He Had That Sweet Confusion All Over Himself

Det finns två personer på Irland som gjorde allt så mycket lättare och roligare.
idag fyller en utav dem år, min lilla mys.

Jag satt och läste igenom bloggen idag och det finns små spår utav honom lite överallt. Allt började med att jag blev förälskad i hans jeans och sättet de satt på hans lilla rumpa, haha! Sen var det myskvällar ute i deras bakgård under täcket halva nätterna, filmkvällar, söl dagar ute på gräsmattan och en massa roligt. Och ja, till slut vågade jag lite mer än att bara låtsas frysa lite oskyldigt för att få krypa ner i hans famn.

Sen har han funnits där så många gånger och låtit mig leva i min lilla bubbla. Sista halvåret på Irland var ett utav de värsta jag haft och fula ovanor togs tyvärr upp igen. För även om jag hade min lilla underbara flock av retards omkring mig, tror jag aldrig att jag känt mig så ensam och malplacerad. Men mina två största Swedtards tillät min bubbla att existera och jag kunde se förbi det värsta.

Och på nåt konstigt sätt kändes det som att folk fattade? För jag har aldrig varit med om att människorna omkring inte skämtade och gjorde narr utav det fina. Aldrig hörde jag en kommentar från de som vanligtvis gärna låter käften glappa och sviker. De visste men de lät det vara. Han kunde lägga armen om mig när vi var ute ibland, men aldrig nåt mer. Och det var så fruktansvärt befriande att få hålla allt för oss själva. Så min bubbla var lite helig för mig. Min borttappade lilla sak var bara min och ingen visste vad vi gjorde, sa eller hur vi kände. Vad vi hade hade inget med resten att göra. Det var min egna lilla värld. Just därför har han aldrig riktigt tillkännagivits här heller...han/vi var min fristad från allt omkring. Han var min flykt

Och jag saknar att få ligga brevid dig om nätterna och få känna dina armar omkring mig.
Du e helt underbar, glöm aldrig det!!
Se nu till att hitta dig nån fin tjej som kan få njuta lika mycket utav dig som jag fick





The Love Of a Banana




222-228 Sussex St, Sydney New South Wales 2000, Australia

Första dagarna i Sydney får jag tränga in mig med de andra svenskarna i några dagar, sen den 10 så flyttar jag och Maja till en annan lägenhet. Lite dyrare hyra, men mer centralt, mindre människor i lägenheten och lite fler förmåner.

Vi kommer dela på ett rum och sen är det två kinesiskor i det andra, två badrum, öppet kök och vardagsrum. Balkong med utsikt över Darling Harbour, 10 min till centrum och 30 min till skolan-gåendes. Vi kommer bo på 10 våningen utav 25, med tillgång till inomhuspool, biljard, bastu och gym. Så har jag tur kanske jag har tillräckligt pli på mig sjäv och kan bli lite fit. För så mycket som jag har ätit nu när jag varit hemma, är helt sjukt! Bort ska det!





You Need Chaos To Keep Yourself Organized

Och plötsligt blev det måndag och Malin börjar känna sig mer och mer illamående av nervositet!

Den 10 januari flyttade jag hem från Irland och nu är det bara 3 dagar kvar hemma i Sverige innan planet lyfter igen. Visste inte om jag skulle gråta, skratta eller spy inatt när hjärtklappningen satte igång så fort jag tänkte på allt. Och nu börjar det bli så mycket som ska fixas. Bara små saker, som att tvätta det som ska med, blir en utmaning och kroppen vill helst sätta sig i strejk och fortsätta i samma takt som innan och bara flyta med. Men jag har insett nu att det går inte. Så snart ska jag börja ta itu med packning, pappersletande, CV, hitta nya Mp3 låtar, ladda hem filmer, tvätt, sortera och pricka av listan jag inte skrivit än.

I ett försök att aktivera mig blonderade jag håret igår och är stolt ägare av ett blond/orange slitet "hårsvall" nu. Nästa mission blir att försöka få till nån sorts frisyr. Vet inte om jag ska våga mig på det själv eller be om hjälp? Vi får se hur packningen går så kanske ni får se ikväll?

Så ja, just nu e det lite kaos i mitt liv, men det är väl så det ska vara!
Det är då jag känner att jag verkligen lever och är på väg nånstanns


It Is Such a Secret Place, The Land of Tears


"We fear violence less than our own feelings. Personal, private, solitary pain is more terrifying than what anyone else can inflict."
-Jim Morrison













“I always knew looking back on my tears would bring me laughter, but I never knew looking back on my laughter would make me cry.”
-Cat Stevens



Need My Future, But Also Need My Past


I'm Keeping Busy

Gör mitt bästa för att hålla mig sysselsatt här hemma i Dalarna, så jag inte behöver fokusera på att tänka.
I onsdags gick jag till doktorn och bad honom skära bort lite hud på mg. Bukplastik operation inför Bondi Beach! Nej då, ett litet födeslemärke bara. Man har ju blvit för gammal för att vara självdestruktiv, så jag lät doktorn sköta det där. Nu kliar det som satan! På kvällen åkte jag till Gävle för att fira syrrans födelsedag och vi spenderade halva natten med att prata och skratta. Tror aldrig jag har sett en så pigg bakfylla som min syrra hade. Herregud vad hon pladdrade på och sprang omkring vid fem där på morgonen. Vi käkade lite lunch och stirrade ner en alldeles förträffligt snygg pappa i kostym med två supersöta döttrar.

Sen tog jag tåget till Stockholm och gick på Hanna Turi's releasefest för hennes debut skiva, på Södra Teatern. Hon var grym och jag kunde inte låta bli att känna mig riktigt stolt! Träffade Mattias familj och släkt och det var så härligt att se dom igen. Helt underbar familj! Hittade även en väldigt hårig och osocial Winnerbäck i publiken. Tror han passar bäst uppe på scenen faktiskt. Efter deras spelning gick vi ner några gator och dansade loss på Kvarnen. Blev en sen natt och tidig morgon, för kvart över tio tyckte tanten på mitt B&B att jag skulle checka ut :(
Käkade lite lunch med pojkarna inna jag åkte hem och sen var det myskväll hemma i soffan med mamma o pappa och Let's Dance.

 

Idag är det födelsedags firande av syrran med släkten, så om en kvart ska jag vara klar?
Fika med mormor och farfar och ikväll åker familjen in till Falun för middag och firande av Tinis. Fick svar från Maja i Sydney idag om en lägenhet och fick lov att dampa omkring lite för mig själv. Depositionen ska betalas på måndag, så jag hoppas allt går som det ska. berättar mer då :)  Men det känns förbannat bra allt!

På torsdag smäller det
Arlanda-Heathrow-Hong Kong-Sydney


Anatomy of Change


  Grym låt, grym kille!
Å ja, han har tattuerat allt det. Låt mig presentera: Gaga / Rick Genest / Thierry Mugler



Han e bra jäkla het, men fatta vilken chock att vakna upp bredvid honom dagen efter


Shoud I Concentrate On The Missing Part Or The Exited Part?

Är lite anti allt idag!
Förbannat anti faktiskt

Vet inte riktigt varför, men det kryper i kroppen så fort någon frågar mig något eller säger åt mig vad jag ska göra. Jag får ångest när jag sitter här och inte gör nåt. Blir arg på mig själv när jag inte har tålamod att motionera och dödar mig själv en nivå mentalt när jag sitter där med ett glas Cola istället. Jag vill gå och lägga mig, ville inte gå upp från första början idag. Men jag kan inte, för jag kan fortfarande inte efter 4 veckor sova normalt. Jag ligger fortfarande vaken halva natten och grubblar på allt jag inte borde. Jag sover fortfarande till lunch, för jag är så trött. Och det spelar ingen roll om jag går upp tidigt, håller mig vaken och försöker lägga mig i tid - jag ligger ändå där och funderar. Är så fruktansvärt trött på att inte kunna fungera. Vill bara krypa ner under täcket och försvinna ett tag.

Och jag saknar mina vänner där borta på ön så det gör ont i mig.
När jag ser alla flummiga, konstiga och helt underbara saker dom gör. Häller ut matolja på golvet och ser vem som glider längst på magen...fan, va jag saknar er och alla idiotiska saker. Jag visste om jag skulle skratta eller gråta när jag såg det. Blev lite utav båda. Det går inte en dag utan att jag forskar vidare på er vardag, vad som har hänt och vad jag har missat. För i mitt huvud bor jag fortfarande där. Det här är bara semester.


Och om inte det är nog, är det bara 9 dagar kvar för mig i Sverige. Sen har jag kommit på att jag ska flytta till Australien och börja plugga, jobba de andra dagarna och leva på vatten och bröd i ett år. Jag ska till andra sidan jordklotet och försöka uppfylla min dröm. Jäkla prestationsångest! Jag är livrädd för det och övertygad om att det kommer bli min absolut största prövning. Men jag är taggad till max och jag vet att jag kommer klara av det.

Jag behöver bara komma nånstanns nu känner jag.
Det är alldeles för påfrestande att bara traska runt och vänta. Jag har alldeles för mycket tid att tänka, och sånt fuckar alltid upp mitt huvud. Så bortsett från den här dagen - 8 dagar, and counting!


Another Brilliant Quote






     “The most important kind of freedom is to be what you really are. You trade in your reality for a role.
You trade in your sense for an act. You give up your ability to feel, and in exchange, put on a mask. There can't be any large-scale revolution until there's a personal revolution, on and individual level. It's got to happen inside first. You can take away a man's political freedom and you won't hurt him- unless you take away his freedom to feel. That can destroy him. That kind of freedom can't be granted. Nobody can win it for you.”
  - Jim Morrison


With The Lights Out It's a Little Less Dangerous


Sometimes You Just Fall In Love, Head First

Nån dag, då ska jag göra sånt här

Ny favorit: Florian Sommet











En dag är det jag som står där bakom och rättar till alla supersnygga modellers smink


Soundwave Festival

Efter att blivit påpushad av Essi, har jag nu beställt biljetten!
Har varit inne och kollat på sidan hur många gånger som helst, men aldrig kommit till skott. Ville ju inte gå själv.
Men den 27 februari ska jag få se några älsklingar! En som jag inte hade en aning om att han skulle dit. Hans nya band heter One Day As A Lion...Zack de la Rocka - sångaren i Rage Against The Machine!
Jag såg det först för en timme sen och har trackasserat Youtube sen dess. Får gåshud bara jag tänker på det. Dom låter som Rage och deras konsert i Dublin var en enda lång orgasm. Det har både jag och Maddo kommit överens om. Förbannat bra! 



Andra godingar är:
Rob Zombie
30Seconds To Mars
Nonpoint
Iron Maiden
(som jag fortfarande inte tycker om, men som jag precis som förra gången, antagligen kommer sjunga med i Run To The Hills, för full hals med de andra)
Ill Nino
Queens Of The Stone Age





Can't Wait!!


I'm Not Dead

Länge sen jag skrev nu, men jag har varit upptagen med att försöka visa Frugan Dalarna!
Jag har dock lite tur, för det räcker med att han ser all snö och han är imponerad!! Så mycket finns varken i Belgien eller på Irland



Men vi har gjort Falu gruva iaf och i morgon blir det Bjurs guidning innan han åker hem


Towards The City

Nu drar jag till Stockholm och träffar Frugan!!!


Best Thing That Happend Today?

  Lilla familjen ringde...




I Have Too Much Spare Time



When I have a kid, I want to put him in one of those strollers for twins, then run around the mall looking frantic.  ~Steven Wright




Stardust Civilization

Kan inte få nog av hennes underbara bilder
Det blir liksom lite magiskt



















- Elizaveta Porodina


I Wish I Had Six More So We Could Compete

Jag har insett nu att Australien kommer bli svårare än jag trott!
Det kan låta löjligt, men för mig är det på största allvar. Och nu har jag spenderat tre nätter med att ligga och tänka på det, försökt komma på olika strategier hur jag ska klara av det, hur jag kan göra det lättare. Men inget!
Så istället ligger jag och jagar upp mig med det ena scenariot värre än det andra. Och på nåt konstigt sätt verkar min hjärna bara göra dom större och större och med fler ben?

Ja, det är spindlar jag pratar om!
När den största orsaken till att Australienare kör av vägen, är för att en spindel stor som en handflata plötsligt trillar neri deras knä, känns det lite nervöst att flytta dit. För jag är töntigt rädd för dom där. Inte Tarantellor, dom kan jag till och med hålla i och hantera. men just dom där äckliga sakerna med långa smala ben...det kryper i fötterna bara jag tänker på det. Irlands spindlar var dom äckligaste jag sett, men jag vet att dom är ingenting mot Australiens monster  :(

Försökte mig på lite tearapi igår när jag inte kunde sova. 
Upptäckte till min fasa en spindel på dörrkarmen in till toaletten när jag stod och borstade tänderna. En väldigt liten toalett ska ni veta. Så efter att ha lugnat ned hjärtklappningen lite böjde jag mig ner och tog en närmre titt. Jag försökte sträcka fram fingret för att kanske röra den, men så fort den rörde sig minsta lilla, hoppade jag upp i taket och pep till. Så det blev inte så mycket terapi. Mer, skynda dig ut, släck lyset, stäng döreen och spring in på ditt rum och gör samma sak. Så jag ska dit igen och fortsätta.

Och nu pratar vi om en liten klen svensk spindel. Så ni ser, mina utsikter är inte alltför klara!


This Is Not Disney












- Denise Grunstein


This One IS For You Guys

Herregud, vart kom alla ni ifrån?
Vet inte vad jag ska säga, tack för alla fina komplimanger! Tur jag är ensam hemma för jag sitter här helt högröd i ansiktet  :)




Å ja, jag hat läppstift på tanden ;)


One Look In Three

Har äntligen köpt necessär så jag kan organisera allt smink. Tog bara några år!
Nu sitter jag och funderar på håret, ska man färga o klippa eller hur ska man göra?
Förslag?




These Huge Eyes Could See All The Way To China

Har suttit och spottat och svurit åt alla jägare/varg hatare nu ett tag.
Helvete vilka värdelösa argument och skit dom kommer med! Det e ju pinsamt när dom skyller på att de är rädda för att ha vargen alldeles runt husknuten. För det är ju vida kändt att vargen tar dina barn...suck! Förbannad blir jag!

Men min nya palett är iaf hur kul som helst. Så gå in på eleven.se och shoppa, shoppa, shoppa!
Ska vara lite social med mamsen nu


Heartlings

Jag har blivit skadad!
Jag kan inte sova riktigt utan antingen insomningspiller eller alkohol. Bra kombination där! Antingen är det omöjligt att somna eller så vaknar jag hela tiden av de sjukaste mardrömmar. Jag tror alla jag bryr mig om har dött en gång var nu, dock var jag inte inblandad i alla utav dödsfallen som tur är. Så mycket som virvlar runt i huvudet nu!

Och allt jag hör eller läser, kopplas direkt till något helt annat. Senast nu när vi åt och mamma läser ur Aftonbladet att Madde har skaffat sig en ny "Fjås". Förvirrat tittar jag upp och tänker precis fråga henne hur hon kunde veta sånt innan jag ens hört nåt? Jag lyckas dock hålla tyst länge nog för att inse att det handlade om prinsessan Madelene. Sen är det långt ifrån samma sak att titta på film nu för tiden. Det fattas liksom en massa

Man känner sig lite delad när man går här hemma och väntar på att det nya livet ska börja, för det gamla är alltid närvarande och spökar. Går inte en dag utan att jag kommer på mig själv att tänka: Vad gör dom just nu?  Jag kollar klockan och försöker lista ut vad dom gör på jobbet, om dom är på lunch eller om det kanske är tisdagsmötet med Taggen och Barbro? Om ingen utav dom är inne på MSN, vad gör dom då? Är det kanske film i soffan hemma hos grannen, eller sitter dom i köket och filosofierar?  

Det känns faktiskt lite hårt att inte få vara med längre. Dom e ju liksom "mina" och nu har jag inte samma kontroll över dom längre. Inte samma 24 timmars uppdatering. Och ibland känns det fortfarande som att: Nej, jag tar på mig skorna och går över till grannen ett tag. Vi ses i morgon vid taxin! Skitsvårt att intala sig själv att man inte är med där längre!

Jag fick anstränga mig flera gånger igår när allt det här kom på tal, för det suger tag i bröstet på en gång.
För även om jag inte är där kommer ni ändå alltid att vara mina och bara mina.



Får väl se hur länge det här kortet får vara här. Men jag gjorde mitt bästa och satte dit lite annat passande istället ;)








Freezing Beauty

Igår sken solen och det såg riktigt härligt ut!
Pappa tog med mig till Rättvik och jag insåg att det var dödligt kallt ute!
-20

Mina tår domnade bort på en kvart och vägrade tina upp sen igen. 

 





Himla vackert, men satans så kallt!


You Spin One Way, And I'll Spin The Other

Hjälp, det är redan torsdag!
Är rädd för att dom här veckorna bara kommer vara borta en dag och jag är på väg till Arlanda. Men men, är taggad som fan på att få åka iväg nu!

Har "sovit" jättekonstigt inatt, drömt en massa konstiga saker och vaknat precis hela tiden. Idag går jag runt i mjukisar och de lila tofflorna jag fick i present. Ska leta reda på lite söta bilder och skicka iväg till Maddo och lyssna efter hennes pip. Tror jag har en "sakna Cluain Dara maffian" idag. Annars dricke rjag julmust, äter kakor och känner mig allmänt onyttig och lat! Ute är det ju snö och kallt, så jag håller mig helldre inomhs. Dock fins det gränser, så ikväll blir det gratis Pilates pass inne i Falun. Har jag tur kanske det kickar igång mig lite. 

Dagens irritationsobjekt är mitt egna huvud som inte vill sluta snurra. Får nog ta och kurera mig lite på soffan!

 



It's Britney bitch!


Cleaning Up The Mess

Köpte en extern hårddisk igår...har suttit flera timmar nu och städat upp!
Så i syrrans säng ligger det skivor, USB minnen och minneskort överallt. Nere på toan ligger det smink precis överallt som jag ska städa upp och sortera - sen!
I ansiktet är det fullt med färger som jag ska städa bort - sen!
Tur jag inte rört resväskan än!



The Brazen Head

Oj oj, det kommer bli svårt att försöka sysselsätta sig dom här veckorna. Svårast blir det nog att försöka hålla mig från att förändra håret. Bra sugen på nån ny färg, men ska försöka hålla mig och låta den Australiensiska solen sköta jobbet. Dagens projekt blir nya sminket, har en ide!

Men ja, sista kvällen ute i Dublin då:

Jag o Mads tog bussen till Dublin och gav oss på lite shoppping och asiatisk buffe.
Vi mötte upp Johan, Sonny och Maddes pappa med tjej och åt middag på Eddie Rockets. 60-tals inspirerat hamburgehak med världens godaste shakes! Gick vidare mot Irlands äldsta pub, The Brazen Head, och klämde in oss vid den öppna spisen. Jag älskar det stället! Det är trångt, mörkt och mysigt, en massa gamla tavlor, tidnigsurklipp och väggarna är tapetserade med sedlar från hela världen som gästerna skrivit på. Sjukt mycket pengar! Deras bartenders är jätteroliga och trevliga och det är live musik. Var en perfekt sista kväll i staden med de jag kommer sakna mest!
















  


Color Me

Jag har ont i hela kroppen efter allt väsk bärande igår. Även om jag lyckades smita undan att betala 3 kg övervikt, är min kropp inte byggd för att bära. Jag e en klenis!

Mitt tåg var inställt hem till Falun, så jag gjorde en liten avstickare till Gävle och käkade med syrran på ett jättemysigt fik. Kom hem vid åtta på kvällen och orkade till och med ge mammas trampmaskin en omgång innan jag la mig i sängen. Och som jag sov inatt, oj oj! Det var välbehövligt kan jag säga och ögonlocken kollapsade strax efter midnatt!

Idag var jag hos banken och fick mitt lån, så nu är min Australien resa något säkrad iaf. Om nu inte Sydney svämmar över förstås :) Jag köpte en extern hårddisk och Skype lurar, sladdade bil i snön, hämtade nya passet som faktiskt såg hyffsat ok ut. Hämtade ut mitt paket och somnade i pappas massage fotölj. Schemat för resten av kvällen är väl att försöka packa upp väskan och få nån ordning på garderoben.

Och så fort jag lyckats skrämma bort alla finnar, ska jag börja leka med innehållet i mitt paket

   


I Have All These Memories

Sitter på jobbet och alla har panik över att det fattas personal. Snö är inte särkillt populärt här nu. Men jag bryr mig inte särskillt mycket, orkar inte. Så länge inget katastrofalt händer, brukar dom kunna lösa det själva. Nej, jag sitter och kör nostalgi race på bloggen istället. Läser alla gamla inlägg och känner att jag börjar få lite små ångest. Eller jag är nog lite rädd, rädd att lämna allt.

Idag är den första december, en dag närmre alla jobbiga farväl.
Hittade så många inlägg, små notiser om händelser, meningar och människor som gjort så stor inverkan på mig. Ibland var det svårt att veta om jag skulle le eller kanske bara brista lite inombords. För allt det försvinner nu ju, lämnas kvar som minnen. Men jag har bestämt mig för att le, för det var det dom fick mig att göra - le!

Det här inlägget tvingade ut mig på rökpaus

♥ 


Too Big To Be Taken Apart


There is that friend
that is so much a part of you, that you feel alone just thinking about the thought of it not being there


There is that friendship
that has so much that it is based on that nothing could ever dissolve or even threaten it


There is that friend
who you can talk to about something that happened when you were eight years old, and it can relive that moment so vividly along with you..


There is that friend
who can make you smile through your tears, or cry out of happiness


There is that friend
who is always there for you, and just realizing that it would be there is more than enough to make it better


There is that friend
who cares about clearing away your tears no less if you are crying over absolutely nothing or over something it may have done to hurt you


There is that friend, my friend...my friend that is too important, too much of me




Now That's Love

Just one of those moments, when the bartenders drag you behind the bar to capture that special uforgettable feeling

 


I Might Be Able To Sleep

Håll tummarna nu, för Malin känner sig lite trött!

 


Earthlings

Håller på att ladda ner en dokumentär nu, men får nog vänta med att se den tills inatt. Risken finns att jag kör vegan sen...  Tycker verkligen att ni ska se den, för det finns så fruktansvärt mycket där ute som vi inte har en aning om. Saker vi helldre blundar för och intalar oss själva att så är inte fallet. Men det är just så det är. Och det är svårt att titta på, det gör en illamående, rädd, obehaglig och förvirrad. Men vill man äta kött, använda päls, gå på cirkus osv, tycker jag att det är ens skyldighet att veta hur verkligheten ser ut. Det är det minsta vi kan göra.

 

Jag har sett några klipp och det är verkligen obehagliga scener. Trailern är rena barnprogrammet!

 


Starting Countdown

Jaha, så satt man här då...sista dagen på jobbet!
Misslyckades totalt med att sova inatt med och smög hem till min egna säng vid två. Gjorde lite sit ups, läste lite tidningar och låg och vred mig i sängen. Super irriterad över att inte kunna sova när jag tom varit duktig och inte sovit något på dagen. Var död på morgonen och det gjorde ont att ens försöka öppna ögonen. Men efter lite Red Bull och pepp musik blev det bättre.

Och nu har jag 1½ timme kvar på min HP karriär, sen är jag arbetslös! Har inte gjort många knyck idag, men nu blir jag nästan lite stressad att tiden helt plötsligt går så fort. De e slut nu, på riktigt! Efter 2 år med det här jobbet ska jag gå hemma i nästan en månad och dra fötterna efter mig. Skum känsla! Och mitt rum har antagligen blivit paxat med, så nu är det bara att börja städa ur. Har redan packat det mesta, men det kommer kännas när jag stänger väskan och går ut till taxin på måndag. Ouch!

Nu är det en timme kvar och jag var precis på mitt sista möte. Nu har jag ont i magen :(


Exploring Memories

Har suttit i flera timmar nu och gått igenom alla saker jag har här. Sorterat ut vad som får följa med tillbaka till Sverige och vad som stannar kvar på Irland. Måste ju ändå försöka få plats med allt i en resväska. Har läst de gamla dagböckerna och skrattat åt hur liten och dum man var.

"Vi ska få internet!!

Mamma sa att jag fick välja mellan en orm eller internet. En orm hade ju varit jättecoolt att ha, men det blev internet"

 

Och alla kärleksproblem man hade, oj oj! Sen har jag tittat igenom alla gamla kort igen och det tar tid. För varje kort har ju sin historia och man fastnar lätt. Det tycker jag är halva grejen med att flytta, att man får ett tillfälle att gå igenom sitt liv igen. Jag läste på ett ställe i dagboken att jag var så fruktansvärt missnöjd över mig själv.

 

"Jag kommer aldrig flytta från Dalarna, aldrig flytta till USA, aldrig bli kär, aldrig få barn, aldrig få jobba med det jag vill, aldrig bli framgångsrik och aldrig bli snygg"

Tänk om jag hade vetat då hur framtiden skulle se ut. Tänk om man kunde gå tillbaka i tiden och få träffa den man var då.. Få skaka om sig själv och säga att det kommer faktiskt bli bra! Det hade hjälpt en hel del!

 

Med skägg är vi ändå rätt så lika, jag och pappa

 

 

Och min lilla Kalle!
En Amazon papegoja som pappa tog hem efter att den förra ägaren blev sjuk. Han blev min lilla bebis och var världens goaste och världens jobbigaste. Som e bebis helt enkelt! Han bodde på ovanvåningen, men ibland när man vaknade satt han där på sängen och kacklade nöjt. Han följde med till stranden och fick sitta bland träden när vi badade. Älskade att duscha och bli torkad med hårblåsen, oftast skällandes som en hund. Han skrattade som ett barn, sa Hej Kalle, Gonatt Kalle och försökte ibland mumla fram ett Vill du dricka kaffe Kalle. Han var galen i korv och terroriserade mamma mer än gärna när hon lagade mat. Vi kunde stå ute på balkongen på somrarna och kackla med varandra hur länge som helst och myste. Han älskade att sitta framför på ens bröst och sova, älskade att bygga kojor i garderoben och han luktade popcorn. Men hans största uppgift var även att döda alla som kom i närheten utav mig. Där har ni nackdelen med papegojor och att de är så trogna sin partner. Så tyvärr fick Kalle flytta till en annan Amazon, en annan Kalle tillsammans med sin andra halsbandsparakit Kajsa. Han bor fortfarande kvar där och jag tänkte hälsa på dom nu när jag åker hem. Förra gången kände han fortfarande igen mig och var fortfarande like mysig...längtar!

 

 

Och självklart, mina pojkar och jag!

Taget på flygplatsen förra året efter Sensation!

 

 


The Rage Keeps Me From My Sleep

Jag har glömt hur man sover igen, blir så när de e för mycket i skallen.

Inatt körde jag styrketräning vid 4 i ett försök att bli trött. Kvart i sex vaknade jag och väntade in alarmet. Så jag var lite halvdöd på jobbet idag, men jag fick ändå gjort det jag skulle. I morgon är vi lediga så då blir det sovmorgon och på fredag är sista jobb dagen på HP. Kommer kännas jäkligt skumt!

 

Har hållt mig vaken än så länge, men nu börjar det  bli kämpigt. Har kollat igenom gamla bilder och filmer och det fanns en hel del. Hittade videos från RATM konserten så det finns risk att sömnen kommer skjutas på lite ändå. Kommer inte ihåg att jag filmade ens, så det var en trevlig överraskning.  Så jäkla bra konsert!


Sreaming Out From The Crest Of Waves

Försvann lite från omvärlden idag, stängde in mig på bion och trängde in mig i hörnet på Starbucks. Smet undan lite och lät timmarna gå utan att behöva oroa mig. Nu sitter jag här i sängen och försöker lista ut hur jag lättast kan somna inatt. Coldplay hjälper inte precis till med alla sina fina låtar

 


It Was Never Supposed To Be

Det blev fel nu.

Haft en okej dag ändå på jobbet och så. Lyssnat på en massa bra musik och lyckats kopplat bort det mesta. Var bara när vi hämtade frukost som det började krampa lite i bröstet. Men nu, nej fan alltså.

 

Blev bara så förbannad på mig själv för att jag låtit det gå så lång tid. Flera månader av osynlighet som var helt jävla onödig. Disskuterade jobbet jag haft det senaste halvåret och insåg att jag gått och vantrivts utan att gjort något åt det. Bara låtit tiden gå och hoppats allt skulle bli bättre i slutändan. Idiotiskt! Jag ville bort redan i somras och nu äntligen är jag på väg. Men sånt slöseri med tid som jag kunde levt upp och gjort något bra utav. Arg blir jag! Och ni får sluta med att försöka ge mig dåligt samvete för att jag åker. Jag hör helt enkelt inte hemma här, har aldrig gjort. Jag behöver bra mycket mer rörelse och äventyr än så här

 

 

Vill ni göra något, åka någonstanns eller uppleva något - GÖR DET!
Tänk inte på vad som kommer sen, för det kommer alltid något!

Lev i nuet och se till att uppfylla era drömmar.

Vi lever bara en gång!

 

 


We Were The Victims Of Ourselves

 


Panic You Could Call IT

Låg och tittade på film inne på rummet och Frugan lämnar ett meddelande på Facebook: Where are you? :-(

Klär på mig mjukisar och traskar ut i vardagsrummet där han sitter och ser ledsen ut. Han kom hem från Belgien ikväll och hade köpt med sig belgisk öl, choklad och en massa fransk ost som luktar tåsvett. Så jag slog mig ner i soffan och vi började filosofiera lite som vi brukar. Och det känndes bra. För även om det ibland kan vara påfrestande att bo med någon är han ändå alltid helt jävla underbar! Jag vet att jag alltid kan lita på honom och att han alltid ställer upp. Han är min Fruga helt enkelt!

 

Fan alltså, jag önskar jag kunde skippa den här veckan. Jag har ingen aning hur jag ska klara av att sitta varje dag och tänka att nu, precis den här minuten är jag en minut närmre att förlora alla dessa underbara vackra människor. Nu är jag en minut närmre att förlora ännu ett liv. Och jag kommer gråta, jag gråter redan. Idag när vi satt runt bordet och åt vår julgröt, flera dagar för sent. När jag ser min omkring, tänker på alla fina minnen jag sparat inom mig, hör era knasiga kommentarer...jag vet inte hur jag ska bete mig. Vet inte vad jag ska säga för att få er att fatta vad ni betyder för mig. Nästan så jag vill undvika er för att slippa ta itu med det. Vill bara samla er och krama om er så hårt att ni kvävs, så ni fattar. Jag hatar att allt känns så definitiv. Jag vill inte gå runt med den här känslan som skriker att det kanske inte blir nåt mer. Saker rinner ut i sanden helt enkelt. Det är så det är. Men ni är fan ingen jävla sand för mig.

 

Så om det känns som att jag undviker er nu är det inte för att jag inte tycker om er - tvärtom

 

 

 


How Do You Do With Just One?

Ikväll kommer Frugan hem, så jag får passa på när jag fortfarande e ledig.

Idag har jag:

 

*Lyssnat på en och samma låt om och om och om igen

 

"It's a melencholy time
But together we'll be fine
Hey, let's go with a smile
"

 

*Ätit pasta med ketchup och en massa majonäs i soffan med fötterna på bordet och inte plockat upp gaffeln när den ramlade ner på golvet

*Gått på toa med öppen dörr

*Sprungit runt i trosor och sjungit med för full hals. Jag flyttar snart, så grannarna får tro vad dom vill

*Sminkat mig och gjort pussmunnar mot spegeln och försökt listat ut vilken min som är bäst (Jag kan inte göra bra pussmunnar)

*Bäddade ner mig i soffan och tittade på The Life Of David Gale i mörkret och snorade

*Började dagen med ett glas vin

*Avancerade från spegeln och tog fram kameran för att öva pussmunnar. Fattar ni hur svårt det är att blunda med ena ögat och försöka se sexig ut?

*Googlat snygga dreggelobjekt och lutat mig tillbaka och drömt lite. Tänk om...

*Listat upp allt jag ska göra när jag blir rik..igen!

*Läst igenom gamla mail från lilla M och väckt fjärilarna i magen. Snart...

 

Men nu har jag tydligen blivit bjuden på gröt? Så jag antar att jag måste klä på mig och börja uppföra mig?

Hade som nyårslöfte att sluta röka (igen) men jag skjuter på det tills i morgon. Ska flirta lite med grannen och försöka sno åt mig en. Det e ju trots allt söndag

 

Säger ju det...totalt jäkla omöjligt!


A Lot Of Days

 

Så, då ska jag försöka ta tag i förra året och lista ut vad som var bra och fel. Har lite vin och i bakgrunden sjunger Magdeburg pojkarna, så det ska nog gå bra! Kollade på förra årets resume där jag avsluta med:

"Det hände en hel del ändå förra året...wonder what will happend this year?"

Ja, det hände ju en hel del förra året med och kommande år blir nog inte lugnare. Blir svårare och svårare att försöka toppa, men jag ska nog klura ut nåt!

 

Januari

Ja, första dagen på året spenderades i Dusseldorf på Sensation White med mina pojkar och jag gick runt med det största flinet. För det är speciellt. Jag hittade i staden och jag fick prata tyska. Jag fick äta Dönerkebab.

Vi tog bilen tillbaka till Belgien och jag flög hem till Irland. Där väntade snökaos och skolor stängdes. Vi svenskar skrattade mest åt eländet, för hur svårt kan det vara att hantera 1 dec snö? Jag bodde fortfarande ute vid Dundrums köpcentrum och spenderade helgerna hemma hos Henke där det var efterfest till solen gick upp.

 

Till slut flyttade jag till Leixlip med Frugan och till slut skulle halva jobbet flytta dit. En jättefin lägenhet och jag fick eget badrum med gigantisk spegel.

 

Jag tittade på In Brugge och en ny serie, Matrjoschka, lärde mig nya ord på Flamländska och saknade Belgien. Så jag bokade en biljett och började räkna ner dagarna. I slutet av januari kom vårvädret och jag begav mig ut på äventyr med Maddo. Det var vår första utflykt i Leixlip och självklart tappade vi bort oss och fick ta taxi hem.

 

Jag blev kär  i Avatar och hela 3D effekten. Skuttade överlyckligt in i taxin efteråt, slog i huvudet och fick hjärnskakning.

 

Februari

En månad av förkylning.

Ett nytt projekt var på G och tanken var att jag skulle byta desk på jobbet, åka till Helsingfors och flytta över ett desk till Irland. Något som var nytt och spännande, men som jag senare skulle tacka nej till pga alla förseningar. Istället fick nuvarande desket finbesök och det var på med finkläderna och ta ut dem på Dublins barer - Company pays :)

 

Miss Piggy kom till familjen, jag sminkade och Robert följde med på bögklubb där vi tappade hakan över hur de auktionerade ut köttet.

 

Det var Alla Hjärtans Dag och jag saknade familj och kände mig ensam. Jag o Maddo började beställa en massa smink och det dansades på Dublins gator efter att barerna stängts.

 

 

Men bäst av allt den månaden:

Jag fick åka hem till Belgien, äta pannkaks frukost, skratta med mina pojkar och äntligen få gå på konsert!

Andra konserten på deras Europa turne och Malin var lycklig!

Mars


Maddo övertalade mig att skaffa ett facebook akvarium, vi letade genvägar och slet sönder kläder i taggbuskar och gjorde upp planer.

"- Men Malin, det finns ju rätt många hästisar här...dom skulle väl inte märka om det försvann en?
Maddo tittar frågande upp och Malin skakar fundersamt på huvudet.
- Nej, särskillt inte om den försvinner när det är mörkt ute.
De nickar båda och ler nöjt!"

 

Det var personalfest, jag hade svårt att bestämma mig om jag verkligen ville vara på Irland, tittade på Velvet Goldmine och Maddos blåsfiskar i hennes akvarium var veckans snackis!

 

men bäst av allt den månaden: Syster kom och firade Paddy's Day med mig!

Det var en riktig folkfest och helt sjukt kul! Vi satt på en fullproppad bar i 5 timmar med människor från hela världen. Alla lika glada och alla sjöng med till killen med gitarren.

 

Vi tog med syrran och åkte ut till Howth där vi matade sälarna i hamnen. Klättrade runt bland klipporna och lekte äventyrare!

 

Jag och Maddolän bokade flyg och hotell för vi skulle åka till Frankrike och rida på vita Camarguehästar! Första gången vi lyckats uppfylla en utav alla våra planer. Och än så länge var vi helt knasiga och hade redan resfeber. Så mycket vi skulle göra...

Jag blev frälst i tecktonik och Nemoo. Stod inne i rummet och viftade med armarna i ett försök, men insåg att det var skitsvårt. Skam den som ger sig dock.

Vi var inne i Dublin och tittade på Betner som kom och skämtade lite. Dock hade ju jag och Maddo bättre skämt

"- Det finns retards. En svensk retard blir en Swetard, belgisk Beltard. En muslim blir en mustard!"


April

Jag fick för mig att bli nyttig och gjorde några taffliga försök till träning. Bestämde mig för att bli blond och gick på Dublin zoo och blev lite blöt i ögat när jag såg alla fina giraffer, fick för mig att bli vegan i en månad. Var nära att söka jobb i Amsterdam, beställde tid för tattuering, festade inne i Dublin, grinade ögonen ur mig till Marley and me och kladdade med smink

 

Värst denna månad:

Den där förbannade vulkanen!

Samma morgon som flyget till Frankrike skulle gå, sitter jag på jobbet med en klump i magen och uppdaterar nyheterna varannan minut. Flyget ställs in och mitt och Maddos äventyr blir inte av. Det var två deprimerade tjejer som gömde huvudet under kudden den veckan.

 

Maj

Vegantiden är över och jag proppar i mig en massa mat och får ont i magen. Jag pekar finger åt världen ännu en gång efter att vulkanen ställt in mammas och pappas flyg till Irland. Det känns som att någon där uppe straffar mig för nåt?

 

Vädret var helt underbart coh bjöd på en hel del kvällar i solen på grannarnas bakgår. Jag och Maddo gick på kvällspromenad och tittar på hästar och provar nya vägar. Det hela slutar med att vi kommer till en vägkorsning och inte har en aning om vart vi är? Frugan råder oss att ta höger och vi kommer fram till Maynooths tågstation. Det blev taxi hem, Leixlip ligger nästan en mil bort.

Hittade min och Jimmys gamla resedagbok och blev nostalgisk, vi gick på Afrikans marknad och åt årets första glass, gick på vaxmuseum och fick äntligen min efterlängtade docka gjord! Klättrade i träd och skakade hand med finska kostymnissar. Den här gången klädde jag upp mig i rosett.

They're all wax

 

Juni

Jag fick vår/sommar känslor och började mer och mer fundera på om jag kanske skulle ge upp Irland och åka hem till belgien igen. Sökte jobb och drömde mig bort på Immoweb bland alla lägenheter. Bokade en massa flyg och fixade så hela sommaren var full av äventyr som kunde hålla mig sysselsatt. Vi gick på konsert och det var galet bra. Rage Against The Machine!

 

De muterade monster spindlarna gjorde entre och jag fick hjärtattack. Dricker öl på uteserveringarna och drömmer om lilla farmor. Försöker leta utvägar och hittar en räddning, tillbaka till skolan

Bäst denna månad: Midsommar i Sverige med familjen

 

Juli

Det här var en späckad månad, både på bra och dåliga saker.

Först ut var Belgien och träffa pojkarna. Visade Danne mitt hem och sen begav vi oss mot Amsterdam och Sensation White. Galet roligt!

 

 

Jag beställde biljetter till Belgien och Werchter festival i sista sekund. Kunde inte missa Prince's konsert. Jag satt där och var tok lycklig att jag fått låna pengar till biljetten, sen får jag ett sms och kommande tiden skulle bli hemsk. Dagen efter blev jag en morfar fattigare och jag tror aldrig jag känt mig så ensam och långt bort. Grät tills jag inte visste vad jag gjorde

Bestämde mig att åka till Belgien ändå, jag behövde något annat att tänka på. Gick på festivalen helt ensam och kände hur jag genast växte några centimeter. Det var en magisk konsert och under Purple Rain kom regnet, bara för att sluta vid nästa låt. Träffade ett gäng från Bryssel och hoppade så knäet gick i strejk kommande veckan.

Flög hem till Dublin och jobbade lite och åkte tillbaka nästa helg. Gick på Antwerpen zoo och pep när jag såg den lilla flodhästen. Gick på Gentse Feest med Suzy, Joeri och Frugan. Hälsade på Frugans familj, gick på krigskyrkogård innan det var dags för nästa festival-Gothic festival och VNV-Nation.

 

 

Att få se VNV-nation var konstigt. Dom är ett utav de där banden som jag aldrig förväntat mig att få se. Men ja, nostalgi tripp när dom började spela.

Nästa dag åkte vi vidare till Amsterdam där Frugan jobbade för tillfället och jag sprang runt i deras 40.000 kr lägenhetshyra och kände mig speciell! Vi strosade runt på gatorna och provade olika barer och jag myste till hur mysigt det var med allt snett och vindt och annorlunda

 

Åkte hem till Irland och piercade septum

Jobbade några dagar innan nästa festival och hoppade på flyget tillbaka till Belgien. Mötte upp Mauro och sen var det TomorrowLand i två dagar med en massa skön musik. Fick höra att flera människor dött på Love Parade och kände ett konstigt befriande lugn att vi inte åkte dit som vi först tänkt.

Åkte tillbaka till irland bara för att jobba nångon dag och packa väskan igen. Den här gången till Sveige och den här gången för lite allvarliga saker.

 

Augusti

Började månaden i Sverige och höll mig sysselsatt. Classic Car Week i Rättvik, Björnparken i Orsa, släktträff, skogsvandringar med päronen, hälsade på trollen i Hjo och underbara M, tågade till Göteborg och träffade greken, Tias och alla andra.

Fler söl dagar på gräset, jag sov under stjärnorna och jag hittade på nya planer. Nu var planen Australien

 

September

Jag började min kvällskurs på LA Make Up School inne i Dublin och tyckte genast allt blev lite lättare. Fick besök från Belgien och monster spindlarna fortsatte trackasera mig. Spann vidare på min Australien plan och det såg ljust ut, började söka visum. Vi gick på bögklubb igen och firade att Guiness Arthur fyllde en massa år och vi köpte ansiktsfärg

 

Oktober

 

Jag fick visum till Australien och hoppade nervöst runt och försökte inse vad jag höll på med egentligen? Om 4 månader skulle jag börja plugga i Australien! Jag dregglade över fina pojkar och fyllde gamla 25.

 

Vi åkte till Howth och höll liv i baren tills tågen slutade gå!

Det blev halloween och lekstuga på jobbet. fest inne i Dublin och Barbie var på språng

 

November

Blev uttråkad och klippte lugg, myste till Håkans nya skiva och lekte med min rosa peruk

 

Familjen kom på besök och jag hade en helg full av skratt och mys

Det kom snö och Irland fick panik, precis som förra året

 

December

Jag försökte ta mig till skolan så mycket jag kunde, men snön bråkade och bussar blev inställda. De gånger fick jag underhålla mig själv

 

Hälsade på Bono ute vid kusten och blev avundsjuk på alla rika människor som kan bo i slott

och efter många magknip kom jag äntligen hem till Sverige och julen. Flygplatsen lyckades hålla sig öppen och flyget flög hem mig. Hade en riktigt mysig helg och åt så jag nästan sprack. Flög till irland och firade nyår och bokade flygbiljett och hittade boende i klasskamrat i Australien!

****

Herregud, det tog sin tid att skriva ihop det här!

men ja, ska bli spännande att se hur kommande år blir


That's It!

Jag vet att det var nyår igår, men jag skjuter nog upp firandet och kör dubbelt nästa år istället. Ett nytt år ska firas in ordentligt och inte lyssnandes på introt till Bumbibjörnarna.Men men...

 

Same procedure as last year, James!

 

 

Ska försöka få ihop den där års resumen nu


RSS 2.0