A Lot Of Days

 

Så, då ska jag försöka ta tag i förra året och lista ut vad som var bra och fel. Har lite vin och i bakgrunden sjunger Magdeburg pojkarna, så det ska nog gå bra! Kollade på förra årets resume där jag avsluta med:

"Det hände en hel del ändå förra året...wonder what will happend this year?"

Ja, det hände ju en hel del förra året med och kommande år blir nog inte lugnare. Blir svårare och svårare att försöka toppa, men jag ska nog klura ut nåt!

 

Januari

Ja, första dagen på året spenderades i Dusseldorf på Sensation White med mina pojkar och jag gick runt med det största flinet. För det är speciellt. Jag hittade i staden och jag fick prata tyska. Jag fick äta Dönerkebab.

Vi tog bilen tillbaka till Belgien och jag flög hem till Irland. Där väntade snökaos och skolor stängdes. Vi svenskar skrattade mest åt eländet, för hur svårt kan det vara att hantera 1 dec snö? Jag bodde fortfarande ute vid Dundrums köpcentrum och spenderade helgerna hemma hos Henke där det var efterfest till solen gick upp.

 

Till slut flyttade jag till Leixlip med Frugan och till slut skulle halva jobbet flytta dit. En jättefin lägenhet och jag fick eget badrum med gigantisk spegel.

 

Jag tittade på In Brugge och en ny serie, Matrjoschka, lärde mig nya ord på Flamländska och saknade Belgien. Så jag bokade en biljett och började räkna ner dagarna. I slutet av januari kom vårvädret och jag begav mig ut på äventyr med Maddo. Det var vår första utflykt i Leixlip och självklart tappade vi bort oss och fick ta taxi hem.

 

Jag blev kär  i Avatar och hela 3D effekten. Skuttade överlyckligt in i taxin efteråt, slog i huvudet och fick hjärnskakning.

 

Februari

En månad av förkylning.

Ett nytt projekt var på G och tanken var att jag skulle byta desk på jobbet, åka till Helsingfors och flytta över ett desk till Irland. Något som var nytt och spännande, men som jag senare skulle tacka nej till pga alla förseningar. Istället fick nuvarande desket finbesök och det var på med finkläderna och ta ut dem på Dublins barer - Company pays :)

 

Miss Piggy kom till familjen, jag sminkade och Robert följde med på bögklubb där vi tappade hakan över hur de auktionerade ut köttet.

 

Det var Alla Hjärtans Dag och jag saknade familj och kände mig ensam. Jag o Maddo började beställa en massa smink och det dansades på Dublins gator efter att barerna stängts.

 

 

Men bäst av allt den månaden:

Jag fick åka hem till Belgien, äta pannkaks frukost, skratta med mina pojkar och äntligen få gå på konsert!

Andra konserten på deras Europa turne och Malin var lycklig!

Mars


Maddo övertalade mig att skaffa ett facebook akvarium, vi letade genvägar och slet sönder kläder i taggbuskar och gjorde upp planer.

"- Men Malin, det finns ju rätt många hästisar här...dom skulle väl inte märka om det försvann en?
Maddo tittar frågande upp och Malin skakar fundersamt på huvudet.
- Nej, särskillt inte om den försvinner när det är mörkt ute.
De nickar båda och ler nöjt!"

 

Det var personalfest, jag hade svårt att bestämma mig om jag verkligen ville vara på Irland, tittade på Velvet Goldmine och Maddos blåsfiskar i hennes akvarium var veckans snackis!

 

men bäst av allt den månaden: Syster kom och firade Paddy's Day med mig!

Det var en riktig folkfest och helt sjukt kul! Vi satt på en fullproppad bar i 5 timmar med människor från hela världen. Alla lika glada och alla sjöng med till killen med gitarren.

 

Vi tog med syrran och åkte ut till Howth där vi matade sälarna i hamnen. Klättrade runt bland klipporna och lekte äventyrare!

 

Jag och Maddolän bokade flyg och hotell för vi skulle åka till Frankrike och rida på vita Camarguehästar! Första gången vi lyckats uppfylla en utav alla våra planer. Och än så länge var vi helt knasiga och hade redan resfeber. Så mycket vi skulle göra...

Jag blev frälst i tecktonik och Nemoo. Stod inne i rummet och viftade med armarna i ett försök, men insåg att det var skitsvårt. Skam den som ger sig dock.

Vi var inne i Dublin och tittade på Betner som kom och skämtade lite. Dock hade ju jag och Maddo bättre skämt

"- Det finns retards. En svensk retard blir en Swetard, belgisk Beltard. En muslim blir en mustard!"


April

Jag fick för mig att bli nyttig och gjorde några taffliga försök till träning. Bestämde mig för att bli blond och gick på Dublin zoo och blev lite blöt i ögat när jag såg alla fina giraffer, fick för mig att bli vegan i en månad. Var nära att söka jobb i Amsterdam, beställde tid för tattuering, festade inne i Dublin, grinade ögonen ur mig till Marley and me och kladdade med smink

 

Värst denna månad:

Den där förbannade vulkanen!

Samma morgon som flyget till Frankrike skulle gå, sitter jag på jobbet med en klump i magen och uppdaterar nyheterna varannan minut. Flyget ställs in och mitt och Maddos äventyr blir inte av. Det var två deprimerade tjejer som gömde huvudet under kudden den veckan.

 

Maj

Vegantiden är över och jag proppar i mig en massa mat och får ont i magen. Jag pekar finger åt världen ännu en gång efter att vulkanen ställt in mammas och pappas flyg till Irland. Det känns som att någon där uppe straffar mig för nåt?

 

Vädret var helt underbart coh bjöd på en hel del kvällar i solen på grannarnas bakgår. Jag och Maddo gick på kvällspromenad och tittar på hästar och provar nya vägar. Det hela slutar med att vi kommer till en vägkorsning och inte har en aning om vart vi är? Frugan råder oss att ta höger och vi kommer fram till Maynooths tågstation. Det blev taxi hem, Leixlip ligger nästan en mil bort.

Hittade min och Jimmys gamla resedagbok och blev nostalgisk, vi gick på Afrikans marknad och åt årets första glass, gick på vaxmuseum och fick äntligen min efterlängtade docka gjord! Klättrade i träd och skakade hand med finska kostymnissar. Den här gången klädde jag upp mig i rosett.

They're all wax

 

Juni

Jag fick vår/sommar känslor och började mer och mer fundera på om jag kanske skulle ge upp Irland och åka hem till belgien igen. Sökte jobb och drömde mig bort på Immoweb bland alla lägenheter. Bokade en massa flyg och fixade så hela sommaren var full av äventyr som kunde hålla mig sysselsatt. Vi gick på konsert och det var galet bra. Rage Against The Machine!

 

De muterade monster spindlarna gjorde entre och jag fick hjärtattack. Dricker öl på uteserveringarna och drömmer om lilla farmor. Försöker leta utvägar och hittar en räddning, tillbaka till skolan

Bäst denna månad: Midsommar i Sverige med familjen

 

Juli

Det här var en späckad månad, både på bra och dåliga saker.

Först ut var Belgien och träffa pojkarna. Visade Danne mitt hem och sen begav vi oss mot Amsterdam och Sensation White. Galet roligt!

 

 

Jag beställde biljetter till Belgien och Werchter festival i sista sekund. Kunde inte missa Prince's konsert. Jag satt där och var tok lycklig att jag fått låna pengar till biljetten, sen får jag ett sms och kommande tiden skulle bli hemsk. Dagen efter blev jag en morfar fattigare och jag tror aldrig jag känt mig så ensam och långt bort. Grät tills jag inte visste vad jag gjorde

Bestämde mig att åka till Belgien ändå, jag behövde något annat att tänka på. Gick på festivalen helt ensam och kände hur jag genast växte några centimeter. Det var en magisk konsert och under Purple Rain kom regnet, bara för att sluta vid nästa låt. Träffade ett gäng från Bryssel och hoppade så knäet gick i strejk kommande veckan.

Flög hem till Dublin och jobbade lite och åkte tillbaka nästa helg. Gick på Antwerpen zoo och pep när jag såg den lilla flodhästen. Gick på Gentse Feest med Suzy, Joeri och Frugan. Hälsade på Frugans familj, gick på krigskyrkogård innan det var dags för nästa festival-Gothic festival och VNV-Nation.

 

 

Att få se VNV-nation var konstigt. Dom är ett utav de där banden som jag aldrig förväntat mig att få se. Men ja, nostalgi tripp när dom började spela.

Nästa dag åkte vi vidare till Amsterdam där Frugan jobbade för tillfället och jag sprang runt i deras 40.000 kr lägenhetshyra och kände mig speciell! Vi strosade runt på gatorna och provade olika barer och jag myste till hur mysigt det var med allt snett och vindt och annorlunda

 

Åkte hem till Irland och piercade septum

Jobbade några dagar innan nästa festival och hoppade på flyget tillbaka till Belgien. Mötte upp Mauro och sen var det TomorrowLand i två dagar med en massa skön musik. Fick höra att flera människor dött på Love Parade och kände ett konstigt befriande lugn att vi inte åkte dit som vi först tänkt.

Åkte tillbaka till irland bara för att jobba nångon dag och packa väskan igen. Den här gången till Sveige och den här gången för lite allvarliga saker.

 

Augusti

Började månaden i Sverige och höll mig sysselsatt. Classic Car Week i Rättvik, Björnparken i Orsa, släktträff, skogsvandringar med päronen, hälsade på trollen i Hjo och underbara M, tågade till Göteborg och träffade greken, Tias och alla andra.

Fler söl dagar på gräset, jag sov under stjärnorna och jag hittade på nya planer. Nu var planen Australien

 

September

Jag började min kvällskurs på LA Make Up School inne i Dublin och tyckte genast allt blev lite lättare. Fick besök från Belgien och monster spindlarna fortsatte trackasera mig. Spann vidare på min Australien plan och det såg ljust ut, började söka visum. Vi gick på bögklubb igen och firade att Guiness Arthur fyllde en massa år och vi köpte ansiktsfärg

 

Oktober

 

Jag fick visum till Australien och hoppade nervöst runt och försökte inse vad jag höll på med egentligen? Om 4 månader skulle jag börja plugga i Australien! Jag dregglade över fina pojkar och fyllde gamla 25.

 

Vi åkte till Howth och höll liv i baren tills tågen slutade gå!

Det blev halloween och lekstuga på jobbet. fest inne i Dublin och Barbie var på språng

 

November

Blev uttråkad och klippte lugg, myste till Håkans nya skiva och lekte med min rosa peruk

 

Familjen kom på besök och jag hade en helg full av skratt och mys

Det kom snö och Irland fick panik, precis som förra året

 

December

Jag försökte ta mig till skolan så mycket jag kunde, men snön bråkade och bussar blev inställda. De gånger fick jag underhålla mig själv

 

Hälsade på Bono ute vid kusten och blev avundsjuk på alla rika människor som kan bo i slott

och efter många magknip kom jag äntligen hem till Sverige och julen. Flygplatsen lyckades hålla sig öppen och flyget flög hem mig. Hade en riktigt mysig helg och åt så jag nästan sprack. Flög till irland och firade nyår och bokade flygbiljett och hittade boende i klasskamrat i Australien!

****

Herregud, det tog sin tid att skriva ihop det här!

men ja, ska bli spännande att se hur kommande år blir


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0