännu morgonpiggare till mitt förtret (konstigt ord, det e väl ett ord?)  Så idag var vi uppe vid halvsju och gick, men jag lyckades få sova en timme till efter att hon fått frukost iaf. Städade upp lite efter min ommöblering som jag påbörjade igår, så nu e det lite mysigare. Rensade ur skåpet i köket på konserver som gick ut 2003 och satans vilken te-samling jag har. Ni ska få se kort sen, helt sjukt! Men hittar inga datum på det så jag e lite osäker det. Kan te bli gammalt?

Men till slut gjorde vi oss klara och tog spårvagnen in till Berlin. Vi gick av vid Berliner Dom och kikade lite och kollade kartan. Var en konst marknad just där och satans va mycket folk. Men vädret var strålande sol och underbart, så det e klart! Vi gick förbi Madame Tussaud och vidare mot Potzdamer Platz och trängdes och tittade på minnesmärket över judeförintelsen med alla stenblock. Gick vidare till Sony Center där jag kan titta på vanlig film sen med original rösterna. Annars är ju allt dubbat här nere  L  Efter det var Puppy trött på människor så vi smet in till Tiergarten som ska vara Berlins största park. Vet att dom odlade potatis där under kriget, men det var en bra stor park. Jag trodde vi gått långt, men vi hade ju knappt börjat gå när vi kom ut på gatan igen. Ett perfekt gå-bort-sig ställe!

 














Jäkligt skumt att gå utanför Sony Center med alla restauranger och affärer och plötsligt gå rakt in i en liten del av Berlinmuren. Det finns en liten markering, en gång i asfalten som vosar vart muren gick och det är verkligen tvärs igenom hela centrum. Ofattbart!




Det blev ingen wurst för mig, men hunden tog tre! En köpt och två currywurst helt gratis. Ni må tro att hon var nöjd sen! Då kunde man till och med sitta still och titta på hästarna som körde förbi och spara mammas armar! Men vi kunde inte gå omkring hur mycket som helst för vid tre hade vi dejt.

Vi skyndade oss från spårvagnen och sprang bort till ängen där Eddie satt och väntade och sen blev det pusskalas! En liten kille som ser ut som en blandning av tax och golden, så rätt lustigt utseende. Men det var puppy love på en gång när det träffades igår. Dock får hon passa sig, för svärfar är polis! Dom har även bestämt date i morgon när jag ska tillbaka in i stan och irra bort mig. Hade ju vart bra och veta vart man jobbade inför första dagen… gillar att mitt välkomstmail med direktioner och info stod på tyska och kom igår…ser bra ut!

Men nu har vi tänt lite ljus här hemma och dricker te, snart blir det film. Får se om jag här vad dom säger för det ligger en liten tjej här bredvid och snarkar lagom högt  J

 

 

 


A Glimpse At Treskowstrasse

























Ich Bin Ein Berliner

Nu e vi trötta här i Berlin!

Lilla Puppy har gråtit över att behöva flyga flygplan och jag har fått krossat mamma hjärta av att höra henne gråta. Så att trafiken var galet seg på väg till lägenheten gjorde ingenting, för i knäet låg hunden och snarkade högt och nöjt!

Men nu är vi här!
Kan ju börja med att säga att när jag är klar med den här lägenheten kommer den vara galet mysig. Det går liksom inte att misslyckas. Har väl 4 meter i takhöjd (o ja, det första jag tänkte var: hur i helvete ska jag bete mig när det sitter en spindel där uppe?) Har en egen uteplats med häck runt och trappa ner på gräset, badkar och gamla trägolv och takmålning ute i trappen. Och ett piano om jag skulle vilja lära mig sånt? Haha, har även hittat katt kojor och fågelburar i ett hörn...

Men jag har inte orkar packa upp nåt än eller gått igenom allt som finns här. Finns noll energi kvar nu och orkar inte heller koka nudlarna jag köpte. Stalkade en ung kille på affären och tvingade honom hjälpa mig att hitta veg nudlar. Dock litar jag inte 100% på vad han sa, så jag ska ta och googla lite imorgon. Köpte salta kringlor som var mindre goda och fanta. Det får räcka för dagen, för snart däckar jag. Lite sur på Puppy bara som fått för sig att bäddsoffan i vardagsrummet är hennes hundsäng...vem ska jag sova med då?

I morgon ska vi upp hyffsat tidigt och fixa med lite papper.

Fan, Berlin alltså?




mitt sovrum e gult, med stor säng och för litet lakan...och utan HUUUND!


Up



Right now


This Is It





Har varit ett par skumma dagar och jag tror inte jag e riktigt klar med dom än?
Jag börjar alltid bra, sprallig och ätandes gröt i fredlig sinnesro. Men ju äldre klockan blir så blir jag mer rastlös och nervig. Men jag är mentalt rastlös och än vet jag inte hur jag ska bemöta det. Slutar oftast med youtube, en öl, google och en jäkla massa onödigt tänkande. Med andra ord, jag blir irriterad! För jag vet inte hur jag ska rasta mig själv mentalt?

Nu har jag gått ett halvår och stängt av mig själv. Blivit folkskygg och får hjärtklappning så fort telefonen ringer. Ett tag glömde/gömde jag mobilen med flit, vägrade kolla mailen. Får panik när jag går på fest och tvingas träffa människor som inte känner mig, känner MIG. Det stämmer inte när man får tvinga tillbaka tårarna på nattbussen hem, håller på att kvävas på toaletten i Leixlip, när man på vägen hem från korsvägens pubkväll har rymt i panik och pressar ner syre och upprepar högt för sig själv. Jag hör inte hemma här. Jag hör inte hemma här. Det är inte ok när man, 6 månader senare, bara har träffat enstaka personer utanför familjen. När man kan räkna gångerna man gjort något utanför familjen på en hand. Det är inte ok, jag är inte ok!

Och senaste dagarna har allt pendlat mellan lycka och ren skräck. För nu ska jag flytta till Berlin, bli tysk. Ännu en gång ska jag börja ett nytt liv och träffa helt nya människor. Jag har fjärilar i magen för att få komma till Berlin för tänk om det är just Berlin som är min plats. Jag får ångest över att skriva listor på vad jag måste ordna för att det ska fungera. För det här måste bara fungera. Tyskland bara måste bli bra.

Mycket kan hända på kort tid och jag måste hitta min tid nu.
Min vision om att Sverige var min utväg var helt fel. Jag hör inte hemma här, hör inte hemma där och kan inte åka tillbaka dit. Mitt magiska Belgien är inte lika magiskt längre. För tillfället innehåller det mest en massa underbara "gamla" minnen och en rädsla över att det kommer stanna just där - som gamla minnen. 

Nu har jag gått i flera dagar och hållt för bröstet med en hand så fort jag rest mig från sittande, satt mig ner eller böjt mig ner för att plocka upp nåt. Har gått med en feberliknande känsla i kroppen och känt att nu, när som helst, kan bröstkorgen sprängas. Fick höra av en xbästa vän (skrev ett mentalt hatbrev till honom idag) att min onda bröstkorg hade med stress att göra. Att det var relaterat med hur man själv mådde. Ja, kanske det?! För just nu kan jag inte ens få vara sur innan minsta hastiga rörelse gör att jag spricker och börjar gråta. Igår kunde jag knappt skära ost för att det gjorde ont. Men det är väl det som behövs. En rejäl uttorkning.

Jag är så fruktansvärt trött på att känna mig fel.
Så Berlin bara måste bli bra, för jag har inget annat att luta mig tillbaka på.
Es muss gut sein




Throw Up Now Or Later?



Fy helvete vad jag mår nu  :s
Har packat om väskan x antal gånger nu och vägt så jag kan få med mig allt utan att behöva betala en förmögenhet i övervikt. Krävs lite mer planerande med en hund. Så 10 kg till mig och 10 kg till Puppy och hennes bur...orättvist! Men har redan fått med en liten väska med Claudia som ligger och väntar där nere på mig. Ah, sjukt!

Har inte riktigt velat rycka bort adresslappen på ryggsäcken som det står GuangZhou på riktigt än. Hittade lite skräp minnen från Kina där den var senast. Små lappar jag inte har en aning vad det står på, men det var lite spännande. Nu ligger det en svensk-tysk ordbok där istället. Mitt handbaggage kommer ännu en gång vara alldeles för tungt, men det e bara att hålla god min när man passerar allt flygfolk. Nånstanns måste jag ju gömma alla kilon.

Puppy ligger uppe hos mamma och pappa och sover inatt. Hon tittar konstigt på mig och när jag packade ihop hennes saker rymde hon upp till dom. Hon vet att nåt e på G nu och i morgon kommer jag dö lite igen när jag måste lämna henne till flygpersonalen. Det e ju min lilla bebis och det gör ont i mig ju  :(

Måste på toa och nervdampa lite nu

Uuh, är så nervös så jag kan spy nu, på riktigt!
Klockan har gått alldeles för snabbt idag och det e lite sådär panikartat nu. I morgon går flyget och sen e man tysk! Jag och puppy ska lära oss tyska och försöka att inte tappa bort oss allt för mycket. Nervous much?



Vet inte varför eller vem det är? men tydligen ska man få tur om man tar på den här statyn i Bryssel "mentalklapp"



Nu e det du och jag puppy!



RSS 2.0