Day Four

Day 04 - A song that makes you sadBridge Over Troubled Water

Söta lilla farmor...saknar dig fortfarande så det gör ont.
Jag hoppas du hörde va fint de sjöng för dig på begravningen


Day Three

Day 03 - A song that makes you happy

Inte så svårt val.
Finns en låt som oavsett väder eller humör får mig att vicka på tårna och svänga på höfterna. Det är en låt full av sommardrömmar!Yves LaRock - Rise Up

Day Two

Ännu en svår en...

Day 02 - Your least favorite song

Det är bara just den här låten som stör mig. Det är inte min värsta sång, endast i närheten. Älskar Thåström...OBS, då menar jag den gamla Thåström/Ebba Grön. Han har stått för en massa ligga i gräset och vicka på tårna fester förut. Men just den här låten gör mig lite allergisk.


I'm Gonna Invite Ink To My Body

Var en bra dag idag, väldigt bra. Är fortfarande 15 år i sinnet!

Direkt efter jobbet åkte jag, Danne och frugan in till Dublin för att hälsa på en tatuerare som kunde hjälpa till och det gick minst sagt över förväntan. Hade ju antagit att allt skulle gå åt helvete eftersom jag velat så hårt, men han ställde en massa frågor om designen och verkade engagerad. Kändes lite betryggande när han kom med funderingar jag inte ens tänkt tanken om att jag kanske kunde fundera kring. Behöver ju inte betyda så mycket i mitt fall, men ändå...  Han ska skissa ihop något fint åt mig så får jag se den är veckan hur det kan se ut. Vänte tiden är inte alls långt så jag är så jäkla nyfiken.

Danne blev ju kvar i timmar hos tatueraren för att disskutera, så jag o frugan gick till närmsta pub och tog en öl. Det hela slutade i att han pratade en massa jättefina sorgliga minnen och sen lurar in mig i grin-maratonet för att sedan tvinga mig torka kinderna fria från salta vattendroppar. Jäkla Sonny! Men det var en hel del Cafe filosofi som Oliver skulle kallat det. Nu ska jag sova och se fram emot att få gå hem från jobbet i morgon, haha!


Åjo, Maddo...kommer vi nån gång till The land down under ska det bjudas på bröllop ute i öknen brevid en kaktus och rykande het silverstol. Lovar!


Barely Touching The Ground

Oj, vilken lallardag!

Satt uppe halva natten och tittade på intervjuer med Daniel Johns och imponerades över vilken beundransvärd människa han är. Skulle så gärna vilja träffa honom och ta en hel natt av disskusioner om himmel och jord och allt runt omkring. Tror han sitter inne på en hel del intresanta åsikter. Så idag har jag trallat gamla minnen av dem och känt mig alldeles nostalgisk och nästan lite hög. Roligt vad minnen kan göra med ens sinne och humör. Kände mig nästan som 15 igen. Lite skrämmande men ack så skönt att få höra deras musik igen. Haha, har lite svårt att landa idag känner jag.


Kört lite kvartsamtal idag, men dom har alldeles för lite att gnälla på ,haha! Lyckats få till 5 minuter om jag har tur. Annars har jag forskat om tatuerare här i Dublin för nu e det banne mig dags att göra nåt utav dom där bilderna jag haft liggandes i flera år. Åker direkt efter jobbet och ber lite snällt om han kan snicka ihop min docka. Håller tummar och tår, för alltid när man vill nåt riktigt mycket, brukar alltid nåt komma i vägen.

Jag vill ju...


Would You Sing Me A Lullaby?

Droom Zacht små människor!
Ska försöka slita mig från datorn nu, men jag verkar ha fastnat i Daniel Johns träsket.
Sötare människa får man leta efter...
Jag funderar...blonda slingor i morgon igen?


Day One

Har dregglat över min cowboy in Deadwood idag och pratat med exet. Har äntligen haft två riktigt bra samtal med honom nu utan en massa bråk och tjat och det känns riktigt bra. Har saknat det! Vi var ändå tillsammans i över tre år så det är lite svårt att bara stänga ute någon. Även om jag har försökt, haha! Ibland blir man bara så jäkla förbannad, rent ut sagt. Men jag älskar dig ändå, det vet du ♥ Men han jäklas med mig. Går runt på en hemlighet han vägrar berätta om än och säger att jag kommer bli så avundsjuk...vet han inte att sånt e olagligt? Försökte köpslå med ledtrådar men jag vet inte? Sen började han prata om Thailand och Khao Sok och att han ville dit igen. Det e ju vårt ställe, vårat hem. Så jag förbjöd honom att åka dit utan mig. Ledsen nya flickvännen!


Snodde en utmaning från Cecilia som jag tyckte lät kul!
Ska göra mitt bästa! Finns dock så fruktansvärt många att välja på...Day 01 - Your favorite song
Riktigt svår. Min favorit var det första jag tänkte på Silverchair för vi har varit med om så jäkla mycket tillsammans. Jag har haft, och har fortfarande, en sån tok-crush på Daniel Johns. Och just det här albumet, Neon Ballroom är magiskt för mig. Att sen välja en låt är totalt omöjligt. Har försökt sållat ner men är fortfarande uppe i ett tiotal låtar med dom. Så jag valde efter humör just nu. Lite småtrött och gosig fick det bli den här låten. Ska gå ut och sätta mig på plattorna, dra huvan över huvudet med Mp3n och ta en sista cigarett innan det är dags att sova.


Silverchair - Steam Will Rise
Day 02 - Your least favorite song
Day 03 - A song that makes you happy
Day 04 - A song that makes you sad
Day 05 - A song that reminds you of someone
Day 06 - A song that reminds of you of somewhere
Day 07 - A song that reminds you of a certain event
Day 08 - A song that you know all the words to
Day 09 - A song that you can dance to
Day 10 - A song that makes you fall asleep
Day 11 - A song from your favorite band
Day 12 - A song from a band you hate
Day 13 - A song that is a guilty pleasure
Day 14 - A song that no one would expect you to love
Day 15 - A song that describes you
Day 16 - A song that you used to love but now hate
Day 17 - A song that you hear often on the radio
Day 18 - A song that you wish you heard on the radio
Day 19 - A song from your favorite album
Day 20 - A song that you listen to when you’re angry
Day 21 - A song that you listen to when you’re happy
Day 22 - A song that you listen to when you’re sad
Day 23 - A song that you want to play at your wedding
Day 24 - A song that you want to play at your funeral
Day 25 - A song that makes you laugh
Day 26 - A song that you can play on an instrument
Day 27 - A song that you wish you could play
Day 28 - A song that makes you feel guilty
Day 29 - A song from your childhood
Day 30 - Your favorite song at this time last year

Guess I'm Pretty Lucky Anyway

Mamma har fått vara med om en del, och jag får nog skatta mig lycklig som ändå har en rätt sansad mamma... eller, nej...jag har den bästa mamman!


Saying Good Night!

Gonatt alla människor!
Jag har smink överallt och jag är för trött för att duscha...problem!


You Can Match Me With Any Colour

Nu håller det på att kladdas för fullt, färg överallt!!

None Of Dem

Snubblade över en grym låt från Robyns nya album. Gillar inte alls henne som person, har aldrig riktigt klaffat. Men hennes musik brukar alltid imponera. Tror jag hittat min nya förfest-vicka-på-höfterna låt!Everyone Can Create A Miracle

Jaha, då var det dags igen då!

Hela natten har spenderats drömmande om små händer och jollrande skratt. Vilket resulterade att även hela morgonen följde i samma fotspår, dock i vaket tillstånd. Kollat in bloggar om unga mammor, helst ensamstående eftersom det är det jag är, haha! Det här är ju sjukt. Och allt bara för den där filmen igår där dom lekte en massa mysigt familjeliv. Brukar ju ha mina perioder och jag antar att det är dags igen. Ni vet när man längtar som bara den efter att få ha sin familj och sina traditioner. Titta på barnprogram och mysa i soffan. Te och macka varje söndagskväll med film, alla högtider, den där mystiska kärleken till sitt barn alla pratar om som ska vara starkare än någonsin. Jag vill ha det! Det och en hund, min hund. Som ska ligga brevid och vakta och trösta lillen. Den där magiska första tiden med ditt barn när man inser att man skapat något alldeles unikt. Första skrattet, stegen, första kärleken och första skolavslutningen. För att inte tala om min egna familjs reaktion när de får se det nyfödda barnet. En sak jag fantiserat om miljoner gånger. Men nån gång så är det min tur...
Ska försöka hitta nåt ätbart, tvätta och morgonkaffe. Sen ska jag leta smink ide. Dags att kleta lite igen tror jag

Just Open Your Eyes And See That Life Is Beautiful

Hur kan jag ha missat den här snubben?Frugan har tjatat hur länge som helst att jag måste läsa hans bok och i morgon tar jag nog tag i det. Har lyssnat på dom tidigare men aldrig riktigt lyssnat. Smäll på fingrarna Malin!

Idag var det låååång sovmorgon efter några öl på Court Yard efter jobbet och slapp i Johans solstolar. Invigde även deras soffa. Sjukt, dom har ett helt hus men vardagsrummet står helt orört med soffa och noll möbler. När jag väl lyckats dra mig upp ur sängen åkte jag o Maddo till Liffey för att bli bjuden på veganmat av Danne. Det började med att vi gick in i köket och både jag o Maddo börjar skratta så tårarna rinner och alla andra står förvirrat och tittar på. Vi hade båda två stumpor med helt olika färg på och det var inte första gången det hände. Så jag är inte själv om att inte orka matcha strumpfärg.

Middagen var iaf jättegod och jag har insett att jag måste börja laga mat igen. Det är ju jätteroligt och jag e faktiskt rätt bra på att koka ihop nya recept. Ska ta med mina veg kokböcker nästa gång jag är i Sverige. Efter maten åkte vi tillbaka för att se på film. En film jag haft sån ångest inför, Marley and Me. Jag har läst boken och sett trailern och jag grät som ett barn. Att se hela filmen var inte så mycket lättare. Tänkte att jag skulle försöka hålla mig men istället satt jag och velade om jag skulle sitta kvar eller gå på toa och lipa. Att sätta en söt liten hund i en film och sen låta den dö är rent ut sagt plågeri. Ville inte snyta mig eller verka misstänkt ledsen, så jag lät snoret rinna och försökte se oberörd ut. Jag höll på att gå isär innuti. Satans vilken jobbig film i slutet. Saknar mina hundar nu...

These Shoes Aren't Made for walking, And That's Just What They Won't...

Nu ska jag bädda ned mig i sängen och sova. Sova tills jag vaknar och sen sova lite till. För jag kan. Det är lördag i morgon och jag kan sova hur länge jag vill. Runt tre i morgon är det tänkt att jag ska ta mig till den andra veganen och hjälpa till med middagen. Hittade bättre i hans kök än vad jag gör i mitt eget?

Så god natt alla vackra människor så ses vi i morgon. Första helgen på två veckor som jag har min egen säng och eget rum! Himmelskt!Skorna jag suktat efter i flera månader.Men efter en dag med dom skorna är man mer än överlycklig när skiftet är klart och man får gå hem o göra vad man längtat efter.
The Clock Is Ticking

Nu äntligen är det helg. Eller 20 minuter kvar innan det klockas ut och magen kan släppas ut, haha! Veckan har gått rätt fort ändå, men hjälp va trött jag varit sista dagarna. Vet inte om det kanske har med hela den här vegan grejen att göra? Men i morgon blir det vegan middag i Liffey så förhoppningsvis blir det riktig mat då.


Nu blir det after work på Court Yard en snabbis.
Ska försöka trippa ned i mina skor utan att ramla. Ångrade mig sekunden efter att jag gått ut genom dörren. Det gör ju så jäkla ont i fötterna på slutet av dagen. Inte kan man gå till matsalen o köpa mat heller för det är alldeles för långt och det klackar alldeles för mycket i golvet. Men de e bra snygga skor. Så man får väl lida lite!

 Ut i solen nu och njut, de e Fedag för bövelen!


Which Street To Walk On?

Var meningen att jag skulle leka nyttig ikväll men efter att däckat i sängen och knappt kommit upp igen, gav jag upp den iden. Vet inte vad som träffade mig i huvudet, men det var omöjligt att hålla sig vaken. Så istället la jag mig på soffan med lite Bowie och läste ut en bok. The One Minute Manager. Frugan tipsade mig om den och bara namnet fick mig att känna ångest. Han utmanade mig att läsa de första tre sidorna och sen fortsatte det av sig själv. En jätte enkel och bra bok om hur man med väldigt enkla medel kan få människor att prestera bättre på jobbet i vanliga livet. Så den lästes ut och jag ska banne mig tänka på det nu när jag jobbar. Imponerande hur så lite kan göra så mycket.

"A problem only exists if there is a difference between what is actually happening and what you desire to happen"

Annars har dagen flytit på bra. Blev tipsad om ett jobb idag som tränare på HP, tyvärr var det människor som var lite bättre kvalificierade än mig som åxå sökte. Så jag skippade det och fortsatte intala mig själv att Finland kommer bli kul. Jag behöver en ny utmaning och det kan nog verkligen bli en utmaning.
Tittade även på lite lägenheter inne i Dublin, bara på skoj. Det hela slutade med att jag satt på Immoweb och kollade lägenheter i Antwerpen och kollade vilka jobb som fanns i Belgien för tillfället. Var bra nära att söka ett jobb i Amsterdam men fick slå mig själv på fingrarna. Den tiden kommer, nästa år får jag flytta hem igen. Nu är det Irland som gäller så jag kan spara ihop lite pengar och resa lite. Även om det är bra lockande att flytta redan nu.

Men i sommar är det Irlands gator jag ska fortsätta utforska...A Dream Is Never Just A Dream

Idag har vi poppat Alice in Videoland hela dagen.
Önskar jag kunde få en svensk sommarfestival med dom, det är priceless!Nu har jag äntligen fått tillbaka mitt rum och det är så fruktansvärt skönt! Jag kan göra vad jag vill igen och dansa runt som en tok med Mp3n i öronen utan att behöva oroa mig. Frugans besök har varit jättetrevliga, ingen fråga om saken. Men mitt rum e ändå mitt rum. Har inte varit några problem att flytta runt lite i snart två veckor, men oj, va skönt det är nu. Ska krama kudden extra hårt ikväll och pussa spegeln.

Följde den nya traditionen efter jobbet idag och gick hem till grannarna och tog upp deras solstolar. Någon sol fanns inte, men det var ju inte det som var grejen. Egentligen skulle vi börja inviga deras vardagsrum, men vi fastnade ute i deras solstolar på bakgården till klockan var halvnio och vi gick hem. Hemma hade jag en ganska bra tjötstund med frugan. Äntligen lite ensamma och båda var nog glada att få slappna av igen.

Annars har jag längat och drömt mig tillbaka till mitt Antwerpen idag. Blev inbjuden till en grupp på Facebook idag och efter det har jag varit någonstans långt borta i tankarna.
Strantwerpen
En grupp som berättade om den lilla fejk stranden dom ska ha nere vid kanalen hela sommaren med DJ's från mina favoritklubbar och så där underbart sommarchill!Det gick ju inte utan att man började fundera på vad en flygbiljett kunde kosta nu i Maj? Inte blev det bättre av att jag pratade med min Stupid på FB alldeles innan jag slutade och fick en massa hjärtan.

Mitt Belgien och mitt Antwerpen. Satans va jag saknar det ibland. Till och med så det gjorde lite ont idag. Min lägenhet, min lilla studio, mina gator, mina underbara och knäppa vänner och dom där jäkla söndagsstängda mat affärerna som man hatade då. Ja, till och med dom saknade jag idag. Jag hade så kul förra sommaren och jag hoppas en sommar på Irland blir lika kul. Även om det ser ut som att Juni kommer få spenderas i Helsingfors med en massa jobb. Men då fick jag ju genast en ny vision...Finland bor ju granne med Sverige-Midsommar!?


Saknar att sitta på min balkong i Mechelen med morgonens chaite gjort av en äkta Indier och spana ut över jaktfälten...


Eller ligga på kajen i Antwerpen, bakfull med Carro och Jossan och bränna sig så man knappt kan sitta dagen efter...Eller springa runt som ett lyckligt litet barn i Majsfälten med Maddo
Beachparty i Bryssel med vänner och sen vakna upp på Maddos soffa och skratta åt en galen kaninEller afterwork med älsklingarna...Eller festival med underbara människor och dansa tills månen går upp och ned igenOch bara njuta av solen och friheten!

Det saknar jag. Mitt skitiga lilla Belgien!

Wouldn't Stop Kicking

Idag gjorde magen uppror och har ondat sig hela dagen. Tror den vill ha mat? Har fortsatt med mina IMACs och jag e så lycklig att äntligen ha något att göra på jobbet. SKa äta lite och kanske springa över till grannarna.
Tycker den här skylten e så rolig och passande. Den sitter inne på toaletten!Sleeping Not So Beauty

Vi har fått en ny tradition att dricka ö loch slappa på Johans solstolar efter jobbet. Riktigt slött och underbart! Kanske är dags att köpa sig en egen och ställa där? Vid nio åkte jag in till Liffey och satte mig inne i biosalongen med 3D ögonen. Det var dags att äntligen se Alice In Wonderland för jag tror den e inne på sista veckorna nu. Var bara vi tre och fyra andra i hela salongen så av med skorna och upp på sätet framför. Lyx! Har hört så mycket dålig kritik om en filmen så jag var lite tveksam först. Helt i onödan som tur var. Kanske lite lam historia men helt klart godkänd. Älskar den där 3D effekten. Men det var hårt att gå på bio utan något som helst att tugga på. Inga popcorn eller läsk. Efter bion sprang vi hem till täcket för satans va kallt det var ute.

 

Ni vet när man sover över hemma hos någon för första gången och man oroar sig för hur man kommer uppföra sig? Alltså om man kommer prata i sömnen, snarka eller snurra runt och ta upp all plats. Jag hatar det.Särskillt som nu är det var ett tag sen jag sov i samma säng som någon. Är rädd för att jag blivit alldeles för bekväm. Nu sägs det att jag snarkar? Jag har ju aldrig snarkat, tjejer ska inte snarka. Fy va hemskt. Ångest och lite rädd att sova där igen. Jag ska ju vara en sån som sover sött, knappt rör mig i sängen och nästan inte hörs om jag ens andas. Som sagt, jag har blivit alldeles för bekväm. Måste öva på det här med att sova i samma säng.

 

Blev lite glad i går när jag fick nyheten att min säng kommer bli ledig redan på onsdag. Idag läste jag Aftonbladet.se och vad ser jag? Jo, nytt stort askmoln på väg in mot Storbritannien och Irland. Så kanske inte...


Kiwi

Sötaste videon!


Climbing The World

Idag var en riktig berg o dalbana.
Fick reda på igår att mitt rum kommer vara ockuperat ända till fredag eftersom det inte går att flyga, och det kändes lite hårt. Känner att jag börjar bli lite smått knäpp av att inte få ha min egenstund. Så det blir att ragga sovplats några nätter till. Även om jag kan sova på soffan här eller frugan, är 4 personer i en tvåa alldeles för många. Kommer ändå få lov att fly. Men inatt sov jag halva natten i sängen o halva natten på soffan och blev väckt hela  tiden. Kom till jobbet och insåg att inget fanns att göra. Inna en timme gått var paniken framme och jag var redo att kolla efter nytt jobb. Som tur var kom Danne och räddade mig och gav mig lite IMACs att göra. Helt underbart att få komma tillbaka till gamla arbetssysslor. Så sista timmarna hade jag precis kommit in i mitt IMAC flow och kunde gärna ha jobbat över.

Igår var en riktigt bra dag.
Tog buss och tåg till Howth igen för att hälsa på¨sälarna. Nu har odm tom lärt sig trick för att locka till sig mer fisk. Dom samlas nere vid hamnen och charmar alla turister. Riktigt feta en del. Sen var det vandring längst klipporna med små picknikpauser här och där. Riktigt fint! Lyckades även slinka ned en öl, obligatoriskt om man bor på Irland. Blev en heldag och slutade med thai restaurang. Efter att varit vegan i en vecka var det himmelskt att få äta sig mätt på riktigt. Men bara 3 veckor kvar innan vadet är över och man kan bli som folk igen.


Ser fram emot att få ta med mamma o pappa hit om några veckor


Lite lagomt trötta på tåget tillbaka

Oj, noll fantasi nu

Ska bara skriva lite snabbt innan jag ska åka iväg till sälarna igen.
I fredags var det alltså födelsedagsfest för Sandra och det var himla trevligt. Förfest hos några killar med lite mat och en massa skratt. Sen tog vi oss in till Dublin och kollade in köttmarknaden på The Georg. Träffade Agnes igen *blink-blink* Festen slutade hemma hos Ebba och Joel och somnade nån gång vid fem.

Vaknade upp igår och gick hem till min tomma lägenhet. Jag o Danne satt utanför i solen hela dagen och tjötade om allt och ingenting. Lagade lite mat och försökte få folk att vakna. Slutade med att Kim brevid fick låna ut grillen. Vi satt där någon timme innan vi givk hem till Joel och Ebba igen för att kolla på den omtalade Solsidan. Riktigt rolig serie och det fick mig att toksakna svenska sommaren och grillkvällar med nattbad. Eller när man ser de små informationsremsorna som dyker upp på TVn:
"Strax nyheter, väder och sport"

Haha, saknade svensk TV som fan då! Små saker som triggar igång nåt inom en.

Nu är det som sagt Howth som gäller för att få en orsak att vara ute i det fina vädret. Förhoppningsvis får jag tillbaka mitt rum snart. Besökarna ska flyga hem till Belgien i morgon men det får vi se hur det blir med den saken. Jäkla vulkan!!

Livet Leker

Igår var det födelsedagskalas.
Idag är det grill i solen


Living La Vida Loca?

Haha!
Vilken jäkla teaser...


Comment jurer en français?

Helvete va fel det här känns.
Jag borde sitta på bussen in till flygplatsen med galna fjärilar i magen och trumma nervöst med fingarna. Inet sitta här, på jobbet, utan någon som helst lust eller ide vad jag ska lyckas fylla ut de kommande 8 timmarna med? Jag ska ju vara på väg till Frankrike, på väg mot mitt och Maddos äventyr. Efter ett helt år av snack hade vi äntligen tagit tag i våra planer och riktigt bra var det. Ingen töntig solsemester till Mallorca eller Finlandskryssning. Nej då, södra Frankrike och ridäventyr i Camargues nationalpark med galopp i vattenbrynet och picknik. Vi skulle äta frukt på gräsmattan och bada i havet. Bli upplockad på flyget av en gubbe i stråhatt och äta baguette.

Har jag sagt att jag hatar vulkaner?
Det gör jag iaf, verkligen hatar och avskyr.

Fick fly lite igår. Gick över till grannen där kudden bor nu när frugan har besök och mötte fyra förväntansfulla pojkar. Frågade vad de höll på med och fick till slut till svar att de bokade båt biljetter till Frankrike och åker idag efter jobbet. Det gjorde ont innan, men då var det verkligen en smäll rakt på käften. Lite småpanik nästan. Så jag övergav kudden och flydde till den andra veganen. Fick låna den kudden och det var uppskattat att få vistas på lite neutral mark.

Så nu sitter jag här på jobbet och har precis avbokat flygbiljetterna. Om 3 timmar är det meningen att flyget skulle gå...nu dröjer det ett tag till.
Idag e Malin en ledsen Malin

Thank you, your refund application has been received. Once approved your refund request will be processed by Ryanair within 10 working days back onto the form of payment used in your booking. Your bank may then take 5-7 working days to process this refund amount back to your account.I Just Might Hurt SomeoneWe sincerely apologise for the cancellation of your flight departing on the 16th April 2010What Are The Odds?

Men vad gör dom???

Jag o Maddo sitter och hoppar på våra stolar och uppdaterar varenda sida med fakta om flygtider. Hur stora är oddsen att en jäkla vulkan som inte varit aktiv på över 100 år helt plötsligt får för sig att ha fest o sabba? Jag är lite nervös. Det blir bara värre hela tiden. Hela Sveriges luftrum ska stängas, Londons flygplatser och Belfast ska stänga. 

"Irish airspace is closing today as ash from a volcanic eruption in Iceland spread across northern Europe, grounding flights and disrupting thousands of passengers.

Aer Lingus said it had been informed by the Irish Aviation Authority that no flights would be allowed in and out of the country from 12 noon to 8pm, forcing stranded passengers to make alternative arrangements."

Nej!
Det får inte hända!

Och även om det drar ifrån oss kommer det dra söderut. Vi ska söderut. Börjar nästan gråta lite. Jag ska ju till Baguette-land!!

Håll tummarna nu för att det försvinner tills lunch i morgon! Kommer inte kunna slita mig från datorn nu.


peu amoureux de la langue française

Om 7 timmar börjar helgen, inte ens det. Ikväll är väskan packad och Malin har fått resnerver. Eller, nej...dom har redan kommit. Sitter och föreställer mig alla fransmän som springer omkring där nere med rutiga skjortor, röd sjal, smal mustasch, en påse full av baguetter och ler lite åt mig själv. Alla vet ju att fransoser ser ut så. Det har jag sett på film.


 Har kommit in i en fas nu när franska får tårna att krulla sig på mig. Det kom efter att jag tittat på mina tecktonik videos och blev lite kär i dansaren Nemoo. Män som pratar franska är speciellt. Jag var på möte med teamleaders för ett annat desk för någon dag sedan och hade stora svårigheter att koncentrera mig. Där står två män alldeles framför och disskuterar på franska, höjer på ögonbrynen och gestikulerar. Ingen aning vad de sa, men fan va hett det lät. Ingen utav dem såg särskillt bra ut men ändå kunde jga inte sluta stirra på den enas käkben. Dom var sådär markerade och jag ville bara stryka med fingret längst det och lägga kinden mot. Brunbränd var han med...


 Tänk er att vakna på morgonen, känna hur någon ligger tätt bakom och viskar nåt fint på franska. Med den där lugna, lite morgontrötta rösten. Nån gång! I morse hade jag allt det utan franskan. Det var lite bitterljuvt. Helt underbart och mysigt. Bara att få ha någon att krama om. Men att sedan tvinga sig upp när den andra människan får ligga kvar och fortsätta sova, det saknar jag inte det minsta. Det är plågsamt, minst sagt. Men jag har en natt kvar och i morgon är det jag som ligger kvar och gömmer mig under det varma täcket. Men bara för ett tag, sen åker jag till flygplatsen. Sen har jag semester och leker fransyska tills på onsdag.


Ink

Låg i solstolen idag igen occh njöt.
Nu sticker jag till grannen för film
Viva la France!

Ett nytt mail:

Checka in till ditt flyg nu och skriv ut ditt boardingkort

Nu jäklar e det inte långt kvar...


As Happy As Happy Can Be

Idag e det tisdag men det har nästan känts lite som fredag. Lite lagomt trött och flummig och ett väder att dö för. Sommar i all ära, men riktig vår klår banne mig allt. Satt ute hela lunchen idag på gräset och njöt. Till och med tisdagsmötet var kul idag. Jag o Maddo satt bara och skakade på huvudet åt dem och försökte hålla oss för skratt. Tror hela Europa fått vårfnatt!

Efter jobbet var det snabbt hem, byta kläder och gå till granne. Där väntade varsin solstol, öl och en massa underbara sparka-bakut-känslor. Tjötade lite och skrattade, bländad av solen. Förlåt, men jag e så kär i allt nu! När solen gick ned hämtades filtar och de andra sitter nog fortfarande ute och myser. Jag har föräldrafritt idag så jag fick lov att hem och njuta lite.

Enda riktigt jobbiga idag...föreställ er några öl, gå hem och vara sugen på nåt gott. Vad i h*lvete äter en vegan när dom e sugen på nåt gott? Stod länge i kylskåpet och slogs mot den goda och onda sidan.Vem vill inte ha en massa belgisk choklad som så fint ligger där och väntar på en? Men jag stod emot och kokade min jäkla gröt!That Day Was Full Of Love

Väntar på Erics bilder, för han fick riktigt snygga.
Men här kommer några från söndagen.

Flamongos!!Har x antal bilder på dom här skönheterna

Ja, det e helt underbar vår här!!Fan va jag skrattade åt den här bilden. Vi kommer in på baren och det första vi möter är det här. Irländare går alltid runt i träningsoverall ju!


Going vegan

Strålande sol idag igen och helt underbart!

Efter jobbet följde jag med Danne och Mackan till Liffey för vi skulle på uppdrag. Hade hört om en häst som gick omkring i en hage där, smal och sjuk. Och sånt kan man ju  inte bara berätta och sen förvänta sig att jag bara ska nicka och sucka upprört. Nej nej, den skulle ju räddas! Tyvärr hittade vi ingen häst så jag hoppas att den antingen blivit omhändertagen eller kanske avlivad? Den hade tydligen sett rätt illa ut däran.

Så vi gick till Lidl och började den riktiga utmaningen. Jag fick ju en snilleblixt där igår efter nån öl att jag skulle hänga med på en plan Danne och Arvid hade - att bli vegan för en månad. Jag tyckte det lät vettigt och jag har ju redan halva inne efter 12 år som vegetarian. Vi gick runt och läste på alla innehållsförteckningar och det kommer bli svårt. Ägg eller mjölk i allt gott. Tittade även upp en massa E-ämnen idag och jäklar va snuskigt det är! Vidrigt vad dom stoppar i maten egentligen.

Vi hittade lite iaf, så sen lagades det pasta o tomatsås. Haha, väldigt originellt. Men jag tror på det här. Alltid velat prova vegan och fatta vilket underbart bantningstips. Bikini, here I come!!

A Little Bit In Love With The World

Firmafest, alkohol, minicross och hopp är ingen bra kombination. Gör väldigt väldigt ont i knäet.
Dublin, alkohol, mörkt och springa över väg med trottoar är ingen bra kombination. Gör att knäet får ont igen efter alla år.

Igår var var en helt underbar dag och jag blev nog lite hög på livet!
Mötte upp en hel hög människor och tog bussen in till Phoenix Park och Dublin Zoo. Jag vet inte hur varmt det var, men det var linne som gällde och då var det fortfarande varmt. Fullt av människor som njöt av våren och vi tappade alla hakan när vi såg kön som ringlade sig runt hörnet på väg in till zoo. Det var hur mycket som helst och barn som sprang runt som tokar. Gick rätt fort ändå och jag kände mig lite som dom där barnen väl där inne. Stora ögon och fjärilar i magen när man såg de stora katterna och aporna. För att inte tala om när vi kom till girafferna, mina älskade giraffer. Hjärtat slog några extra slag och man fick lust att gråta en skvätt. Har aldrig sett vackrare ögon på ett djur. Jag kunde ha slagit läger där och campat mitt bland dom. Men vi fick lov att gå vidare och se på allt annat. Var där tills stängning och knatade sen vidare. Hittade på en bar där vi fastnade ett tag för att sen gå vidare till nästa.  Har skrattat jättemycket och det var en perfekt avslutning på en perfekt dag.

Idag var dock mindre rolig, men lite måste man offra för att må bra.  Och idag får jag tillbaka mitt rum för några dagar. Och om 4 dagar sätter jag mig i France-mode!


I Bet I Can Hide One Under My Jacket!

Nu bär det av mot Dublin Zoo med en hel hög sköna människor!
Ska se om jag kan sno med mig en liten giraff hem, dom e ju så söta!


A Smile In A Beep

Ännu en helg morgon som jag vaknat alldeles för tidigt. Vad är det här? Rutinen är ju att ligga kvar i sängen till minst klockan tolv iaf. Antar att jag får skylla på solen. Det gör jag så gärna. Mamma ringde igår och berättade att dom hade varit i skidbacken på någon skoteruppvisning. Gud va glad jag är att det inte finns någon snö här. Känner mig riktigt bortskämd och jag hoppas få skämma bort dom om några veckor med.

På tal om familj...fick ett jättegulligt sms av min käre bror igår kväll. Har haft lite skuldkänslor för att vi inte pratar med varandra så mycket och satt och disskuterade det med Maddo igår när hon bjöd in mig på mat. Sen på kvällen piper till i fickan och jag kunde inte annat än le och bli varm i hjärtat. Så typiskt honom.

Glad påsk, älskar dig syster!


Jo, glad påsk på dig med tok och jag älskar dig med!!


Annars satte vi på Murphy's igår med alla grabbar som skulle se på El Clasico och tanter som fått för mycket alkohol och skrattade så vi riskerade tinnitus. Men det var trevligt och vi kom hem före tolv, så tidig natt. Nu ska jag äta min gröt och vänta på att Danne ska ringa så vi kan gå på äventyr. Antingen Dublin Zoo eller sälarna igen. Nåt måste göras iaf!!

If You Look Over The Fence, You'll See The Real Beauty

Jag tror inte ni förstår hur underbart väder det är här nu. Har varit uppe sen nio och tagit promenad, slappat på bryggan och rå njutit verkligen.  Tröja är ett klädesplagg för mycket och alla virvlar runt med vårkänslor i kroppen. Hästarna sprang runt och skuttade i hagen och naturen har verkligen exploderat de senaste dagarna. Allt blommar och slår ut med gröna små blad och jag får lust att ta fram kritorna och hoppa hage på asfalten.

Kom hem vid elva, lagomt till frukosten och jag kände att det var jobbigt med främmande människor i lägenheten. Dom e säkert jätte trevliga, men jag orkar inte umgås med nya människor nu. Ska ut med dom ikväll, så jag måste hitta på nåt annat att göra tills dess? Något förslag?

Hoppade upp på staketet och hittade fem busfröm som nyfiket tittade fram.


Some Light Makes The Dark So Much Lighter

Nu äntligen är det helg och mindre än en vecka kvar till Frankrike.

Hela dagen på jobbet har jag suttit och stirrat på PowerPoint. Fick i uppgift att skapa en presentation om kvaliten på vår desk och jag ska vara ärlig med er: Jag jublade inte direkt. Diagram och analyser är inget jag njuter av och särskillt inte om jag måste jobba med ett program jag aldrgi användt. Men det fick tiden att gå och det fanns ju en hel del roliga effekter man kunde leka med. Annars har det varit möten och klurande vart alla fall ska skickas som användarna ringer in om. Har kommit på de dåligaste skämten idag och fått en massa roliga mail av Andreas i Belgien. Han var p G idag!

Efter jobbet traskade jag o Maddo bort till frisören och jag bestämde mig för att göra av med pengar jag egentligen inte har. Hårfärgen jag köpte igår funkade inte särskillt bra och jag vill bli ljusare nu. Så det blev slingor till tusen och skvallertidningar att läsa om. Herregud, allt handlar ju om Girls Aloud här på Irland och den där skiljsmässan. När färgen sköljdes ur muttrade jag tyst för mig själv. Det såg precis likadant ut som innan?! Men sen såg jag ju att detfaktiuskt blivit mycket ljusare och fortfarande ser bra ut. Ingte jag brukar lyckas särskillt bra med på egen hand. Så jag gick därifrån med vinden i håret och kände mig lyxig.

Håller på att städa o tvätta lite nu innan jag flyttar hemifrån en vecka. Frugan får besök så jag lånar ut min säng tills jag åker till France. Får väl lov att göra det acceptabelt, mitt rum. Ska hem till min kramkompis o mysa lite.

Hörde en låt hos frisören som jag jagat hur länge som helst. Den har varit ett mysterium då jag inte vetat artisten eller låten. Men nu så!!


One Republic - All the right moves

Not As Red As Baywatch

Sitter med klet i håret och hoppas på en blondare Malin ikväll. Förhoppningsvis lite blondare iaf och med hår som fortfarande vill sitta kvar. Kommer bli en jobbig tid för håret nu. Åkte med Maddo till Liffey Valley efter jobbet och shoppade bikini. Tror jag provade varenda en innan det fick vara nog. Måste ju ha en till Frankrike när jag o Maddo ska gå och strutta på stranden. Kommer vara iskallt i havet men vi har uppvärmd pool och en kväll ska vi bada i havet. Så är det bara.

Gick på New Look och dregglade på alla kläder men jag lyckades faktiskt hålla mig från att köpa nåt jag inte behövde. Om man nu kan säga så, för egentligen behöver jag ju allt. Efteråt åkte vi till Murphy's och mötte upp pojkarna. Dock var det fotbollskväll så efter en öl gav vi upp.

Idag flyttade Miss Piggy ifrån oss. Hon kommer få det mycket bättre dit hon är på väg nu. En djurskola som drivs av mamman som även driver ett animal shelter...ja, du hörde rätt Maddo! Och vi är välkomna när som helst. Himla trevlig människa!

Men nu blonderar vi och i morgon är det fredag! Så vi svänger loss till The Jacksons!
She's The Best

Det är tur jag har min Maddo

 Ser ett huvud som sticker upp på andra sidan och väntar på en reaktion. Ser det lilla meddelande fönstret blinka och klickar på länken hon skickat. En söt liten giraff och de hörs ett: Aaaw!


Too Much Of Nothing

Hmm, konstigt humör idag.

Pendlar från att vilja ställa mig upp o dansa på borden för jag e så trött, eller bara sjukanmäla mig, beställa flygbiljett och åka hem till mamma. Det är torsdag och jag känner väl att lite utav den där fredagskänslan börjar komma. Men samtidigt inser jag hur lite jag gör egentligen på jobbet. Det börjar bli för mycket strul och framflyttningar av datum och alldeles för lite jobb. Hela Finlandsgrejen och bytet av team börjar tära på tålamodet och lusten att åka överhuvudtaget. Var tänkt att jag redan skulle vara där nu, istället finns det inget exakt datum och resan skjuts ständigt upp. Mina egna privata planer skjuts upp eller får slopas helt o hållet! Saker jag sett fram emot som nu får offras för något jag egentligen inte vill längre. Blir lite ledsen.

Kommer med största sannolikhet missa midsommar. Vi som skulle dansa på ängen bakom husen med blommor runt huvudet och ramla omkull i gräset. Kommer missa Rage Against The Machine. Jag o Maddo som skulle leka gamla tanter och köpte sittplats när alla pojkar skakade på huvudet åt oss. Blir det ännu mer uppskjutet kommer hela min sommar bli förstörd. Då lämnar jag in.

Vet inte vad jag ska göra längre? Känner mig lite mittemellan allt. Mina arbetsuppgifter blir tilldelade andra och jag får lov att försöka se upptagen ut med ännu mindre absolut ingenting. En del dagar funderar man nästan på att be om att bli nedlfyttad igen. Sätta sig inne i hörnet och leka med IMACs igen. Många kan tro att jag kommer undan lätt, och visst, jag har det inte särskillt krävande. Inte i den benämningen. Men det är fan så krävande att sitta timme ut och timme in och känna sig onödig. Snart blir det ännu värre och huvudet börjar bli pannkaka.

Mycket som spökar nu, lite för mycket.
Behöver semester...eller vänta nu...om en vecka är det ju semester!

Merci!


Today I Wore My Ribbon

Nu så har det handlats mat, det har sprungits, det har ätits, duschat och nu ska det delas ut kramar!
I morgon ska det handlas bikini till nästa vecka, wiiie, och kanske även lite annat. Ska även beställa flygbiljetter till Belgien i Juli.
Snart e det helg!Idag tog jag på mig rosetten.
Hajdin sa att jag var ett sött paket

Let's Race To The Vegetables

Idag kom lönen och även om jag vill hoppa högt och skratta åt att äntligen kunna leva som normalt folk och inte behöva oroa sig för att man inte har råd med lunch, vet jag att lyckan kommer vara kortvarig. Det kommer bli en till månad av snålande för att inte behöva leva som utfattig sista veckorna. Men det är ok, jag får åka till Frankrike så jag kan ta den smällen. Och nu har jag ju kommit på att jag ska bli nyttig – igen! Så jag behöver inte köpa en massa onödig mat som ändå kommer bli gammal. Dock ett problem. Den lösningen fungerar utmärkt om man bor ensam, bor man två blir det svårare. För självklart vill frugan ha mer mat än jag känner att jag behöver. Jag kan leva på makaroner och ketchup i en månad.  Så jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det här?Och en annan sak. Jag håller på att bli knäpp på alla enkla lösningar dom kommer på här borta. Allt finns färdiglagat och färdigpaketerat. Varför anstränga sig med pulvermos när det finns fryst färdiglagat redan? Eller varför ens åka till affären när man kan beställa hemkörning? Nej, frugan försökte övertala mig att prova Tesco hemkörning, men jag vägrar. Halva grejen med att åka dit är just för att komma utanför lägenheten. Så idag efter jobbet åker vi dit för jag fnös bara åt honom när han visade mig hemsidan för hemkörning.

Får se om jag orkar nytta mig igen o springa lite, ska försöka. Sen blir det nog till att leka tomte o dela ut kramar till de behövande...


Lets Try And Run Faster Than The Rain

Puh, snacka om att känna sig duktig!
Efter att halvt däckat i sängen och velat fram och tillbaka, hittade på alla möjliga ursäkter, tog jag tag i mig själv och kastade ut mig med springskorna. Gick riktigt bra idag och jag är supernöjd. Myckettack vare vädret tror jag. Hela vägen duggade det lätt och var sådär uppfriskande o svalt. Dock gjorde det åxå att det var gyttjebrottning halva vägen och himla spännande ibland när man sprang alldeles på kanten till ån.

Idag körde vi på en gammal klassiker i Mp3n
Ali Payami Vs Aquagen And Warp Brothers - Blade


Så efter att känt mig riktigt jäkla nyttig gick jag in på SPAR, enligt frugans önskemål dock måste jag tillägga, och köpte öl och cigaretter. Men en kan jag få ta...måste ju förfira att lönen kommer om 3 timmar.

Sonny fick ett jobbigt samtal i morse från en utav agenterna som fick lov att flyga hem plötsligt. Troligen ett nära dödsfall i familjen. Fick en knut i magen när jag tänkte på det och hoppas det inte stämmer. Att det kanske bara var en olycka och alla mår bra. Ibland önskar man att man kunde låsa in alla man tyckte om så ingte kunde hända dom.

Nej, numåste jag stretcha så jag kan gå i morgon.


Hanna Turi

Sitter här med öppen mun och försöker förstå grejer. Inte det lättaste, haha!

Ni vet när människor man inte sett på väldigt länge helt plötsligt dyker upp och kör över en. Inte dåligt, utan man inser att det har hänt en hel del under tiden. Det händer ofta nu när man stöter på gamla klasskamrater som plötsligt gift sig, skaffat hus och barn. Men det hör väl till. Idag var det Hanna som körde över mig.

http://www.myspace.com/hannaturi

Lilla Hanna som varje morgon satt och plinkade på pianot på Källtorpsvägen och nu helt plötsligt ska hon släppa album i maj och sjunger som ängel. Hon sjöng jättefint på den tiden, men nu...tappade hakan! Har satt Black Pencil på repeat. Kan tänka mig att familjen Berglund är riktigt stolt, med all rätt. En helt underbar familj!


We'll Be Dancing In White

Oj, hur underbart var inte det här då?
Vakna upp i sängen, sträcka lite på sig och inse skrattandes tyst för sig själv: Det är måndag! Och jag kommer inte gå härifrån än på ett tag.


Guetta feat. Kid Cudi

Har kollat igenom alla Sensation bilder från alla år och känner mig riktigt taggad för Amsterdam i juli. Ska bli kul att se en ny arena och självklart att få komma hem. Tänkte jag skulle visa Danne Antwerpen först och stanna en natt i lägenheten. Då behöver man inte oroa sig för boende i Amsterdam utan tar bara tåget. Åh, jäklar va kul det ska bli. Vi ska dansa hela natten och träffa roliga människor. Vi ska bada i vitt!

Igår var det två till Star Wars, sista och första filmen. Kan väl inte direkt säga att jag hänger med i allt som händer och är nog inte sådär jätte intreserad heller. Men nu är det två filmer kvar och det vore ju surt om jag inte såg dom. Försökte mig även på I Love You Man och New Moon. Båda somnade jag halvt till eller så slutade det med att vi pratade genom halva filmen. Men det var lika kul för det.
Cry Movie

Jag o Maddo ska ha grinkväll!
Stänga in oss med filt och grina till filmer.
Bästa grinfilmen är Titanic och Black Beauty. Den hästen får mig att bryta ihop totalt fortfarande, haha! Men jag känner på mig att den här filmen kan bli en stark kandidat. Läste boken och den var jobbig där på slutet. Nu har jag sett det här klippet och redan våt i ögonen.Någon som har sett filmen redan?
Ens ide att sminka sig?

May The Force Be With You

Fick en trevlig överraskning i morse. Lite halvvaken hör jag att frugan är i köket och skramlar och har börjat spela musik. Inget konstigt med det. Men när jag hör trumpeterna får jag gnugga ögonen och spetsa öronen för att försäkra mig om jag verkligen hörde rätt? Och jodå....Det spelades Håkan Hellström för fulla muggar och tårna börrjade genast vicka med i musiken. Håkan e magisk och varje gång jag hör honom kommer alla minnen från sommarfestivalerna fram. Hulstfred 2001 var bland det roligaste jag har gjort. Fyra 15åriga tjejer ensamma på Hultsfred i strålande sol. Det var helt galet!


Och igår var det Star Wars som gällde. Betade av 4:an och 5:an och idag ska vi försöka med två till. Vi klämde in oss 7 st i ett rum på soffa, säng och golv och en projektor. Jättemysigt! Jag paxade sängen och såg till att smyga mig så nära jag kunde utan att det skulle se konstigt ut. Tycker ju om att ligga nära... ska försöka hitta en sån människa. Ni vet, en sån man kan göra sånt med. Bara ligga nära varandra utan att behöva göra något mer. Haha, jag måste hitta mig en bög!

Kollade även på Slumdog Millionare och den var riktigt bra!

Star Wars Maraton

Jäklar va ont allt gör idag. Benhinnor och vader har strejkat totalt och jag gråter för varje litet steg. Haha, jäkla kärring man är!

Åt en braklunch idag, påsken till ära o allt. Fryst potatisgratäng med ärtor. Japp, det var det som fanns i frysen. Ungefär det och tomatsås som kan erbjudas nu. Men på onsdag, då jäklar ska det köpas mat!

Ska hem till Johan ikväll och titta på Star Wars. Har sett en utav filmerna lite halvt för några år sen. Måste varit sommaren 2005. Jäklar vilken bra sommar det var! Kommer bli svår att slå. Det var nån utav alla de där sena sommarkvällarna, kan varit midsommar? Följde med goa Axel hem till Södra mariegatan och myste till nån utav filmerna. Jag hade sett reklam för filmen och det enda jag var ute efter var en replik från Darth Wader. Jag tyckte den lät så häftig på reklamen så vi knölade ned oss i en fotölj i knä på varandra och lindade in oss i täcket. Solen gick upp och ingen replik kom. Men vad gjorde det. Den sommaren var magisk och Axel hörde till ett utav trollerierna. Gör han fortfarande   ♥  Det var en sommar full av frihet och galna påhitt!Den bilden är nog just från den kvällen

Come Fly With Me

Yesterday a butterfly
Came floating gently through the sky.
He soared up through the atmosphere
Then drifted close enough to hearI said, "I'd love to fly with you
And sail around the way you do.
It looks like it would be such fun
To fly up toward the summer sunBut I have not your graceful charm.
I haven't wings, just these two arms.
I've been designed to walk around.
My human feet must touch the groundThen magically he spoke to me
and told me what his wish would beHe said, "What I'd love most to do
Is walk upon God's Earth with you,
To squish it's mud between my toes
Or touch my finger to my noseI'd love just once to walk around
With human feet to touch the ground,
But I have not two legs that swing,
I haven't arms, just these two wings"And so we went our separate ways
In wonder and surprise.
For we'd both seen our precious gifts
Through someone else's eyes

Even If We Don't Want To, Some Things Have To be Washed Off

Ansiktet e rent från allt kladd och det börjar bli läggdags.
Ändrade lite i planen och bytte ut min utomjording mot en fjäril.
Ni får se i morgon hur det blev.Så här såg det iaf ut när det skulle bortNu väntar sängen för min onda gamla kropp. Men tänk vilken sprinter jag kommer vara sen efter några månader. Oj oj, Stockholm Maraton nästa!

There's An Alien Among US

Jag e så jäkla grym!Nu har jag varit ute med springskorna igen och rastat mig själv. Lyckades få med frugan och detvar tur, för då kunde jag haka på honom när han fick lov att stanna. Gick inte lika smärtfritt idag, men helt OK. Har ätit en jäkla massa choklad som måste bort, men varje liten muskel i kroppen gör ju ont nu. Man inser inte hur många muskler som faktiskt ansträngs bara av att springa. Men i morgon blir det rast.
Blev Celldweller idag i Mp3n. Riktigt skön snubbe!Nu e det dags att kleta med smink. Har hittat en rolig grej så vi får se hur lyckat det blir. Lite alieninspirerat kan man säga. Synd bara att jag inte har några lös ögonfransar kvar. Blir att köpa efter lönen.


Time Just Keep Ticking

Nu är det långhelg ända fram till på tisdag. Vad ska man lyckas sysselsätta sig med ända tills dess då?

Ungefär den här tidpunkten för ett år sedan gick jag med nervösa steg omkring på Zaventem flygplats i Belgien. Aldrig någonsin hade jag varit i landet och visste i princip ingenting om det. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv och känt mig så liten. Inom loppet av två veckor hade jag fått jobb utomlands och flyttat från Sverige. Ingen kände jag och ingen aning om vem jag skulle flytta in med. Han var från Indien och pratade konstigt. Staden hette Mechelen och jag skulle åka buss dit, det var allt jag visste.

Lyckades hitta på bussarna och släpade med mig den tunga väskan. Det tog bara några minuter innan hjärtat började banka på inne i bröstet och jag kände det där fåniga flinet närma sig. Det var grönt, allt var grönt. Bussen passerade en liten väderkvarn omringad av olika blommor, små gator med gamla och täta byggnader, kyrkor överallt och skyltar på holländska. Jag fick en riktig kick när jag insåg att herregud, jag hade flyttat utomlands!!

Hoppade av i Mechelen efter att ha rådfrågat chauffören och möts av ett torg fullt av människor drickandes på öl på varje liten uteservering. Fick lov att ta av mig till linne och det var så underbart. Det var vår, nytt och spännande och plötsligt kände jag mig större än någonsin. Satt där ett tag och njöt innan jag tog taxi till lägenheten jag skulle bo i. Några dagar innan jag åkte hade jag fått kontakt med en indisk kille som hade ett rum att hyra ut i sin trea. Mamma tyckte nog det var lite jobbigt men han var himla trevlig. Fick mitt egna lilla rum med vattensäng och en grym utsikt från 12 våningen.

På kvällen tog Sath med mig ut för att inspektera staden och jag föll direkt, utan tvekan. Tänk er små gränder, kullerstenar, gamla byggnader och kyrkor och varmt. Jag njöt av varje sekund. Vi satte oss på en restaurang och pratade lite och drack. Tack vare det var jag jättebakis första dagen på jobbet. När vi kom hem igen fastnade jag framför fönstret. Det var en väldigt märklig känsla när man såg världen utanför och visste att nu var man en del utav den. Det var inte längre Sverige och famljen utan nu var jag helt ensam. Skrämmande men spännande!Tänk att det var ett helt år sedan jag vinkades av på Arlanda av mamma, pappa och syrran? Det var jobbigt. Dom fick ju lov att gråta och då fick jag lov. Visst att jag bott långt hemifrån tidigare men då tog det 4½ timme med bil, sen var jag hemma. Nu skulle det vara ännu längre mellan besöken och det gjorde lite ont. Gör fortfarande! Men jag överlevde och lärde mig trivas riktigt bra i Belgien. Första tiden var jobbig men jag tänkte inte låta mig själv ge upp. Det blev mitt hem och jag hoppas jag kommer tillbaka dit i framtiden. Nu har jag lyckats byta land ännu en gång och vi får väl se vart jag befinner mig vid två års jubileet? Förhoppningsvis på resande fot och upptäcker världen med min ryggsäck!

Men jag vet med säkerhet att jag inte behöver vara besviken på mitt liv. Jag har ändå gjort mer än vad de flesta lyckats med och jag är långt ifrån klar. Är säker på att mina barnbarn kommer få höra många historier när den tiden kommer.

Let Us Run With No Shoes And No Regret


Oj oj, nu e det illa!
Låg och tänkte på hur underbart det kommer bli i sommar. Åka hem till familjen och mysa på altanen och somna i solstolen med radion i bakgrunden. Springa runt barfota i gräset och tjuva bär direkt från busken. Springa över ängen till Drakskogen och le lite nostalgisk åt allt man gjort där. Alla gånger  man gömt sig från mamma och pappa, jagat de dryga grannarna och byggt kojor. Jag vill grilla och äta mammas underbara potatisgratäng. Göra alla avundsjuka för att det luktar så gott och grillade bananer. Sitta uppe hela natten med en filt och vin och prata minnen med familjen. Tända ljus och lite sånt där natt snacks. Åh, jag vill hem till sommarSverige och alla kära.Jag vill åka och bada och frysa sådär lagomt efter kvällsdoppen. Jag vill ha mina troll som springer runt som galningar och skäller på allt. Vi skulle gå ned till fotbollsplanen och jaga varandra och vi skulle ligga och mysa under täcket. Ta sovmorgon med en Chili utsträckt på ryggen på ena kudden och Sputte ihopknölad vid bröstet. Sen skulle jag väckas av en massa pussar när det var dags att gå ut och jag skulle skratta åt deras knasiga morgon tok spring.Hjälp, vad jag saknar mina hundar ibland. Det brister lite när jag tänker på dem. Önskar jag kunde få träffa dem mer men jag får väl tyvärr inse att dom faktiskt inte är mina längre. Inte på riktigt. Dom bor hos Jimmy nu och det som gör mig mest ledsen är att han inte förstår hur mycket jag saknar dom. Jag vill fortfarande veta allt som händer. Har de gjort nån ful konst eller skällt ut nån stackars tant vill jag veta så jag kan få känna att jag ändå är med. Även om han fick vårdnaden är dom och kommer alltid vara mina små troll. Var så underbart när mamma och pappa hämtat dem och de var med i bilen i somras vid flygplatsen. Dom är så goa!Och nu e det påsk och då ska man vara med familjen. Känns som att man får skrota ännu en högtid. Men jag blev jätteglad idag när  jag öppnade mailen. Mamma hade skickat ett virtuellt påsk kort!

Det betydde jättemycket och jag saknar er alla så jäkla mycket!
Går inte en dag utan att jag tänker på er
Snart är det sommar...

Så nu börjar det gå utför...jag lyssnar på Per Gessle. Jag hatar GessleMen den här låten e faktiskt ganska fin och jag tänker på sommar direkt. Så hoppas och önskar jag tillräckligt hårt kanske det går fortare än man tror?

Buy It, Use It, Break It, Fix It, Trash It

Blev lite Daft Punk i Mp3n ikväll. Här är nog favoriten för tillfället.
Jäkligt skum och obehaglig video


Just Don't Look Back

Det är 1:a april men jag har banne mig gjort allt annat än att skämta alldeles nyss. Äntligen efter ett par månader har jag fått använda de nya springskorna. Var på väg för någon dag sedan, men lyckades hitta på en ursäkt. Inte idag, idag slängde jag ut mig själv och började springa för kung och fosterland. Eller iaf för det där nedrans påskägget vi fick på jobbet. Gick bättre än jag trodde och jag borde ha kommit upp i minst 2,5km nonstopp iaf. Det är en början! Men nu är jag helt darrig i kroppen. Jäkligt skönt dock, så jag tänkte fortsätta med lite armviftande och kroppstrassel. Måste ju få ordning på det där till Techno Parade i september :)

Har annars varit en väldigt tröttande dag. Efter lunch var det träning i över tre timmar. Satt och kollade på en dataskärm som bodde nånstanns i Frankrike och lyssnade på förkyld fransman som knappt kunde engelska. Det var riktigt svårt att försöka hålla sig vaken och särskillt när man måste föregå med gott exempel inför de nya Finnarna. Blev många kaffekoppar!

I morgon blir det en timmes sovmorgon och bara halvdag. Sen är det påsk! Dock en väldigt fattig påsk och ingen påskmust:(
Känns som om ansiktet ska sprängas och man e sådär charmigt röd och andfådd

Today Is One Big Joke

Idag vill inte jag sitta på ett kontor I Irland och frysa. Idag vill jag sitta hemma i Dalarna i mjukisbyxor och stor myströja med skogaholmslimpa, choklad, radion i bakgrunden och Falukuriren. Det är ju idag man ska spendera en timme med morgontidningen bara för att försöka leta reda på alla 1:a april skämten. Varje liten notis ska gås igenom så man triumfierande kan slå igen tidningen sen och krypa under täcket för lite mer sovmorgon i mitt blåa rum. Det e mys! Och på Aftonbladet har jag inte hittat nåt? Jag o Sonny knåpade ihop ett fint litet skämt för teamet i morse. Utbyte mellan HP i Costa Rica. Haha! Blev en hel del intresse anmälningar.

Men nu e jag inte hemma i Bjurs utan på Irland som vägrar bestämma sig för vilket väder vi ska ha.  Sol ena minuten, regn nästa och till slut snö för att sen bli bländad av solen igen. Blir knäpp på det här.  Och det e kallt. Jag hatar att frysa! Hoppas dock på ett påskägg idag av HP. I morgon är det 1 år sedan jag lämnade Sverige...

 Jag vill åka till Afrika och klappa giraffer!
Bland det finaste djuret som finns

- Maddo, kan inte vi flytta till Afrika o föda upp giraffer?
- ÅH! LÄTT!


RSS 2.0