Marcell, The Shell With Shoes OnDet är sånt här som gör allt lite gladare och man skakar på huvudet och skrattar åt allt dumt och sött 

Helt underbart!


Berlin Art # Five


Pankow kirche / S, U-bahn station
Cry Baby

 Jodå, finns noll energi kvar i kroppen

Fick hjärtklappning varje gång en dörr öppnades på mottagningen och hade stora problem med att bestämma mig om det var varmt eller iskallt och hur jag skulle fördela svetten. Men efter en halvtimme var det min tur och världens snällaste gubbe tog emot mig och jag fick panik över hur jag skulle förklara allt. Han frågar om jag föredrar engelska, för tyvärr kunde han ingen svenska? Jag svarar: engelska tack och vi skrattar båda lite stelt. Sen frågar han vad han kan göra för mig och jag börjar lipa sekunden senare, ingen tvekan om saken. Jag har ingen aning om vad jag lyckades klämma fram eller vad han lyckades uppfatta, men han fattade iaf att det inte var helt rätt och tog fram ett packe näsdukar. Ok, att jag visste att det skulle bli svårt, men jag hade aldrig förväntat mig den reaktionen. Det var rakt på, non stopp - hjälp!

Sitter i lite halvt shock, halvt mardröm, halvt lyckorus för nu har bollen satts i rullning. En 12 år, förbannat stor och tung boll har äntligen satts i rullning. Ena minuten skämtar jag med mig själv om att Ä men kom igen, nu får du fan ge dig. Nästa minut påminns man om varför endast en människa förutom syster fått se ens lägenhet och man helst undviker människor för att undvika mindre ångest attacker. 

Nu jävlar ska jag bli bra! eller bättre iaf...Why Assume That a Doctor Should Speak English?


Det är ju inte direkt så att man antar att en doktor har en aningen högre grad av utbildning än en normal Svensson och borde kunna några ord på engelska - nej nej, inte i Tyskland! Har man tur har dom hyffs nog att svara Yes/No men mer än så får man inte räkna med. Haha, fan vilken dag och klockan är inte ens tolv.

Började morgonen med att drömma en helt underbar dröm och precis när jag kom till den bästa biten kommer en katt flygande och landar i ansiktet. Klockan var ju sju så det var dags att gå upp. Försökte putta bort lilla Fröken, gav henne mat och gjorde mitt allra bästa för att ignorera, men efter en kvart är båda kidsen klarvakna och jag skit irriterad. Blir en snabb promenad, frukost åt barnen och sen stänga ute dom från sovrummet, haha. Men det gick ändå inte. Fick gå igenom hela drömmen igen och just som jag kommer till det där underbara ögonblicket - är det nån jävel som ringer fel till min mobil och allt e förstört.

Fan, har sett fram emot den här måndagen i flera dagar nu men idag blir det kämpigt att försöka hålla mig på en och samma linje. Det svänger extremt idag och jag har verkligen fått anstränga mig att fortsätta ringa runt trots att  ingen jävel vill prata engelska med mig. Vet inte hur många doktorer jag pratat med och försäkringskassan tog 20 min innan jag kom fram och hittade en smart kollega. Blir inte bättre av att katten är heltokig och leker Matrix med 2 trasiga ljuslyktor som resultat och kommer flygandes från alla möjliga håll med klorna utdragna.

Men nu har jag hittat en, så nu ska jag ta på lite deo, spy lite och ta spårvagnen till Rathaus och doktorn. Jag har äntligen insett, efter 12 jävla år, att det är dags för lite hjälp och försöka räta ut hjärnan. Blev tvingad till sånt där tjaffs i högstadiet men nu är absolut första gången som jag självmant vill och det håller på att göra mig till ett nervvrak. Och som vanligt vill jag att allt ska gå på fem minuter när jag väl bestämt mig för nåt, annars kan jag lika gärna skita i det. Och jag vet att det här inte kommer gå på fem minuter, först en doktor som kan skicka en vidare för att det ska gå på försäkringen och sen är det hela den här biten med att våga öppna käften åxå. Jag VET att jag kommer skita i det om det blir minsta motstånd och fortsätta 12 år till, så därför försöker jag berätta för så många som möjligt så jag får lite press på mig att faktiskt göra det.

Sen efter den här utmaningen ska jag tillbaka till veterinären med Puppy och försöka förklara att hon har ringorm på tyska och sen är jag nog näst intill död energi mässigt. 

My Brother's a Champion - Will Always Be


Haha, efter många månaders ångest har min härliga storebror idag åkt 9 mil på skidor och jag är riktigt stolt!Har varit roligt att retas med honom, men jag tvivlade inte en sekund på att han inte skulle klara det - han kommer ju från familjen Envis!

Bra kämpat Daniel, nästa år får du köra för guld  ♥


Getting a Shot of SunshineGår runt och vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag?
Håller på att tvätta, precis ätit, ska städa snart och kanske titta på film ikväll. Helt underbart väder ute och vi hittade små färgglada kämpar i nästan alla trädgårdar - nu e det vår!

...men jag längtar tills det blir måndag

Berlin Art # Four


...my other neighbour
Berlin Art # Three


Cant help to wonder what this might have been...


Die Mauer


Var riktigt roligt när lilla syster var här och jag kunde leka turist i Berlin. Haha, ok vi turistade bara på Madame Tussauds, muren och gick vilse på judiska museet - men ändå! Det är ändå inte så lätt att turista i Berlin!

Man tycker ju att om Berlin vill tävla om att vara Europas huvudstad så borde hela den här grejen med översatta informations tavlor vara lite större, men icke!

I know for a fact, Ich weiß für eine Tatsache att det sitter små skyltar lite här och där på husväggar och gångvägar i Berlin som berättar att just här dog den människan, kämpade den människan åsså vidare. Men det är lite det som är problemet och samtidigt det vackra med Berlin - det mesta är fortfarande på tyska.

Jag VET att man blir lite skadad som utlänning här, för man får för sig att varenda mur är en del av Berlin muren - fråga syster! Hon kom på mig på S-bahn när jag tappade bort mig på en grafitti klottrad mur men jag försvarar mig med att hon måste ju ha tänkt samma sak för att komma på mig. Eller hur? Vi var på väg till Nordbahn för att kolla på ett ställe där dom bevarat en del av original muren, men vi blev mest förvirrade. Till att börja med var det svinkallt och tankeverksamheten blev skadad, kan även vart min syster? Som sagt,  hon tajmade in den kallaste vintern på väldigt många år, så vi fick brainfreeze och gick omkring inne på deras visitor center, försökte värma fossingarna och kliade oss förvirrat i huvudet när vi upptäckte murar lite överallt och självklart med tyska informations skyltar.
en utav många som förlorat sitt liv på väg över till den andra sidanAbsolut vackraste, finaste med den här bilden, är att jag ärligt talat inte såg vingarna förrän jag kom hem och kollade igenom bilderna. Jag såg bara grafitti och ville ta ett kort på alla former och strukturer jämfört med hur orealistiskt och grått det kändes. För hela grejen med muren är att det känns så jäkla overkligt?! Du går på bio på Sony Center, äter popcorn och några steg utanför gick muren och för 30 år sen fanns inte din bio och inte heller någon annan av dessa restauranger och affärer som nu är en del av Berlin center. Lika lite som Phnom Phen och Toul Sleng som var Kambodjas första tortyr fängelse på 70-talet och finniga 13-åringar tog död på bästisens föräldrar. Det går inte ihop liksom.  1 + 1 = 7  ?   eller
Det gick en stor väg utanför, det fanns restauranger och skolor och innanför den smala muren fanns det skyltar med de tio budorden och texter som antydde att det kunde ligga en hel människor anonymt begravda under ens fötter.

Berlin är skumt!
Det är modernt, hippt men samtidigt finns en grymt mörk historia en kilometer bort och jag har en lägenhet med gamla rör som går utanpå väggen och min vit/grå randiga tapet. På väg till mataffären har jag två skyltar på marken som jag är övertygad om att det handlar om nåt viktigt. Men eftersom det sitter på asfalten kan det lika gärna vara en "brunnslocks anvisning" eller vad vet jag?


Åååh, I Love Hjo

Efter dalmål kommer utan tvekan "väschötska". Så jäkla go dialekt och jag kan inte annat än höra hur lilla M säger sötaste ordet tjöta och hjärtat slår ett extra slag av denna charmiga dialekt och människa och super töntiga stadsskylt som ju faktiskt åxå lyckas  ♥ 


Berlin Art # Two


My neighbours are monkeys...


a Dancer From a Golden Age


Idag när jag vaknade frös näsan. Tittade upp på det vidöppna fönstret och hörde hur bilarna startade utanför och avgaserna steg i den kyliga luften och alla som tittade ut mot världen utanför det skyddande köksfönstret huttrade till och viftade med tårna för att försäkra sig om att strumporna satt på. Igår var det sol och vår i luften, igår började jag planera frön och terrakotta krukor - igen! I går gick jag på kvällspromenad med Puppy och uppknäppt jacka och kände mig som tio igen när jag upptäckte ett gammalt hus med julslingor och små dvärg renar i pulserande färger som väntade på tomten. Igår tänkte jag tyst för mig själv att kanske, bara kanske en dag av snö kan få den där mysiga julkänslan att vakna till liv igen och ett glas glögg hade känts alldeles rätt. Igår stod tre fönster öppna och cirkulerade månader av förbrukat syre. I morse snöade det. I morse snoozade jag en timme!

Jag borde ha gått upp tidigare idag för att ta Puppy på en längre tur istället för att lyfta på täcket när hon puffade sin blöta nos mot min och låta ännu en timme gå. Men å andra sidan kom jag inte ens halvvägs till vår morgon vändpunkt innan hon demonstrativt satte ner rumpan och suckade för all kall snö. Så vi gick tillbaka och åt gröt och medan jag målade mascara bäddade hon ner sig i sängen igen.

Jag borde ha tagit den tidigare spårvagnen idag men istället sprang jag till den andra hållplatsen, sjöng med till Your Vegas och svalde snor så jag kunde dricka upp mitt kaffe och sätta en liten eyeliner vinge i ögonvrån.

Jag borde ha gått availabe på jobbet när jag såg att det hängde ett samtal, men jag gick på toa, petade näsan, kollade om mitt hår var lika långt på båda sidor, kissade och hämtade alldeles för svagt kaffe istället.

Jag borde ha druckit mindre kaffe idag för i slutändan fick jag ta en värktablett för magen gjorde ont. Men kaffet var svagt, kaffet är bäst på helgen, det är då man kallsvettas nästan. Jag behövde två koppar extra helt enkelt.

Precis som att jag borde ha gått hem tidigare, behövde inte ta den sista ölen på vår after work, borde ha rest mig upp på spårvagnen hem och låtit den äldre sitta de sista tre stationerna, men jag var trött och han försökte inte få ögonkontakt med mig.

Exakt likadant som att jag borde inte ha gått på toa precis utan att ställa undan min mango lassie, för jag vet till 99.9 % säkerhet att kattjäveln kommer stå där sen och slicka i sig allt, i sakta mak med den där översittar looken. Jag gick ändå för jag hade ändå druckit en tredjedel och jag vet hur gott hon tycker det är. Puppy fick chicken nuggets.

Idag har varit en exemplarisk dag av what not to, men även en exemplarisk dag av why not?!

Många jag borde, jag borde inte men i slutändan har det resulterat i än sen då?


Lycka till med att ha ett helt år med lyckade dagar och inte känna att nej, det här var väl inte så jäkla lyckat?
Jag har nog fan aldrig varit i närheten av ett sånt år/ sån månad. Men idag var en grymt skön dag egentligen.


Idag, hela dagen har jag tänkt att det här borde jag ha gjort, så här borde jag ha uppfört mig. Jag borde inte ha stirrat på den där oskyldiga osäkra fjortisen på tunnelbanan som säkert undrade varför jag bara släppt ut halva min inbakade fläta och inte hela. Var jag psykist ostabil kanske? Kanske jag borde skrattat när jag såg min spegelbild och skakat på huvudet istället för att bläddra till nästa Marilyn Manson låt på min Mp3 och känna mig lat.

Kan hända att jag borde sparat pengarna och köpa mat på torsdag istället och kan hända att jag borde ha diskat min "gröt" kastrull ikväll redan så jag slipper i morgon, men idag har varit en komplett, underbar "who cares" dag!

Jag VET att jag inte är perfekt och aldrig någonsin kommer vara perfekt, tack gode Du!
Det spelar ingen roll hur många gånger jag tittar på Leo's kyss i The Departed, jag kommer aldrig kunna få honom eller just den kyssen. Inspektera Miranda Kerr's kropp från topp till tå och glöm det. Jag är inte född så, no way! Kan hända att jag aldrig får släppa min bok och kan hända att jag aldrig kommer uppleva allt det där jag vill uppleva och se, men tro fan att jag sett och upplevt så mycket mer än många andra....men drömma får man

Idag har varit en grymt förlösande dag och jag har helt enkelt inte orkar brytt mig om alla borde/borde inte. När väl dessa dagar kommer, när man känner att jag är inte smal och inte tjock, då ser man till att beställa mat och äta tills det tar stopp. Kommer det en dag när man är varken sugen på singel eller förhållande är det tillåtet att råka blinka en extra gång till människan mitt emot, oberoende på kön, ålder eller ring på finger eller ej.

Dagar som de här kommer inte ofta och man ska banne se till att njuta av dem. För idag har jag varit varken höger eller vänster, upp eller ner, förståndig eller oförberedd. Idag har jag endast varit och till och med mina fisar har luktar hallon.

Förstår ni?

Snälla, tillåt er själv att helt enkelt inte bry er särkillt en del dagar. Kommer det gå på skit så låt morgondagen ta den skiten. Ägna istället den här dagen åt att inte bry er. Lev bara och känner ni för att köpa fyra kokta korvar på en gång så skratta istället när ni inser att ni har ketchup ända upp till hårlinjen. Titta på er egen spegelbild och skaka roat på huvudet när resten av staden stressat står och iaktar klockan och sliter skosulan.
Wanting To Be Someone Else Is a Waste Of The Person You Are

Happy 48th


Oh, Look At The Size Compared To Yours
 Tycker dom e förbannat söta, Chris och Ben och vilken go dialekt dom har då ♥

Åh, älskade vackra Silverchair - varför?
Har kollat igenom dokumentärer och gråtit lite tyst över det faktum att de antagligen aldrig mer kommer göra Silverchair ihop igen.

Men skam den som gråter för vet ni vad Ben avslöjade för några dagar sen på Twitter?

Benjamin Gillies:
Was nice to listen to the full mastered album today. Can't wait to show you! :) 

Jajamen, trummisen har fixat eget band och egen skiva. 
Ska bli riktigt spännande att se vad han hittat på för jag har verkligen noll koll på vilken sorts musik eller vilka som är med i bandet och gör vad? Och väntar fortfarande att ryktet om Daniels soloskiva med låtar som skulle vart med på Silverchairs nya album ska gå i uppfyllelse men istället flyttar han ihop med supermodeller och glömmer helt bort mig? Visste att jag inte skulle flytta från Sydney!


Berlin Art # One


Mauerpark
I Just Hate When You're Not Smoking, But Really Need a Smoke

...there's no satisfaction anymore

Why Cut Something Dead


Så, nu har jag klippt mig, toppat iaf!
Var ca ett år sen så det var väl kanske dags. Dock fattar jag inte hela den här grejen med att man måste klippa det för att trigga igång det att växa ännu fortare?

För det första:
- Alla vet att hår och naglar är dött material, överblivet grejs från kroppen.
För det andra:
- Hur kan en grej som att klippa av toppen på något dött få roten att växa snabbare? De e  ju dött?

Nä, förvirrande och jag vill ju inte klippa av mig håret nu. Haha, hör och häpna! Malin vill få jämnlångt hår och naturlig färg. DET NI!

Det e ju dessutom lite trend med ljusa toppar nu så min utväxt kanske kan få vara lite modern mitt i allt. Men efter alla rakningar och jag vet inte vad klippningar, är det inte så jäkla lätt att få jämnt långt hår. Alltid finns det nåt parti som ligger några månader efter och nu vägrar jag ju att klippa axelkort. Såg kort ifrån Tias student och God Damned, jag hade långt hår! Dit ska jag igen! Men visst, topparna kan jag väl korta av nån cm med kökssaxen  ;)

Annars droppar det vår ute och blåser bort vinter. Lite samma för mig, droppar ur både näsa och öga ibland men jag fokuserar på att blåsa bort mot våren. Jag ska gå upp tidigare och jag ska gå mer, se mer. Planera mer och sätta Physialis frön i små terrakotta krukor tillsammans med chilipeppar och koriander. Jag ska sätta galler runt min lilla utegård så balkongdörren kan stå på glänt och jag ska hänga upp en ljuslykta i en gren. Kök och badrum ska få nån sorts kakel dekor och jag ska få skinndekor. Jag ska åka till Belgien och träffa mina pojkar och jag ska få besök av älskade föräldrarna och jag ska göra en lista på allt jag vill visa dem. Beroende på vart yngsta fröken Henriksson befinner sig vill jag introducera Puppy för sin tvilling/syster/lesbiska partner...haha, rätt lustigt ändå! 

Jag och Puppy ska upptäcka parker och vi ska bada oss skrynkliga. Vi ska ligga på gräset och mysa i kvällssolen och det jag allra helst vill just nu, det som fattas mer och mer nu - är att hitta någon att kramas med. För det spelar ingen roll hur mycket jag försöker planera och laga världen, finns det ingen där som kan hålla mig i handen när det inte går som jag tänkt kommer jag ändå alltid falla tillbaka till samma ruta jag började i. Jag har alltid klarat mig ensam, alla som känner mig vet att jag behöver min egen tid. Men nu kan jag börja räkna min ensamtid i år och det är inte längre nyttigt för jag börjar bli för bekväm och det är dumt. Det jag har som bultar och jobbar där innanför min glappa bröstkorg behöver få lite rutin som inte bara innefattar mig. Vi behöver en special person!

Men ja, vi får se vad våren för med sig, eller sommaren eller vintern?

F U Mr.ValentineNog för att jag numera avskyr den här överskattade dagen, men ni behöver ju inte rub it in my face!!

Kände redan igår att idag skulle bli fel för jag gick omkring och nös mig halvt medvetslös och i morse var det bra svårt att putta bort mys hunden och ta sig till jobbet. Gav jobbet två timmar innan jag fick nog av alla jäkla temperatursvängar och hjärnsläpp.

Så nu bäddar vi ner oss på bäddsoffan med te och slötittar på film så får febern festa bäst den vill!

Börjar misstänkta att den tyska luften är förorenad, för det känns som att det enda jag gjort sen jag kom hit är att vara sjuk på ett eller annat sätt


A Sex Symbol Becomes a Thing. I Just Hate To Be a Thing.Luckily, we don't have to worry about beeing a Thing!

Åh, det e så tyst i lägenheten den här helgen...

These Things Should Have a Bigger Part of Our Every Day MagicBlir helt kär ju...

Abandon The Wheelchair, It's WeekendDå var det äntligen helg och jag känner mig riktigt pepp inför en helg med precis inga pengar och två veckor kvar till löning! Did I hear party, anyone?

Så vi ska spendera helgen med att städa, läsa, äta linser, titta på film och försöka låtsas om att det inte är Berlins film festival och hela Brangelina klanen springer omkring inne i stan. Men det var väl lika bra, för jag har hittat världens bästa (värsta) träning för benen och nu ikväll, 3 dagar senare kan jag äntligen gå utan att göra miner och gråta när jag ser trappor. Jag har helt allvarligt haft skit ont och kan inte komma ihåg senast det var så illa. Så i morgon kör vi igen så jag är någorlunda smärtfri till på tisdag - många trappor på väg till jobbet!

Och nu blir det faktiskt sängen så jag kan låtsas att jag får sovmorgon iaf!


OMG, How Awkward...


So sorry 'bout last time, MJ


Please Make SenceJag tycker det är väldigt orättvist allt det här med kvinnligt och manligt!

Beklagade mig för Maddo idag att det e banne mig inte lätt med hormoner, gud nej!
Det pendlar verkligen mellan att vrida nacken av folk eller ta med dom hem och låsa in dom just nu. Säg nåt snällt, säg Hej och le och jag är såld. Ta sista gratis äpplet på jobbet, tryck dig förbi mig på en överbelastad buss och du är flådd och svenska icke godkända ord muttras fram. Håll min hand samtidigt som du skriver en viktig kom-ihåg-lapp på min handled och jag bjuder hem dig på middag -- bokstavligen! Ge mig en smiley på chatten och jag funderar allvarligt på att bryta benet så jag har en anledning att ringa. Eller, ge fan i att aldrig svara på nåt jag skriver på töntiga ansiktsboken och jag börjar radera och kastar förbannelser över alla ignoranta jävlar som inte bryr sig om mig längre.

Kär och hatisk på samma gång är inte vilken Gott & Blandat påse som helst.

Nej, njut killar av att få vara killar och bara behöva oroa er för lökringar under armarna. Föreställ er en månad där ni först får PMS med alla möjliga humörsvägningar, sen kommer en attack av finnar och äckliga tonårsbestyr som man inte borde ha när man närmar sig trettioårs krisen. När sen den biten är över, kommer de garanterade irriterande dagarna med uppsvälld Michelin-gubbe kropp och ont i hela jävla mellankroppen och ett överdoserande av värktabletter. När detta äntligen är över är det högst tre veckor av normalitet innan skiten börjar igen. Och hur blir man av med detta?

- Bli gravid och få ännu ondare och noll sömn
- Sterilisera dig
- Vänta tills du blir femtio och går in i kanske minst lika underbara klimakteriet med sina alldeles egna bonuspriser
        Finns det nåt som heter manligt klimakterie?


som bonus på det, förfrågan om jobb i Belgien...så jag gjorde en massa sit ups och benböj.
And Now It's All So Quiet


...for a moment there, I had my whole life here

Got Myself Stuck In a Pair of Hazel's


"You need to be ready to get hurt, ready to feel. It is about dropping all your protective shields to feel something pure and overwhelming. It is about entering the here and now. Sometimes you have the feeling that there are so many beautiful things out there that you can not see for whatever reason, It takes courage to break down the walls that keep you away from really living your life. It is about being close to someone you never really met before. You want to escape from something and you want this ghost-like soulmate to come away with you because it is the only thing you have faith in. The track carries hope have been in love already, but I don`t think I have ever really loved somebody. Love is a very rare and beautiful thing.. But it can also be bitter if the other one does not love you back. I will wait for love to fly to me & teach me how to fly"

My Home Makes The Most Biutiful Sounds

...en dag kvar med syster.
I morgon ska vi äta frukost på sängen och mysa till film med kidsen innan vi tar oss an Berlin igen!

I'm a Woman of Very Few Words, But Lots of Secret Action - Mae WestEn nöjt leende spred sig över hans läppar som letade sig upp mot den stolta lilla nästippen. Hon hade ett frågande leende över sina läppar. Varför hade han ställt en så konstig fråga? Med fumlande rörelser lät han sig själv kyssa henne, mjukt och försiktigt. Så där morgonförsiktigt, som när man rör sig så tyst man kan för att inte råka väcka dagen, inte tonsätta madrassens gnisslande spiraler. Som när man vill stanna i morgonen och låta dagen passera alldeles utanför fönstret utan att märkas. Lys på de andra vid övergångsstället, inte på oss. Han mumlade nöjt åt hennes svar och drog in hennes underbara doft. Sådär naturlig och mysig som bara ögon blinda av morgongrus kan vara. Det var dom, just nu -det var dom!


Åh, jag vill, jag vill!

Min absolut största kärlek är Ord. Känslor och världar uppbygga på endast ord - finns inget vackrare. Finns inget ärligare


...en dag


Guilty For Killing The King Of Pop

Haha, ja och här sitter jag med mascaran rinnandes och saknar gamla tider och allt tack vare den där jäkla Frank!

Ibland rinner det bara över och man får magknip av att sakna sina gamla minnen.
Friend, lover or fool, you'll always be my ♥

Haha, blev uppdaterad idag med lite mer galenskap innehållandes oss två:

Vi startade med en jäkla smäll, skulle man kunna säga. Första kyssen var i Mechelen på en bar vid namn De Proof och med den kyssen lyckades vi ta död på The King of Pop. Sorry Michael!

Frågan e dock -bra eller dåligt tecken?

RSS 2.0