I Love Hjo

Så står det på välkomst skylten till Hjo!
Och ja, den staden kommer väl alltid vara lite speciell med alla minnen och bus.

Jag har sovit som en liten prinsessa i natt i mitt gamla rum och var uppe vid åtta i morse, pigg som en lärka!
Ute skiner solen så där härligt vårigt, jag ska hoppa in i duschen och sen ska jag poppa hela vägen ner till Hjo för att kramas med mina små troll och träffa lilla M. Ska bli skönt att åka bil helt ensam och köra min nostalgitripp. Har inte åkt den vägen på två år, så det blir kul att se om allt e sig likt. Har med kameran för jag tänkte fylla ett helt mineskort med hundpussarIt's Not Something You Do In A Wink

Summa summarum:

3 timmar på Sydneys flygplats
9½ timme på flyg till Hong Kong (dock med två säten för mig själv)
3 timmar på Hong Kongs flygplats
13 timmar på flyg till London
6 timmar på Heathrows flygplats
2 timmar på flyg till Stockholm
3 timmars tåg hem till Falun

Och vilken del var värst?
Sista tågresan, helvete vad det värkte i benen.

Men men, nu sitter jag och myser hemma i Bjurs igen


Take Me Into Your Skin

 

Jag har blivit totalt förälskad, paralyserad av den här låten. Allt är färdigpackat och städat och jag har legat i sängen och lyssnat på den låten om och om igen. Slutit ögonen och bara låtit ljudet och tonerna fylla varje liten cell i kroppen. För jag känner mig så underbart harmonisk under tiden. Som att alla andra tankar försvinner och jag tömmer mig själv för stunden. Det är skönt! Det är Trentmöller

 

 

 

 

Checkade in idag och i morgon vid tre på eftermiddagen flyger jag till Hong Kong, byter flyg till London och sen till Arlanda. Tar tåget till Falun, hämtas upp av mamma och pappa och åker hem till Bjursås. Det är dags att sova i mitt blåa rum igen och mellan landa innan nästa utmaning. På torsdag tar jag bilen till Hjo och hälsar på hundarna och hämtar lite grejer, på fredag kommer även syster till Bjursås och det blir mat och mys hela kvällen. På lördag packar jag om väskan och på söndag flyger jag tillbaka till Belgien. Och det känns bra! Jag känner att jag valt rätt och har smålett lite för mig själv ända sen jag bokade om min hembiljett härifrån.

 

Så i morgon är det gratis vin och Baileys för Malin på flyget!

Jag har kudden med, fönsterplats bokad och över ett dygn på ett plan. Oj oj, va jag ska filosofera och planera

:)

 

 


There Was Always An Answer Before The Doubt

 

 


Who Am I Kidding?

 

Har suttit och känt efter varenda dag nu sen jag bestämde mig; kommer jag ångra mig?

Det är ändå Australien, ett land jag antagligen aldrig kommer åka till igen. Det är 8 månader som jag kastar bort, med en skola jag velat gå på och möjligheter att få jobba med smink som går förlorade. 8 månader av upplevelser och minnen. Kommer jag efter 2 veckor förbanna mig själv för att jag inte höll ut längre och försökte lite hårdare, bara lite hårdare?

 

Jag har tänkt fram och tillbaka och försökt hitta små luckor som skulle kunna göra det lättare att stanna kvar, men jag har alltid kommit fram till samma resultat.

Nej, jag ångrar det inte det minsta.

 

För varenda gång som jag kommer fram till vad det är jag egentligen vill stormar fjärilarna runt i magen och gör mig snurrig av längtan. Lämnar mig med röda kinder och en röst som bara vill skrika rakt ut av glädje. För vad jag kommer missa när jag åker härifrån är ingenting emot vad jag kommer missa om jag stannar kvar. För jag känner med hela mitt egna jag att jag kommer bli lycklig som aldrig förr om jag gör det här nu och tar tillbaka allt som jag saknat mig öm efter. Det går inte att få det fel, det var helt rätt från början.

 

Den 2 april 2009 satte jag mig på flyget till Belgien för första gången och kände för att dö av nervositet.

Den 3 april 2011 klockan sju på kvällen landar jag i Bryssel igen

 

I'll take that as a sign!

 

 

 

 

 


Oh No You Didn't

 

 

Oh, but I did!


After I Turned My Last Teen

Så vad har hänt sen jag var nitton?

 

2005 efter att jag tagit studenten flyttade jag in på Engelbrekstgatan 37c i Falun. Till en början utan eget rum, jag klämde helt enkelt ner mig i Annas eller Dianas säng. Det var en utav de bästa somrarna jag haft och vi sprang omkring på Harrys minst tre dagar i veckan, trots att vi alla var för unga för det och shottade Zambuca. Slutet av sommaren flyttade Anna till Göteborg och jag tog över ett utav rummen och fick min allra första egna bostad som jag fyllde med växter ock akvarium. Vi hade ingen balkong, men vi hade våningen högst upp med fönster som man kunde gå ut genom och sitta på taket med utsikt över polisstationens fånggård. Jag hade min egna bil och det poppades U2 mil efter mil och jobbet på djuräffären låg bara två gator bort. Vi var på festivaler och tokerier hela sommaren

 

 

 

I mars, 2006 var planen att jag skulle flytta till Halmstad med nya pojkvännen Jimmy, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Istället flyttade han dit med ett gäng och jobbade på ett bygge i ett halv år, kom hem på helgen om jag hade tur och jag blev kvar i Tibro. Flyttade in på loftet i en stuga som stod på hans föräldrars gård som låg mitt ute i ingenstans, Jubberud. Jag skämtar inte, det var 3 km grusväg ner till vägen som gick till antingen Tibro eller Hjo. Det var 4 hus sammanlagt i det området och det var tufft. Jag jobbade natt på en fabrik som gjorde Kalles Kaviar tuber och jag träffade tjejen i mitt liv. Gjorde min första stora tattuering och räknade ner dagarna till det stora äventyret

 

 

Efter ett halvår jobbande natt hade vi samlat ihop nog med pengar och jag var tillräckligt nära att bryta ihop av ensamhet att vi packade väskorna och drog till Asien i 4 månader, Thailand, kambodja, Malaysia och Indonesien. Jag skaffade dreads andra dagen i Bangkok och efter en vecka blev jag sjuk och drog på mig herpes i vänstra ögat. Vilket i sig ledde till att jag blev rekommenderad att lägga in mig på sjukhuset i norra Thailand, fick söka upp läkare i varje land, knapra piller hela resan och bli skrattad åt för att jag gick och höll för ena ögat som inte klarade av solljuset trots att jag hade solglasögon på mig och nu har jag nedsatt syn pga ärr. Vi såg så mycket den resan och jag hittade ett paradis och människor jag aldrig kommer glömma, Khao Sok.

Vår Resedagbok

 

I mars 2007 åkte vi hem och mellanlandade i Bjursås hemma hos mina föräldrar ett tag, sen bar det iväg mot Lidköping. Jimmy fick jobb och strax efter att vi flyttat dit fick även jag jobb på Fazer bröd som bröd packerska. Pappa han även med att klippa av mig mina dreads en sen natt där när jag var alkoholpåverkad och jag blev en korthårig Malin. Rakade sen en mohawk och min förkärlek till att raka håret startade. I nya lägenheten på Klaragatan var det orkideer och reptiler överallt som skulle vattnas och tas om hand om och jag gjorde min andra större tattuering.

 

 

I februari 2008 flyttade vi ur lägenheten, jag flyttade tillbaka till Bjursås och familjen och Jimmy flyttade till Kina. I april flyttade jag efter till Guang Zhou och bosatte mig i miljonstaden med alla de andra kineserna. Jag började planera mitt nya jobb som engelskalärare och gick modevisning för ett större företag där Davies jobbade som designer och make up artist och Jimmy födde upp ormar. Det var riktigt kul och alla var fashinerad av det blonda håret. Vi hade en riktigt fin lägenhet med pool och stor trädgård och jag gillade Kina. Men oturen var med oss och vi var där månaderna innan OS hölls i Kina och myndigheterna gjorde lite som de ville och försvårade precis allt. Vi fick inte bo vart vi ville, fick inte jobba med vad vi ville och till slut slutade de att ge ut arbetsvisum. Så vi flyttade hem till Bjursås igen och skaffade en lägenhet i Herrhagen i Falun.

 

 

Så i Juni kom vi tillbaka, någon månad senare fick vi vår lägenhet i Herrhagen, Falun och jag hoppade in som språklärare på högstadiet/mellanstadiet för min gamla lärare som fick barn i två veckor, svenska, engelska, tyska och franska. Vi flög hem Fiji leguaner från Österrike och jag letade jobb i en evighet kändes det som och förhållandet var riktigt dåligt. Fick jobb på McDonalds som jag klarade av i en månad eller så, sen fick jag nog av all skitkastning jag fick av kunder och medarbetare.

 

 

I februari 2009 bestämde vi oss att det fick vara nog och allt fick bli officiellt, vi klarade inte längre av att vara tillsammans. Jimmy flyttade tillbaka till Lidköping och jag flyttade med honom tillfälligt, tills jag kunde hitta jobb och min egna lägenhet. Det höll i ungefär 10 timmar innan jag kände att jag begått ett stort misstag. Ganska snart var jag tillbaka i Bjursås hos familjen och letade jobb i Dalarna, Tyskland, Holland och Belgien. Jag hade telefon intervjuer med familjer som sökte au pair och helt plötsligt hade jag fått jobb på en service desk som supportade IT frågor i Belgien?

 

 

Så i april, 2009 flyttade jag ner till Belgium och började min IT karriär som jag lovat mig själv att aldrig skaffa. Flyttade först in hos en Indier som jag hittade på en annons sida med lediga lägenheter bara några dagar innan. Jag fick eget rum med vattensäng på 12 våningen och jag belv bortskämd med en massa god mat i 3 månaders tid. Jag upptäckte ett land som föll mig helt i smaken och blev störtförälskad i miljön och atmosfären.

 

 

 

I juli flyttade jag in i min egna lilla studio på Pacificatiestrat 39 i Antwerpen och shoppade loss på Ikea. Den var bara 27 kvm stor, men den var tusen gånger mysigare. Jag hade takterass med utsikt över hustaken och det var alltid nåt som hände i den staden. Jag kunde gå omkring och bara mysa bland gatorna och den där mysiga lite halvtrashiga gamla känslan hela Belgien har över sig. Jag hade 8 riktigt bra månader

 

 

 

 

Sen i november blev det bestämt att jag skulle flytta med jobbet till Irland och det var bara att börja packa.

Jag flyttade till Dublin först och bodde där i en månad i Frugans gamla lägenhet innan vi flyttade till en ny lägenhet i Leixlip. Det var ett tufft år och jag var på väg därifrån ett flertal gånger. Irland var inte mitt land, även om jag hade de underbaraste människor omkring mig. Hela sommaren 2010 spenderade jag på flygplatsen och flög mellan Irland, Sverige och Belgien. Jag fattar själv inte hur jag hann med allt men jag hade den bästa sommaren någonsin tror jag. Gjorde den senaste tattueringen och i slutet av sommaren kom jag på min nästa plan. Den 10 januari 2011 packade jag väskan igen och flyttade hem till Bjursås och familjen för 3 veckor.

 

 

 

I Februari 2011 hoppade jag på flyget till Sydney för ett år av plugg. Men som ni förstått har jag fått nog av att flytta runt och ordna nya tillfälligheter. Sydney är jättefint och hade det bara varit annorlunda är jag säker på att jag hade haft jättekul.

 

 

 

Vart jag ska ta vägen den här gången är inte helt bestämt än, men det borde jag veta om två veckor. På onsdag landar jag på Arlanda och måndagen efter har jag arbetsintervju. Så håll tummrna för mig nu!

 

 


It Is Not The Form That Dictates The Color, But The Color That Brings Out The Form

 

Nu har jag haft ett par veckor som jag känt att det helt enkelt inte stämmer. Jag är i ett land, långt långt borta för att lära mig om färger, men det enda jag inser är att jag tappar färger.

Så idag tog jag beslutet och på tisdag åker jag till flygplatsen, för jag vägrar att tappa färg igen

 

 

 

 


Wherever You Go, Go With All Your Heart

 

That's why I'm going home

 


The Eyes Are The Mirror To Our Soul


So Fuck You Midnight Life

 

 


De e Knas


Last Night Was A Real MInd Messer

Idag är en riktigt knepig dag, minst sagt!

Vaknade med ett ryck och kände genast hur hjärtat suckade av saknad och längtan. Inatt skrev jag på hyreskontraktet till min nya lägenhet som låg i Antwerpen Zuid, bara några gator bort från min gamla lägenhet. En liten supermysig lägenhet med jättestora fönster. Jag försökte förgäves fylla på min mobil så jag kunde ringa pojkarna, men det var bara en massa krångel med koden till kontantkortet, Och jag var  så glad och lycklig och hoppade omkring av pirr. Äntligen hade jag kommit hem och äntligen var allt på sin plats igen.

Sen vaknade jag...

Fick ligga kvar några minuter och försöka blinka bort allt jag drömt om och påminna mig om att så var inte fallet, du är på andra sidan jorden och kommer vara där året ut. Och fan va hårt det kändes. Fan, fan, fan!

Så idag är en jävligt knepig dag och jag vet inte riktigt vart jag ska göra av mig själv och allt som drar åt helt andra håll. Det känns som att jag springer fram och tillbaka, men egentligen sitter jag bara på precis samma ställe och väntar. Och enda frågan som kommer upp: Är det verkligen värt allt det här? Kan du inte fixa det på nåt annat sätt? Och visst kan jag det. Frågan är väl vad alla andra kommer tycka och tänka om det.

 

"Men lilla Malin, du har ju bara varit där i 1½ månad?"

Ja, jag vet. Men det är ändå 1½ månad av mitt liv och jag har redan slösat bort ett helt år borta i Irland och två år i  ett förhållande jag avskyr nu i efterhand. Jag vill inte riskera att slösa bort ännu mer tid, för jag vet att här kan jag inte tjäna något, inga vänner och inget nytt liv. Det är bara ett tillfälligt år på okänd ort som kostar en jäkla massa pengar som jag inte har.

 

Gaah, jävla röra!

Jag vill ju hem ♥


One Face Can Never Look Exactly Like Another

har märkt att de flesta fotografer jag hittar och blir hemligt förälskade i, kommer från Tyskland eller Holland.

What's up with that?

 

 

 

 

 

 

- Kerstin zu PanHur läcker e inte sista bilden....


My Sleep Schedule Are None Existing

Min plan att ladda hem Titanic gick ju sådär...lyckades fixa Titanic 2 tydligen, och det var inte mycket att hänga i julgranen. Rent förfärligt dåligt faktiskt.

 

Och jag måste sova men har ingen lust alls. Om fyra timmar ska jag försöka pallra mig upp och ta mig till Opera huset, för i morgon ska det sminkas! Mitt första riktiga photoshoot utanför någon skola och jag börjar bli duktigt nervös. Allt är packat och klart, men allt kan ju gå fel. Som tur är det bara vanlig make up, så rent tekniskt sett borde det inte kunna gå fel. Jaja, vi får se i morgon.

Blev inställt

 

För resten tycker jag fler borde skaffa Skype...

 

 

 

Wish me luck!


Ghosts Of The Abyss

Håller på att ladda ner en utav favoriterna nu. Var nämligen på bio idag och känner att tre timmars filmtittande blir perfekt ikväll. Jag har ju värdens största IMAX bioskärm på andra sidan gatan och jag har gått i en månad nu och tänkt att jag skulle gå dit. Så idag slog jag till och det var mäktigt, minst sagt.

 

Nästan så jag fick höjdskräck när jag satte mig på raden näst längst upp. Allt är i 3D och det är stor skillnad än mot vanlig bio. Allt blir så mycket större och mer intensivt. Önskar de kunde spela Avatar där igen för det hade varit oslagbart!

 

Men dagens film/dokumentär var minst lika bra:

 

Jag älskar ju Titanic och allt som har med den historian att göra. Jag såg filmen på bio fyra gånger när den kom ut och jag grinade lika mycket varje gång, gör fortfarande. Första gången de gick ner med kameror och ubåtar till vraket, satt jag klistrad framför live sändningen på Discovery mitt i natten i flera timmar. Och att nu få se det här, få se när de går in i vraket med dessa små robotar och får se det i 3D. De stora fina matsalsfönstren som fortfarande är intakta, det lilla vattenglaset i badrumshyllan som fortfarande står upprätt och badkaret där kaptenen badade...det känns som man själv är där och flyter omkring. Det är en så underlig och fantastisk känsla och jag fick rysning efter rysning. Fashinerande men så otroligt sorgligt.

 

Och en glad nyhet:

IMAX bion kör en specialare innan jul...himla tur att syskonen kommer hit så vi kan hålla traditionen vid liv   :)


Miss Anti Nightlife

Herregud vad jag har blivit anti att gå ut, ett jäkla bedrägeri är vad det är!

Jag har bott i Sydney i 1½ månad nu, jag bor mitt i smeten och jag har varit ute två gånger på hela den tiden. Och båda gångerna har jag gått hem, förbannad och svurit åt alla fyllon som var i vägen. Jag var ute på Mardi Gras och det hela slutade med att tjejen jag gick ut tillsammans med och hennes kompis, hängde efter mig hela natten och försökte lura in mig på toan. Visade upp mig för sina kompisar och försökte dra åt sig uppmärksamhet genom att låtsas vara lesbiska. Jag blev förbannad och drog därifrån. Jag är ingen jävla handelsvara

 

Igår var det St Patrick's Day och jag utmanade mig själv med att gå ut helt själv. Den första jag träffar på puben är en skotsk livvakt/hårfrisör och jag berättar för honom att det var första gången jag var ute själv och var lite nervös. Han lugnar mig och lovar att vara min livvakt för kvällen om jag ville.

"No sex, no touching, no kissing, no nothing except friends"

Och jag trodde honom verkligen. Lättad över att ha hittat en kompis ringer jag Maddo och berättar stolt att jag hade hittat mig en livvakt och att min kväll var räddad. En kvart senare vill han hålla hand, ha en puss på kinden, försöker sig på en puss på munnen och håller armen om midjan. Så jag blev förbannad, drack upp min drink och gick hem. Livvakt my ass!

 

 

Ska det vara så svårt att få gå ut i den här stan utan att behöva oroa sig för sliskiga män och desperata tjejer? Fan, jag vill gå ut och ha kul, skåla och dansa utan att behöva oroa mig för händer på opassande ställen. Jag vill kunna sitta och prata runt ett bord ala Court Yard utan att det behöver vara så jäkla speciellt. Jag blir bara mer och mer anti och har en person försökt och gjort bort sig, tappar jag all lust att försöka fortsätta ha kul. Då går jag hem och överlåter bedrägeriet åt de andra.

 

På lördag har Kim i klassen födelsedagsfest på en klubb och några klasstjejer hänger på. Nåde den som försöker nåt då. Den kommer åka på stryk!

 

 

 


I Sure Hope You Buy Daddy A Guiness

Ja, förra året var ju syrran och hälsade på i Dublin för första gången och jag är ganska säker på att hon godkände Paddys' Day! I år är hon ju inte här, men jag hoppas hon följer traditionen och köper en Guiness åt pappa Nole som de kan dricka ikväll! Mamma är ju i Mexico och flänger runt med sin tjejkompis, så jag är rätt säker på att katten hemma lever dröm livet just nu med pappa som skämmer bort henne. Saknar och tänker på er ♥

 

 

 

 


Today Is All About The Irish

Så där ja, nu e jag klar och redo för att fira det där Irländska helgonet. Jag har svårt att tro att jag kan matcha förra årets Paddy's Day som firades i Dublin och var helt galet kul, men jag ska göra mitt bästa. Tråkiga är att här är paraden först på lördag och att jag inte har några "irländare" här  :(  Har jag tur ringer Maddo  och håller sällskap nån minut.

 

Jag hade tur med vädret idag iaf, för det är lite mulet så jag kan ha byxor utan att svetta röven av mig. Jobbigt jag har det, eller hur? Haha! Men jag har ju hört att våren är på väg i Sverige nu. Själv är vi inne på sista sommarmånaden, så det känns ju lite surt. Men men...

 

Har även insett att jag är inne på sista delen av mittt "mandomsprov"

Aldrig har jag gått på en bar helt själv och jag har alltid sagt att det är den ultimata utmaningen av saker man måste göra ensam. Så nu jäklar! Klarar jag det här är jag oslagbar

 

 

 

 


Too Much Darkness For A Pure Moment

- ImmanuelThe Light Can Either Darken Or Brighten...Or Completely Remove

Nu e skolan slut för den här veckan, men förhoppningsvis får jag sminka en tjej på lördag för lite porträtt. Det känns bra för jag har börjat prata med en fotograf och nyligen med en tjej som vill fräsha upp sin portfolio och hon har jättebra ansikte  :)   Vi får se vad framtiden har att erbjuda, men går allt som jag vill, får jag jobb i april och kanske jag även kan få prova på någon utav mina egna ideer. Känns jätteläskigt, men så jäkla kul! Håll tummarna bara!

 

Nästa vecka har vi hår på skolan och jag får nästa kit med hot rolls, bra hårblås och en massa skoj. Känns ju helt fantastiskt att jag faktiskt ska få lära mig hur man sköter om och fixar hår, för det är jag totalt värdelös på. Och ska bli kul att  lära mig nåt nytt, för i ärlighetens namn börjar det bli lite frustrerande att aldrig få komma igång riktigt med sminket. Jag vet att det finns en massa teori vi måste lära oss först, men jag vill ju kladda, haha!

Fick chansen att få leka lite idag, för vi gick sminka precis hur vi ville, syftet var att kolla hur olika ljus reagerar på färgerna i sminkningen. Var ganska intresant att se hur rött ljus nästan helt tog bort röd make up. Och läraren berättade om alla roblem han hade den första tiden han jobbade på en teater, för beroende vilket ljus de hade på scenen och i sminklogen, kunde hans make up helt plötsligt se för hemsk ut när det var dags för föreställning. Mycket man inte tänker på...

 

 

 


The King Of Limbs

Och helt plötsligt har Radiohead släppt ny skiva och inte ens deras fans visste något innan. Härlig överraskning och några utav låtarna har försatt mig i myskoma. Det var länge sen nu. Jag har ju deras låt: House of cards, som väcksignal på mobilen och det är fortfarande lika mysigt att vakna till den varje morgon. Dock kan den ha fått iaf två nya utmanare på nya albumet. Lyssna:

 

Codex

 

 

 

 


Er Is Niets Te Vergelijken Met...

zal altijd mijn

 

 

 

 

 

 

 

 


The Glitter Was Only Five Dollars

Den här veckan jobbar vi med färger i skolan. Bara massa färger som ska blandas och matchas och kletas med. Nästan som lekis igen :) Men de e krångligt det där - försök få fram svart genom att blanda gult, rött och blått. Knepigare än man tror!

 

Efter skolan idag halvsomnade jag i sängen framför Solsidan och insåg att jag måste gå och lägga mig tidigare. Sen spenderade jag resten av kvällen med att glittra ner hela rummet och prata med syster. Har hittat en färg och pysselaffär bara några gator bort, så jag fick ju lov att experimentera idag. Bara att hoppas övning ger färdighet!

 

För övrigt gick jag förbi en massa pubar på vägen hem från skolan som viftade med en viss vit, grön, orange flagga och skyltade med live music nu på torsdag! Jag vet vart jag ska sitta hela dagen iaf och sjunga för full hals med en Guiness i handen och tänka på Cluain Dara maffian  ♥

 


Where Can I Buy Dad's Like Him

Haha, ikväll känner jag mig riktigt desperat!

Både jag och Maja surfade in på tv4play och tittade på Ett barn i minuten. Sen satt vi där och höll på tårarna och blev kära i pappan med piercingar. Vilken underbar go kille!!

Så jag fortsätter väl med Halvåtta hemma hos mig som alla verkar vara så besatta av och fyller på mitt vinglas.

men de e inte så illa som det låter


Sunday, Sunny Sunday

Jag vet att det är en hel del tjat om min familje längtan, men ni får stå ut helt enkelt!

 

Idag är det söndag och det är superfint väder ute. Dock var jag för lat för att åka till stranden, eller för feg för att prova på en ny buss. Min "gå-vilse" statistik är ju ganska imonerande!  Så istället gick jag ner till hamnen och strosade runt. Det finns ett område med en massa fontäner, karuseller och vatten projekt. Parken håller de på att bygga om, så den var avstängd. Köpte en 5 kronors glass på McDonalds och satte mig på trappen för att titta på alla härliga ungar som plaskade runt i vattnet när solen sken på den klarblå himlen. Det såg så underbart ut med barn familjer överallt och alla njöt av den fina dagen. Vissa hade picknik korgen med sig, andra mumsade på glass precis som jag. Alldeles brevid var det Thai festival den här helgen, med an massa mat stånd och uppträdanden med dans och sång. Stannade där en stund innan jag gick vidare till min absoluta favoritplats här i Sydney - The Chinese Garden.

 

Allt är så perfekt harmoniskt där  så jag satt mig och pluggade lite och förde små tysta samtal med ödlan som smög förbi på golvet. Jag berättade för honom att jag banne mig ville ha min egna lilla familj nu. Att jag, även om jag kommit att tycka om det, var lite trött på att göra saker ensam. Jag vill åxå ha picknik på en filt och ta en massa kort till familje albumet. Det var ju bara den där pappan som fortfarande är ett saknat inslag i mitt liv...

 

 


Just Give Me One Reason Why

 

 

That's one


We All Have Sparkles Of Fireworks

Av nån anledning har jag varit helt död igår och idag och det har varit värk och blåmärken. Så idag sov jag till två innan Maja tyckte att vi skulle åka till Bondi Beach och jag gnuggade gruset ur ögonen och svor åt träningsvärken.

 

Vi hoppade på bussen till Bondi, köpte varsin hamburgare och åt på stranden. Måste dock erkänna att första intrycket av Bondi var lite besviket - det var ju så litet? och skitigt! Vi lyssnade lite på ett band som spelade på scenen nere vid stranden för det var surf tävling idag tydligen. Passande för idag var vädret lite sämre än vanligt. Sen gick vi upp på klipporna och traskade runt mellan stränderna. Det var lite Howth känsla i det hela och supermysigt och fint. På en strand var det hundkalas och en massa spralliga doggar som sprang tassarna av sig efter den där bollen. Det blev en liten paus där på klipppan, för det var så himla kul att bara titta på dom. Och gud vad jag saknade mina små troll där hemma i Hjo.

Vi gick tillbaka till Bondi och njöt av sista kvällssolen och spanade på surfare. Det är fan löjligt vad många snygga killar det finns här och alla har den där sköna avslappnade surfstilen med lite halvlångt ruffsigt solblekt hår... jag gör mitt bästa för att inte glo, men de e svårt!

 

 

 

'Men jag ändrade mig vad gällde Bondi på kvällen när stranden gallrats ur på folk och uteserveringarna körde igång grillen och gatumusikanterna tog fram gitarren - De e jättemysigt!

Stämningen är sådär härligt avslappnad, människor ligger på gräset ovanför stranden och umgås, kör sina engångs grillar, dricker och myser. Ett gäng hade till och med kört dit en soffa och ställt upp för kvällen.

 

På kvällen gick vi över gatan, ner till hamnen och satte oss nere vid vattnet. Varje lördag bjuds det på fyrverkerier och varken jag eller Maja har lyckats se det än. Lite konstigt kan tyckas, då vi bara behöver gå ut på balkongen för att se det, men men! Dom var en timme sena, men det var det värt. Imponerande! Vi tog en extra tur på vägen hem och promenerade lite längst hamnen. Fick skratta lite åt mig själv när jag gick där bland alla barer och restauranger och tänkte att det kändes precis som när man var utomlands...hmm

 

 


Today I Did The Famous Bondi


Dag 16 – Första kyssen

Fortsätter väl med den där listan:

 

Haha, första kyssen var förfärlig!
Det var med en kille i min klass i mellanstadiet, Pontus. Vi gick hem till en tjejkompis efter skolan, för vi skulle ställa till med bröllop. Kommer inte exakt ihåg hela berättelsen, men jag tror att vi blev tillsammans samma dag i skolan. Han var en utav dom som man var ihop med jag vet inte hur många gånger och alltid slutade det med att vi blev osams och hatade varandra.

 

Vi höll iaf till i min kompis lilla stuga som de hade i trädgården och vi var flera stycken. Jag fick låna en utav hennes vita klänningar och jag fick en bukett med maskrosor. Nån riktig "vigsel" var det väl inte, men vi blev utfågade om vi tyckte om varandra och sen skulle allt avslutas med en kyss. Vi fick gömma oss under en filt och sen fick jag nog den äckligaste och obekvämaste kyss någonsin. Grejen var att ingen utav oss hade en aning om hur man gjorde, så det var mest en massa stel tunga och viftande runt i varandras munnar. Jag kommer ihåg att jag var SÅ besviken efteråt. Vad det så man kysstes? Då kunde det lika gärna vara!

 

Och ja, som alltid gjorde vi slut kort efter det och jag fick alla i gänget emot mig och anklagades för att förstört hennes klänning, för det blivit små fläckar efter maskrosorna. Så nej,första kyssen kan jag packa allra längst ner igen och låta vara...


Caution:

 

 

If we see you smoking we will assume you are on fire, and we will take appropriate action

 

 

Börja fan aldrig röka


She's Gonna Make Me Look At Dead People

Den här veckan har vi kört special effekter på skolan och jag har insett att jag är en jäkla fjant när det kommer till blod och sår. Blåmärken till och med! Jag kan bli illamående av sår jag sminkar dit på mig själv... så det gick ju sådär när Netty slår på storbildsskärmen och visar gigantiska bilder på en massa äckel och jag sitter längst fram.

 

- Now look closely, cause this his how you have to make it look like later this year!

-Mhm...

 

Har alltid vart min dröm att sitta och studera uppskurna människor och avskrubbade knän. Och det slutade inte där.

 

- Oops, that's not for you to see just yet!

 

och sen bläddrar hon snabbt förbi en massa bilder på döda människor i alla former och färger och jag fick andningsstillestånd för en stund. Herregud, jag kommer ju inte kunna sova på flera månader efter den veckan  :(

Jag kanske ska strunta i den där special effects kursen nästa år, för jag kommer ju knappast kunna studera avslitna/styckade kroppar om jag inte klarar av ett knivsår ens.

 

 

Men trots allt äckel, är det fashinerande att se hur mycket man kan göra med endast lite skuggning och färg

 

 

 

Haha, försökte hitta en "snygg" bild på det jag gjorde hemma idag...

 

 

 


They Made Me An Artwork

Jag har förstått att våren har kommit till Irland nu och att Cluain Dara maffian njuter av solen. Har fått små meddelanden om att jag minsann fattades där ute på balkongen eller på grannarnas tak. Ni förstår att så fort det är sol ute, behöver inte vara så överdrivet varmt, så ska man sitta ute och njuta. Grannarnas tak är perfekt, för solen ligger på till kvällen och värmer. Då tar man antingen ut datorn i trädgården eller lämnar dörren öppen, och sen lyssnar man på musik tills grannarna klagar och spelar kort. I vissa fall innefattar detta även öl. När solen gått ner förflyttar man sig till solstolarna, tar ut täcken, tänder ljus och fortsätter kvällen. Det är supermysigt!

 

Och på grannarnas tak kan man karva in meddelanden med en kapsyl:

 

 

Och jag smälte

 

 


Being Away From Home, Gives You All These Crazy Normal Ideas

Ett ständigt återkommande inslag i vardagen utomlands är planeringen av vad man ska göra sen. Man bollar ideer fram och tillbaka och skriver mentala listor, för och nackdelar med att flytta dit och göra det, istället för att flytta dit och göra det. Försöker fantisera ihop en vardag i det nya påtänkta livet och vad som kan behövas göras, handlas och om man måste söka A-kassa eller kanske rentav flyttar till ett jobb från början?

 

Haha, jag har redan planerat en handlingslista för min nya lägenhet, som jag inte har än. Hur jag vill att den ska se ut och att jag ska göra en lista på maträtter för en hel vecka och alltid se till att ha ost och kex hemma. För det är trevligt att bjuda på när vänner kommer förbi för filmkväll eller bara för att tjöta. Jag vill ha ett badkar som jag kan tända flytande ljus i, bara för att det är mysigt. Och på hösten vill jag kunna ta med mig hunden ut i skogen och plocka litervis med svamp. Sen ska jag sitta hemma och sjunga med till musiken, rensa svampen, steka den och äta en kvälls smörgås framför TVn, med hunden tätt intill. För hund måste jag ju ha! Kanske en katt åxå?

 

På kvällarna ska jag tända ljus, sova med fönstret på glänt så det blir svalt och skönt och se till att läsa något kapitel innan jag somnar. Och på morgonen ska jag gå  upp i tid så jag hinner äta frukost, läsa tidningen och göra doggen nöjd.

 

På sommaren ska jag ta med mig picknik ut i naturen, kanske på en stor äng, vid en liten bäck eller vid en sjö. Sen ska jag ligga där och njuta av alla ljud som finns omkring. Plåga mig ner i vattnet som är alldeles för kallt och bli irriterad på myrorna som vägrar låta handduken vara ifred. På kvällarna ska jag sitta ute på en balkong/altan och dricka vin och prata om allt onödigt till myggen har ätit upp mig. Jag ska ha växter på varje ledig plats och jag ska köra bil och sjunga mig hes tillsammans med radion.

 

På vintern ska jag ha helt jäkla ubermysigt i min lägenhet och alla som lyckas kika in genom mina fönster ska bli avundsjuka. Gosiga filtar i soffa och säng, en massa olika tesorter som man kan dricka ur gigantiska koppar från Indiska, mina lila födelsedags tofflor och på söndagarna ska jag äta frukost framför TVn och titta på amerikanske talk shows.

 

 

Så ja, de e lite av vad jag funderar på om dagarna...no biggie!

frågan e ju bara vart i ... man ska bosätta sig?


Sun Is Shining, The Weather Is Sweet Now


I Wanna Get To You

 

 

 

 

Syster visade mig en tokskön kille, Mishka

Han växte upp på en båt med sina föräldrar och syster ock åkte runt i karibien, därav hans sköna sound.

Det är ett måste

 

There is more to love than ever meets the eye

Work While You Have The Light. You Are Responsible For The Talent That Has Been Entrusted To You

 

- Amber Isabel

 


Fingers Crossed Everyone

Nu har jag haft två skitdagar, så nu är det dags att förbättra. Håll tummar och tår, alla ni äger, att jag får det här jobbet. Då kanske det bli en massa bröllop inom en snar framtid och jag kan få vardagsdrömma lite medan jag jobbar. Kanske får lite ideer till mitt egna bröllop, hihi!

 

 

 

Men ingen kan ju klå min egna brud.

Snygg som få, lilla Maddolään

We Made It, Mother

Jag har aldrig sett Bambi...

 

 

 

Jag har sett Dumbo

 


Too Scared To Look

Haha, fy vad fånig jag känner mig!

Vi ska hålla på med special effekter i skolan nästa vecka och har i läxa att kolla upp bilder på sår och äckel. Jag har lyckats googlea 3 sidor med blåmärken och snart får jag sendrag av att tårna kniper ihop sig. De e ju så äckligt och obehagligt och jag är livrädd varje gång jag byter sida. Man vet ju aldrig vad det finns för sjuka bilder där. Vet inte riktigt hur jag ska göra med min läxa. Kanske kan muta Maja och be henne leta efter lite bilder.

Haha, vilken liten klenis jag har blivit!

 

Annars funderar jag på att gå på bio ikväll, bor ju granne med IMAX som har världens största bio skärm och just nu visar dom en film om Titanic i 3D. Eller kanske Tron i 3D, omgjord bara för att passa den stora skärmen. Måste iaf ut och rasta mig själv lite. Gårdagen blev pannkaka bara, så Maddo fick trösta lite. Dock tror jag bara det blev värre, haha! Saknar ju mina tokstollar så jag riskerar att blir gråhårig ibland.

 

 

 


*

 

 

 

Major fuldag idag, på alla sätt och vis


Happy Mardi Gras!

Nu sticker jag till salongen och  börjar festen!

Det ska skålas i skumpa, dansas så svetten rinner och jag ska träffa en massa roliga människor!

Sydney är packat av folk och det är fest i varje litet gathörn. Har packat ner allt smink i väskan och poppar Brittans nya låt på repeat. Det här kan inte bli annat än bra!

 

 


So Adorable I Could Cry

Har gått dubbelvikt av magknip hela natten, men det här klippet fick mig att mjukna totalt.

Vet inte om jag ska skratta eller gråta så förbannat söta som dom e

 


Dag 15 – Mina drömmar

Enkelt,
Min dröm är att kunna gå runt i mitt hus och titta på alla minnen jag ramat in och känna att inget annat spelar någon roll. Att kunna känna att mitt äventyr är precis nu och att jag inte längre behöva jaga mig själv

No Matter How Many Lives That I Live, I Will Never Regret

Herregud vad trött och oinspirerad jag är idag. Eller rättare sagt överinspirerad och trött på att inte veta hur man ska få allt rätt? Hade tänkt hålla igång hela dagen idag och fixa, men än så länge har jag bara kommit ut på balkongen. Har gjort en testsminkning till lördag, men nej, det blev inge bra. Blev sur att det inte funkade.

Ska knata bort till Cole's och handla lite ätbart och kanske orkar jag prova en till sen. Annars blir det film och lite mer slö underhållning. Ska hålla igång hela natten och har noll lust att komma hem när alla andra börjar vakna. Kanske därför det inte fungerar idag?

+ att datorn baa krångle hele tia :(

 


Buzzing

Gjorde ett försök till Bumblebee

 

 

Ska prova en ny modell i morgon


It's The Mardi Gras Mix

What do you get if you mix a French maid, a bumblebee, little Bo Peep and a bearded lady - An awesome Mardi Gras!

 

Var och hälsade på gänget jag ska sminka på lördag när det är Mardi Gras, och blev glatt överaskad - dom e halvt galna, haha! Riktigt sköna människor och det kommer bli så jäkla kul. Jag ska sminka dom till det ovan och tänkte själv gå som kille. Blev så kär i min lilla skäggstubb förra gången och det är ju Mardi Gay, så jag får väl ställa upp. Tjejen som jag har pratat med äger en hårsalong på andra sidan bron och istället för betalning kunde hon hjälpa mig med håret och kanske göra det lite längre :)  Dom bjöd på dricka och sen började deras projekt med att vaxa!! Mistys skägg i ansiktet. Det gjorde ont i hela mig när dom ryckte bort allt och i slutet rann tårarna på honom. Men lika kul hade dom för det.

 

Så på lördag vid fyra ska jag ta med mig sminket dit så gör vi oss i ordning med lite skumpa och musik. Sen blir det party natten lång, för tydligen känner dom en massa människor på som olika klubbarna. Åh, vill ha lördag nu! Ska bara försöka komma på hur sminket ska se ut för dom gav mig fria händer, hehe!

 

 


Dag 14 – Dåliga vanor och laster

Mina dåliga vanor är nog att jag gärna stänger in mig själv lite för länge och lite för ofta om jag inte mår tipptopp eller om jag kommer in i en skrivarperiod eller försöker mig på nåt annat kreativt. Det är skönt att få komma ifrån allt och leva is in egna lilla bubbla, men det kan vara svårt att komma därifrån ibland. Eller om jag tycker nåt är jobbigt gör jag som många andra och skjter upp det i sista sekunden. Jag brukar alltid få det gjort, men det brukar vara några timmar i panik för att få det klart.

Jag är värdelös på att berätta hur jag känner och håller det mesta inom mig. Man brukar få dra det ur mig :)

 

 

Laster

Har lite svårt att låta bli dom där cigaretterna, trots att jag inte ens tycker om att röka. Det värsta jag vet är nikokickar. Dipp och liknande är fruktansvärt gott och vill jag så kan jag äta pinsamt mycket skit helt själv.

 

 

Men det får räcka för nu,  vill ju inte bara skriva en massa negativa saker :)


I Often Think That The Night Is More Alive And More Richly Colored Than The Day

I cannot walk through the suburbs in the solitude of the night without thinking that the night pleases us because it suppresses idle details, just as our memory does.

- Jorge Luis Borges

 

 

Nej, måste försöka sova lite nu!

I morgon eller på torsdag blir det antingen möte inför lördagens Mardi Gras parade och människorna jag ska sminka. Är så jäkla nervös inför det, men jäklar va trött och illamående jag ska vara på söndag. Jag ska vända upp och ner på Gay klubbarna, haha! Har även förvarnat Maja att jag kommer misshandla henne i morgon - ska ta hem alla sminkgrejer från skolan, inkl alla special effects grejer :)

 

 


Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig

Håll i er nu:

 

Radiohead börjar spela på mobilen 07, 55 och för det mesta går jag jag upp en minut senare. Kan ju hända att jag råkar snooza ibland till fem över. Jag försöker packa ihop så mycket jag kan, aktiverar Mp3 spelaren och går ut i köket för att fixa min gröt med mosad banan. Startar micron och går in i badrummet för att sätta upp håret och fixa. Får ju inte ha smink i skolan, så det går ganska snabbt allt. Går tillbaka och tar ut gröten ur micron, låter den svalna och dubbelkollar att jag har allt med mig. Äter min gröt och vid 07,35 tar jag hissen ner, hälsar på receptionisten och styr kosan mot skolan. tränger mig fram bland alla människor och studenter och sen har jag lektion till halvett. Lunch i antingen parken eller cafeet brevid i en timme. Sen fortsätter lektionen till halvfem och jag styr kosan hem igen. Oftast händer det intte så mycket mer än så. Jag kommer hem, äter lite nudlar eller så, kollar den vilda webben, hälsar på gymmet om jag känner mig duktig, kollar på film eller hittar på nåt sånt här:

 

 

Sen är det sängen om jag lyckas bli trött i tid och hoppas på helg så man kan slöa i parken eller på stranden :)

 

 


Want Something To Drool About?

Well, it's My Pleasure:

I give you...Ciara

 

 


RSS 2.0