With M & P


Jag har så ont i fötterna så det är inte sant. Har knatat och gått flera mil känns det som och jag tror fortfarande jag har en glasbit kvar i foten sen onsdagens barfota dans och tokeri med Joe och Konstantin. Men det var väl det samma för jag har fått se en massa av Berlin tillsammans med familjen och haft det riktigt bra. Vädret har varit helt otroligt och med 32 graders värme och full sol har vi alla lyckats bränna oss.Ikväll blir det grillning igen på min lilla uteplats och i morgon får jag ha dom hela dagen innan de åker hem till Sverige igen. Så jag och Puppy får passa på att mysa järnet nu ♥

Fucked For Life


04.10 i morse vaknade katten och började sitt förb.....e  jamande och 10 minuter senare klär jag på mig och tar några ordentligt djupa andetag innan jag vågar gå ut ur sovrummet. Ok att det har blivit lite av en vana att höra något falla till golvet och sen ser en katt komma springandes, men i morse slog hon fan alla rekord.
Min fina spegel är krash och jag är dömd till iaf minst 7 års olycka.

Them Russians better behave at work today, just sayin!

But I Think It Looks Really DarkVi hittade en bunker från andra världskriget. Tydligen fanns det nåt sorts arbetsläger alldeles i närheten...mys?!Freshin Up The Cool


På torsdag kommer mamma och pappa / mormor och morfar så i morgon börjar storstädningen. Klart det måste vara skinande rent och jag önskar det kunde få vara strålande sol varje dag de kommer vara här men riktigt så mycket inflytande har jag inte - än. Dock skulle det bli +18 och blå himmel samma dag de åker hem, så de hinner fortfarande bli avundsjuka, haha! De åker dessutom på kvällen så vi hinner fortfarande med lite hyss. Berlin har tydligen tagit in en hel del extra polis personal i och med 1 maj och demonstrationer.

Idag köpte jag lite blommor till min lilla uteplats och band fast de båda fröknarna så de kunde njuta av solen medan jag skitade ner mig. Fröken Katt tyckte det var himla spännande att sitta gömd i busken och smyga på förbipasserande och Fröken Hund fick jag springa och hämta tillbaka titt som tätt. Jäkla Houdini!

Båda Fröknar har kommit in i en helt underbar trotsålder nu - igen! och katten börja riva lägenheten vid 5 på morgonen och försöker döda mina sminkborstar och gömma undan sitt byte så högt upp som möjligt. Hunden lider av extrem selektiv hörsel och har en nyfunnen talang att hitta avlidna varelser att rulla sig i och gärna smaka om kryddorna är rätt.

Men idag tog vi itu med kylen/frysen och frostade av för den funkar ju inte riktigt som den ska. Is i halva kylskåpet  :( Som vanligt hade jag ett väldigt sammarbetsvilligt team till hjälp!Can Somebody Tell Me How Did I Become a Victim Of Society


and the last blog leads us directly to:Win Win - grymt bra band!
Har trallat runt med deras låtar hela kvällen och halkat runt med strumporna

This Is Magic Mike


Jag har hitta en ny film flört, intressant historia och störtcool kille! med löjligt fin kropp nej, jag e inte utseendefixerad  bara ibland

Och att sen få reda på att den här filmen släpps i sommar, hubba hubba!

Channing, I'm ready for some magic

Crossing Die MauerDet är så jäkla skumt hela den här Berlin grejen med muren och allt. När jag går i staden ser jag en stad som vilken som helst men det  man inte fattar är att fram till 1988 var det skarpladdade vapen som gällde för den som försökte krossa gränsen mellan väst och öst. Det är så äckligt att se bilder från den tiden och sen försöka orientera sig till nuläget. Det står fortfarande små fragment kvar av muren varav en del åker jag igenom varje dag på väg till jobbet. En ensam liten bit som står mellan tågrälsen och vägen. Lite längre bort ligger det block utav muren staplade på varandra längst med rälsen och vad som på den tiden var en s.k Death Strip - remsan mellan de två murarna med alla möjliga fällor och där de flesta stupade som försökte ta sig över. Och det mest uppseende väckande är att den är så himla smal! Jag hade förväntat mig en meter tjock massiv betong men den kanske är 1dm tjock och ser riktigt gänglig ut för att ha kunnat orsaka så många års smärta.

Men denna sköra lilla vägg delade helt upp staden och splittrade familjer och jag inte sluta tänka på hur människorna som levde här under den tiden känner när de åker förbi den där lilla stumpen av Die Mauer som fortfarande står kvar samma gata 20 år senare

Done For NowNu är det helg, 3 dagars ledighet, jobba på onsdag och sen ledig 6 dagar. Äntligen har jag fått 10 timmar shift så det är det bara 4 arbetsdagar i veckan och det tycker kidsen om. Men duktigt mosig i huvudet man blir sista timmarna. Vet inte om jag och Robin var särskilt produktiva på jobbet idag men det e faktiskt lördag och 17 grader varmt ute. Läste att det skulle komma mer snö i Sverige, haha! Nää, skjuter nog lite på flytten hem ett tag till känner jag  :)

Igår hade jag en riktig jäkla skitdag och lyckades slarva bort mobilen på nåt konstigt jävla sätt och jag fortsätter övertyga mig själv att den blev snodd på vägen till affären på lunchrasten... så lycka till att få tag på mig! Men på vägen hem gick jag förbi grannen och blev knockad av den ljuvligaste doften som finns - nyutslagen syren buske! Herregud, va felfritt det är med sån vårmagi. Så jaja, orka bry sig om en mobiljävel. Har ändå en irriterande väckarklocka på fyra ben och morrhår som väckte mig halvfem dagen till ära. Jodå, jag var i tid till jobbet idag!

Så ja, ledig till onsdag, lön på onsdag, Zach Efron tittar förbi Berlin på onsdag och jag råkar bara åka förbi där på vägen hem och på torsdag kommer mina skapare på besök för att ta hand om (sin) sitt (värk) verk i några dagar och turista. Till skillnad från syrran som prickade in kallaste dagen på tjugo år får de komma till fullt utslagen vår. Sorry sis!


Begravning Idag

Ta hand om dig nu lilla troll  ♥


When All The Noise Is Gone There Is Only Youpå 21 dagar har jag nu min tredje lediga dag och 50 timmars övertid insamlat = mental träningsvärk och fast klistrad vid kudden


You Don't Have Portion Sized Love


Det finns väldigt många hundar i Berlin men just idag tror jag varje gatuhörn hade en extra hund utställd för uppvisning av de olika former på hund öron som kan erbjudas. Det var spikraka öron som skulle kunna spetsa någon, krokiga öron och öron som nådde nästintill ned till marken. Det var nyfikna nosar och förvirrade hjärtslag utspridda över hela dagen i ett kaotiskt mönster. Förvirrat uppskattat och förbannat sorgligt.

Det får gå några dagar till, sen ska jag gå igenom deras mapp på datorn, full med minnen och kärlek. Än gör det lite för ont i bröstet för att orka med de mörka små knappögonen och den söta lilla dubbelhakan och alla veck av skinn som hon antagligen kunde forma till en kudde om hon ville och vila huvudet på. Vart fick hon allt skinn ifrån? Kärlek har ingen storleks begränsning och den här lilla damen tog bra mycket mer plats än hennes egentliga storlek i världen, i min värld. I mångas värld.

Även om jag inte varit med på flera år och hon och Sputte bott med Jimmy, har hon alltid varit med. Mycket skit har hänt, både på min tid och efter att jag och Jimmy flyttade isär. Men alltid kunde man lita på att Chili var där och kramade om. Det spelade ingen roll om jag var i Kina eller Australien, för alltid fanns det en liten tjockis på andra sidan internet och tittade upp från knäet in i webkameran och gäspade. Knölade in sig där hon egentligen inte fick plats och grymtade som en gris. Sputnik hade aldrig tid för sånt. Han var alltid upptagen med annat. Men Chili hade alltid tid. Hon var gos och mys personifierat i denna fyrbenta avlånga kropp.

Idag ute på ängen efter jobbet kastade jag och Puppy boll och de där underbara kvälls fåglarna började sitt kvälls kvitter i solnedgången. Det var så lugnande och jag önskar jag kunde tagit med dig. Släppt lös dig så du kunde springa runt och nosa och smaka på allt konstigt som ligger på den där ängen. Tänk va gott! Jag kastade iväg bollen och sa lite tyst i smyg att Ta bollen då, Chili.

Men hon fattade inte sånt. Haha, hon var inte världens smartaste. Hon hade antagligen bara sprungit efter för att Puppy sprungit före och viftat på svansen så hela kroppen svajade fram och tillbaka. Hon hade jagat upp sig själv och blivit alldeles andfådd, sen hade hon stannat och förväntansfullt tittat sig omkring för att försöka klura ut vad hon gjorde egentligen. Men nej, bollen hade hon inte hämtat. Inte världens smartaste men absolut världens goaste.

Men jag kastade bollen åt henne ändå...för hon e så satans söt när hon gör så.

Ja, ta bollen då, Chili!

Älskade Lilla Troll

Det var inte så här det skulle sluta ju, tänk alla kakor du inte hann äta upp din lilla go gris. Och Sputte då, vem ska ta hand om honom? Ush, nu gör det ont, väldigt ont. Lilla lilla Chilisen...

Du fattas mig


There's Not Much Else To Do Than Smile - Real Big


...and yes, he is singing on the album

It'll Be Worth It!


Skulle lika gärna kunna var tisdag...


I årets påskägg låg endast en massa övertid och makaroner.
Har väntat på övertid sen jag började jobba för PP och nu behövs det och satans va jag utnyttjar det! Påskpynt är överdrivet nyttjande nu och jag skjuter på helgen så mycket det bara går - funkar ju!

Känner att jag börjar bli dag vild nu så det är bäst att inte tänka på dagens namn alls. Det enda jag behöver komma ihåg är den 26 mars, då landar mamma och pappa och Puppy kommer tjuta av glädje  :)

Kommer inte riktigt ihåg varför jag jobbade i helgen, men jag jag jobbade både söndag och måndag och sen dess har jag varvat dagarna med 8-13 timmars pass - 8 timmar betalda och resten övertid, dubbelt betalt! I morgon blir det endast 7 timmar, söndag blir 6,5 timme (dubbelt betalt) och måndag jobbar jag 8 timmar och eftersom det är röd dag får jag en extra semesterdag. Varvar övertid med semesterdagar nu, kommer få 3 extra dagar bara i mars och jag vet inte hur många timmar dubbelt betalt? Sen på tisdag börjar mitt normala skift till nästa lördag. Med tanke på vår backlog av mail har jag en känsla av att det kan bli mer övertid nästa vecka för vi kommer ingenstans. Det bara fylls på! Vet inte om min supervisor vet att jag ska jobba på söndag för hon gav mig en konstig blick igår när jag körde 13 timmar och sa att visst att man jobbar för att leva, men man måste leva för att kunna jobba åxå...

Har blivit riktigt jäkla organiserad nu och samlat på mig en massa egengjorda templates som jag klåpat ihop och kan skicka iväg på nån minut. Brukar få små requests av kollegorna: Du Brallan, har du nån template för refund bug eller?  pfff, klart jag har, flera olika versioner till och med!

Har börjat krångla åxå och försöker få chefen att kolla upp systemen så det funkar som det ska men jag tror inte hon tar mig riktigt på allvar. Haha, just idag saknade min gamla Fruga, han hade kastat sig som en hök på det här och eskalerat oc bett mig ta hand om det. VILL ta hand om det! Skickade ut mail till hela GE teamet idag, Berlin och Dublin och påminde om hur man ska svara på mail och arbeta kön. En liten reminder! Efter ca 10 minuter fick jag svar från en agent i Dublin jag aldrig pratat med förut som inte hade ett skit att säga egentligen. Men ni vet, ett sånt där mail där det är så obekvämt tydligt att avsändaren vara ville klaga och på nåt skumt sätt visa sig bättre, men egentligen bara gör bort sig. Så jag svarade artigt att alla behöver vi reminders ibland för att göra ett så bra jobb som möjligt. Fem minuter senare fick jag svar från GE chefen att jag gjort ett bra jobb och väldigt gärna fick fortsätta och försöka peppa och förbättra sättet vi arbetar på...haha, In Your Face, var det enda jag kunde tänka på sen!

För alla kan vi ha normala procedurer och allmänt kända rutiner på en arbetsplats som vi alla lärt oss följa - men sen måste vi även göra det!     

Nej, var lite tidig-coach-för-HP flashback idag och jag hittade SÅ mycket jag vill förbättre på jobbet i rutiner, läromedel, hjälpmedel och allt där i mellan. Det kliar bara jag ser det där backlog numret och man "nästan" skippar rasten bara för att kunna rensa undan lite. Fatta från att gå från en tom kö vid lunch från att ha några nollor till - I'll show you, Greater Europe!


Börjar kännas i fingarna efter allt tangent smattrande (60-100 emails om dagen) och på kvällen är det koka pasta som högsta ansträngnings nivå och sen ligger jag i nån sorts halvkoma och räknar fortfarande drömmar i limitations och ryska Sergejs eller Vladislavs som inte är nöjda med sina withdrawal options och den där snurriga Portugisen som glömt sitt unique transfer ID när han gjorde sin Top Up. Sen är det morgon och samma irriterande fågel börjar kvittra vår sång, kidsen kommer och sprider vita små hår i ansiktet och det är dags att koka gröt.

Visst är man lite trött men riktigt gött att få tänka på annat och med övertid kan Puppy få vara hos dagmamman en dag extra. Och dom där Ryssarna kan vara riktigt jobbiga och just nu är det typ bara Ryssar, Greker, Norrmän och Bulgarier - har man tur är det Google translate och rebus man ska försöka sig på för att fatta vad dom ens pratar om. Men ibland är dom bara för härliga alltså.

Det finns dom som är riktigt dumma och avslöjar hela sin Master Plan i ett email och sen tror att vi har noll koll på hans uppgifter. "Ok, så ni har stängt mitt konto, haha, jag kommer bara öppna ett nytt och göra så här i stället för så där"  Ok, mr. Smart Ass, försök då! Vi har absolut noll koll på om du kommer använda samma adress, financiella/personliga uppgifter eller andra faktorer som väldigt enkelt kommer avslöja dig.

Sen har vi dom som skriver helt underbart söta emails och helt klart använder sig av nåt sorts översättnings program. Jag har börjat samla på quotes för vissa är obetalbara helt enkelt! Eller när man får ett jäääättelångt hatbrev som uppenbarligen tagit nån timme att skriva eftersom man ser att dom försökt renskriva googles översättning och det slutar i en tragisk komedi när författaren inte fattat att han/hon ju faktiskt vann dispyten och redan fått en refund.

Ja, det är minst sagt underhållande ibland med östeuropeer!


6 Months auf Deutsch Sprechen - SickNu har jag bott i Berlin i sex månader...vart fan tog tiden vägen?Känns som att jag flyttade hit nyss och jag kommer fortfarande ihåg hur vilset det var första natten, sen till lägenheten och ingen öppnar för att ge mig nycklar och ingen svara när jag ringer - skratta eller gråta? Kommer till slut in i lägenheten och faller pladask för all mys potential den har och berättar uppjagat om för Puppy att vi banne mig har flyttat!

Letar mig till mataffären som vi passerade med taxin och försöker mig på min första "You speak English?" och kommer därifrån med öl, ett paket smaklösa nudlar (som jag sen gav till hunden) och torra kringlor. Haha, fan va äckligt det var!

Äh, konstigt med att försöka sig på tidsuppfattning...


RSS 2.0