fest

ska till grycksbo nu och kolla läget.



Now we're talking!

change

Jag knallade iväg till ICA och inhandlade lite hårfärg. Asienresan tog kål på min röda färg så nu tar jag steget närmre det efterlängtade svarta håret. Jag har alltid velat ha svart hår men aldrig riktigt kommit dit. Har försökt några gånger men då har det blivit grå-grönt istället. Nej, mörkhårig och brunögd, det har alltid varit min dröm. Blond och blåögd känns så tråkigt. Särskillt om man har råttfärgat hår. Ska försöka mig på linser igen men förra gången skavde de så mycket. Kanske gjorde fel på nåt sätt?

Pratade nyss med my girl...saknar

Seg

Sitter i soffan nu och zappar runt på Tvn men det finns ju inget skoj att titta på. Idag är en perfekt dag för maraton tittande på nån serie. Jäkla skit att vi redan tittat klart på L-Word. Beställde ju säsong 5 från USA och den tittade vi klart på 3 dagar. Men vi ska väl försöka städa lite och sen bara slappa. Blir nog lite vin och hemmakväll sen.

Den 16 februari börjar Jimmy sitt nya jobb i Lidköping så då  de bara för mig att börja packa ned lägenheten och fixa. Redan på måndag ska lägenheten besiktas? Helt möblerad? Förstår inte riktigt det där? Är det inte bättre att göra det när lägenheten är helt tom? Men men...


Sugen på godis...





Mammas mat

Kom nyss hem från mamma o pappa. Vi har varit där och ätit jättegod mat. Hon gjorde en supergod god gratäng och mumma efterrätt. Frukt i ugn med smält vit choklad...svårt att misslyckas! Det var himla trevligt men nu tänkte jag gå och lägga mig. Tanken var att jag skulle försöka skriva lite men jag har inte tillräckligt med ork. Sugen på att lägga mig och sova och gå upp tidigt i morgon. Saknar att gå upp tidigt. De senaste 2 dagarna har jag sovit alldeles för länge. Blir inget gjort längre. Klippte även lugg idag. Har tänkt på det ett tag så idag tog jag fram saxen och fixade det. Blev rätt bra!

Sov gott all där ute!




dagens låt

Idag kom Jimmy hem från jobbet och berättade om en sång han hade hört på radion som var en typisk "Malin låt"  Han hade namnet så jag letade upp den på mitt älskade youtube. Men sen var det ju så att vi inte har något ljud på vår dator. Så då fick kära lilla syster rycka in och hjälpa. Hon letade reda på den och sen fick hon ringa mig så jag kunde höra den.
Allt för musiken, ha ha! Hon bara skrattade åt mig. Det visade sig sen att jag faktiskt hört den låten innan och tänkt precis samma sak som Jimmy, jag hade bara inte fått reda på namnet. Så nu måste jag fixa ny laddare åt min Mp3 så jag kan lyssna på lite musik.


Ni får påminna mig om att jag ska se på Kalla Fakta på söndag. Jag kommer antagligen hata allt och alla efter det men jag bara måste. Det handlar om dunindustrin och jag vet att det kommer göra så jäkla ont att se på det. Men man kan inte bara blunda och låtsas att allt e bra. Har inte ens tänkt på dunindustrin innan men nu ska jag banne mig kolla vad som finns i lägenheten och rensa lite. Jag kan ju försöka bidra med något till en bättre värld.

ny lägenhet

Nu har vi fått en ny lägenet,så enkelt var det!  Så den 1 mars flyttar vi till Drömstan i Lidköping. Vi ska få nya tapeter i nästan alla rum så det känns skönt att få nytt. Bara att börja packa och igår sa vi upp den här lägenheten.


Nya lägenheten

Då ska jag bara hitta ett jobb sen e allt klart.



Lekte lite igår...

Seabiscuit



Sitter här och har precis kollat på filmen Seabiscuit. Hjärtat värker fortfarande lite. Jag har velat sett den filmen länge men har aldrig haft någon passande filmkompis. Jag har ju alltid varit en sucker for horses och det är ju verkligen en tjejfilm. Men idag gick den på TVn och jag kunde inte motstå. Jag satt som klistrad och följde den lilla hästen som slog alla de andra meriterade välsvarvade hästarna. När jag var liten var en utav mina högsta drömmar att bli jockey en dag. Det sket dig ju tyvärr då en jockey inte ska väga mer än 50 kg och vara ganska kort. Men jag satt här i soffan med tårar i ögonen ett antal gånger. Jag har fortfarande filmen Black Beauty kvar och den grinar jag ögonen ur mig om jag ser den.  Någon gång när jag är lite äldre ska jag bo så jag kan ha en egen häst. Hästen är verkligen en utav jordens vackraste varelser. Men jag har lite svårt att veta vilken ras jag vill ha. Har några kandidater.

Frieserhäst

 
Arabiskt fullblod...alla små flickors dröm.

Sen har jag kanske 10 till raser jag kan tänka mig,  ha ha! Men Shirehästen ligger åxå på topp 3. En stor nallebjörn!






Asien del 1, KL och Kambodja

Som sagt...vid 4 på natten kom P-A, Karin och Dennis och mötte upp oss på Arlanda. Halvåtta gick planet mot Munchen där vi fick VIP behandling. Vi blev hämtade i minibuss och skjutsade runt hela flygplatsen för att stämpla passet, fixa nya biljetter och komma till rätt gate. OK,det var inte VIP behandling,bara lite ont om tid. But a girl can dream, can't she? Så sen hoppade vi på planet till Abu Dhabi och zov lite för sen skulle vi få vänta i 7 timmar på nästa flyg. Jag avskyr flygplatsen där för det är litet,inga lediga sittplatser och jättestimmigt. Det är alltid nåt som ropas ut i högtalarna. Vi passade på att skaffa lite stämplar i passet och gick ut för att ta lite arabisk luft! Sen flög vi vidare mot Kuala Lumpur och första stoppet i resan. Meningen var att vi skulle flyga vidare mot Kambodja på en gång men det gick inga bra flyg. Vi tog taxi till Guesthouset vi bokat och det låg precis vid China Town. Förväntningarna var inte särskilt höga på guesthouset och det var rätt skabbigt, som vanligt i KL. Vi gick iaf ut och kollade lite shopping och åt superäcklig kinamat. resten av kvällen satt vi på takterassen och tog det lugnt. Alla var jättetrötta och nästa dag skulle vi upp kl 4 på morgonen för att hinna med flyget till Kambodja.


hmmm




utsikten från vår takterass i KL

Alldeles för tidigt flög vi till Siam Reap i Kambodja och tog oss till vårt guesthouse efter lite ofrivillig sightseeing. Det var ett jättemysigt ställe. Vi åt lite lunch och gjorde oss redo för att åka ut till Angkor Wat. Vi hade 2 tuk-tuk som körde runt oss på området och satans va stort det är. Jag och Jimmy hade ju varit där 2 år tidigare men det e fortfarande så häftigt! Nu hade dom dock börjat restaurera överallt och man får inte klättra hur man vill. Tur det! Det var riktigt varmt den dagen och vi var alla rätt trötta när vi kom hem. VI vilade lite och gjorde oss sen i ordning för att åka in till stan och äta indiskt. Jag ÄLSKAR indisk mat. Himmelriket för en vegetarian! De andra gick hem och sov men jag och Jimmy satte oss på en jättemysig liten restaurang och pratade lite.











Nästa dag var det upp kl 5 igen för att ta färjan ned till Phnom Phen. Jag och Jimmy var lite skraja för hur det skulle se ut på båten. Förra gången fick vi nämligen ligga ute på däck hela tiden och det var riktigt jobbigt! Men vi kunde vara lugna för vi hade fått sittplats och det var riktiga säten och mycket större båt. 6 timmar tog resan och man får se mycket intresanta saker. Sen helt plötsligt försvinner land från alla sidor och floden är läskigt stor. När vi kom fram blev det cirkus med alla taxichaufförer som ville erbjuda sin hjälp. Vi packade in oss 5 pers och en massa väskor i en tuk-tuk och körde till vårt guesthouse som låg upe vid den konstgjorda sjön. Vi lämnade väskorna och åkte vidare till en mysig restaurang och fyllde på magen lite. Sen var det dags för Toul Sleng. Jag tycker bara namnet e jobbigt att höra. En gammal skola som omvandlades till ett tortyrfängelse under Pol Pots tid. Vakterna var små tonåringar, 13-16 år, som torterade vuxna och barn och slog ihjäl dom. Det är så hemskt att gå där och föreställa sig allt som utspelat sig på samma plats bara 40 år tidigare. Det gör ont... Synd bara att allt håller på att gå sönder och taket rasat in. Det är ett historiskt ställe som behövs fixas till. Det måste få vara kvar så vi inte glömmer. Senare på kvällen åkte jag och Jimmy och träffade James. En australiensare vi reste med för 2 år sedan. Det var skumt att träffa honom igen men det var jätteroligt! Nästa dag åkte de andra ut till Killing Fields men jag låg däckad i sängen med feber och halsont. Det var ute på Killing Fields de tog de fångar som suttit på Toul Sleng och slog ihjäl och begravde i massgravar. Det är bisarrt att gå där och se gapande hål som en gång varit fyllda med döda kroppar. Trädet dom slog ihjäl små barn mot...nej. Man går på människoben som ligger synliga uppe vid markytan. Senare på dagen begav vi oss mot flygplatsen och åkte vidare mot Thailand.




köper frukost till färjan




Floden blev till hav


Toul Sleng






Solnedgång över den konstgjorda sjön


James


Bak på moppetaxin


Han som körde


Apan e borta

Nu har Monkey flyttat till Jubberud. Dom åkte nyss hem så nu e det bara Fjonkan kvar. Men vi får nog träffa henne snart igen. Världens goaste hund!



Igår var vi ute på Zatziki och åt god mat. Martina fyller år på måndag så vi tog lite middag igår för hon e ju inte här på måndag. P-A och Karin kom åxå upp så vi var ett helt gäng som åt. Maten var ju som alltid supergod och jag älskar deras Saganaki. Efter maten åkte vi hem till oss och spelade lite kort och åt lite onyttigt. Nu ska vi snart åka till Bjurs och äta lite tårta,mumma!




Nu ska jga iväg och hämta syrran och Zeb. De sov på hotell inatt, avundsjuk!


Då var det klart

Igår fick Jimmy beskedet från Vestas så nu e det bestämt...vi flyttar tillbaka till Lidköping. Han börjar jobba ganska snart så jag får äran att börja packa ihop lägenheten o allt. Problemet e ju att vi inte har någon lägenhet i Lidköping. Ska ringa runt lite idag och kolla. Ingen panik än för Jimmy har ju en massa kompisar där nere han kan bo hos så länge och jag har ju ändå inget jobb. Ska faktiskt bli skönt att komma till en "ny" stad och söka jobb. Känner mig lite bränd på Falun.

Idag gick jag upp kl 8 och det är riktigt skönt att kunna vakna pigg så tidigt. Hela gårdagen låg jag däckad på soffan med feber och illamående. Vet inte riktigt vad som hände? Men idag e jag pigg och jag har fullt upp. måste till arbetsförnedringen, fixa present till syrran, städa, tvätta, plocka bort julsakerna och rensa lite. Fullt upp! Tänkte försöka börja med den andra resan här åxå. Synd bara att det tar sån tid att ladda upp bilderna.

Ska leta reda på lite frukost nu

Sensation White

Ja, vi åkte ju som sagt ner till Dusseldorf, Tyskland med syrran och Zeb för att fira nyår. Vi tog bilen utan fungerande fläkt till Gävle och hoppade över till syrrans bil med värme. Det var så kallt i vår bil, det gjorde ont.  Vi tog oss till Skavsta och flög ner till Weeze och tog bussen till Dusseldorf.

Nästa dag gick vi ned till Köningsstrasse och fönstershoppade lite. Didar mötte upp oss och vi gick och käkade jättegod nyårslunch. Sen gick vi hem och tog ett nyårsbad. När klockan var 4 kom äntligen gänget upp och festen började.

Jag hade tagit med allt smink jag ägde och Martina var först ut. Pilligt men jätteskoj. När sminket var klart och outfiten på begav vi oss mot tunnelbanan. Det är lätt att hitta, bara att följa den vita strömmen.




På tunnelbanevagnen var det proppat med Sensationare. Vi träffade en full tysk som drog världens dåligaste blondinskämt på knagglig svenska.


Väl framme var det bara att ställa sig i den långa kön. Vi var lite oroliga att vi inte skulle hinna in till öppningen men det gick fort. Vi låste in jackorna i skåpet och sprang in,det var svinkallt! Vi köpte lite drinkbiljetter och gick in och tog oss en plats uppe på läktaren. Alla var så peppade för när showen väl börjar e det så häftigt. Ljudet,ljuset,färgerna...allt e underbart! Jag älskar Sensation och det blir nog flera år i Dusseldorf. Vi dansade hella natten och sög in atmosfären och den sista kvällen på 2008. Jag hade jätteroligt men det var lite synd att syrran skulle få ont i huvudet. V















 


 

Vi kom hem nån gång efter 4 på natten och sov riktigt bra den morgonen. Nästa dag var seg och jag och Jimmy letade på ett kebabställe för dom har riktigt god mat. som pitabröd proppade med grönsaker,kål,fetaost och sås. Mumma! Vi slappade bara och på kvällen blev det med kortspel och småfest. Den 2 januari skulle vi åka hem så vi checkade ut vid 12 och gick ut på stan och kikade. Vi hittade på en restaurang vi åt på förra gången som har sån god pasta. Vi satt där ett tag och åt och drack juice. Sen gick vi och shoppade skor och satte oss vid nästa cafe. Den här gången blev det mumsiga glassdrinkar och onyttigt. Jag hittade världens finaste dockhus. Jättestort och en massa pyssel inuti. Tänk om man hade haft det när man var liten...



Till slut fick vi ta bussen till flygplatsen och ta flyget hem. Vi landade i Skavsta vid 9 på kvällen och sen var det bara att åka vidare till nästa flygplats. Klockan 7,30 på morgonen gick nästa plan mot Kuala Lumpur. Det blev en lång natt och en kall natt. Flygplatser är alltid för kalla och vi hade inga jackor med oss. Men vid 4 på natten kom familjen Nilsson och gav oss frukost. Sen bar det av mot Asien...





I'm back

Nu e jag utvilad och redo att tag i bloggen igen. Nytt åt och nya ideer!

Sitter här i soffan med tända ljus och lyssnar på MTV. Hundarna ligger utspridda lite här och där och klättrar på Jimmy. Vi gick upp innan 7 i morse och båda e förvånansvärt pigga. Har inte hänt på många år. Vi kom hem från Thailand i måndags och Vi har varit som zombies sen dess. Vi har gått och lagt oss innan 9 på kvällen båda dagarna och sovit konstant hela natten. Vi har inte orkat gjort nåt så allt e ouppackat och vi har beställt mat från pizzerian i 2 dagar. Men nu väntar vi på att Willys ska öppna så vi kan fylla på kylskåpet lite. Det är skrämmande tomt!

Det känns lite konstigt för när vi åkte till Tyskland var det fortfarande jul och allt var pyntat. Nu e julen som bortblåst men här hemme e pyntet kvar och alla julklappar står i påsar på sovrumsgolvet. Känns som att vi varit borta i en evighet.

Sen är en valp borta nu,flyttat till Stockholm. Lilla apan ska flytta till P-A i Jubberud och Fjonkan e kusligt lik Sputnik. Det är många gånger vi tagit fel på dom. De är så satans söta!

Men än är inte äventyret över...idag kommer beskedet!!

RSS 2.0