Samstag Im Berlin

Puh, vilken dag!

Min lilla hund har lyckats bli ännu morgonpiggare till mitt förtret (konstigt ord, det e väl ett ord?)  Så idag var vi uppe vid halvsju och gick, men jag lyckades få sova en timme till efter att hon fått frukost iaf. Städade upp lite efter min ommöblering som jag påbörjade igår, så nu e det lite mysigare. Rensade ur skåpet i köket på konserver som gick ut 2003 och satans vilken te-samling jag har. Ni ska få se kort sen, helt sjukt! Men hittar inga datum på det så jag e lite osäker det. Kan te bli gammalt?

Men till slut gjorde vi oss klara och tog spårvagnen in till Berlin. Vi gick av vid Berliner Dom och kikade lite och kollade kartan. Var en konst marknad just där och satans va mycket folk. Men vädret var strålande sol och underbart, så det e klart! Vi gick förbi Madame Tussaud och vidare mot Potzdamer Platz och trängdes och tittade på minnesmärket över judeförintelsen med alla stenblock. Gick vidare till Sony Center där jag kan titta på vanlig film sen med original rösterna. Annars är ju allt dubbat här nere  L  Efter det var Puppy trött på människor så vi smet in till Tiergarten som ska vara Berlins största park. Vet att dom odlade potatis där under kriget, men det var en bra stor park. Jag trodde vi gått långt, men vi hade ju knappt börjat gå när vi kom ut på gatan igen. Ett perfekt gå-bort-sig ställe!

 














Jäkligt skumt att gå utanför Sony Center med alla restauranger och affärer och plötsligt gå rakt in i en liten del av Berlinmuren. Det finns en liten markering, en gång i asfalten som vosar vart muren gick och det är verkligen tvärs igenom hela centrum. Ofattbart!




Det blev ingen wurst för mig, men hunden tog tre! En köpt och två currywurst helt gratis. Ni må tro att hon var nöjd sen! Då kunde man till och med sitta still och titta på hästarna som körde förbi och spara mammas armar! Men vi kunde inte gå omkring hur mycket som helst för vid tre hade vi dejt.

Vi skyndade oss från spårvagnen och sprang bort till ängen där Eddie satt och väntade och sen blev det pusskalas! En liten kille som ser ut som en blandning av tax och golden, så rätt lustigt utseende. Men det var puppy love på en gång när det träffades igår. Dock får hon passa sig, för svärfar är polis! Dom har även bestämt date i morgon när jag ska tillbaka in i stan och irra bort mig. Hade ju vart bra och veta vart man jobbade inför första dagen… gillar att mitt välkomstmail med direktioner och info stod på tyska och kom igår…ser bra ut!

Men nu har vi tänt lite ljus här hemma och dricker te, snart blir det film. Får se om jag här vad dom säger för det ligger en liten tjej här bredvid och snarkar lagom högt  J

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Lina

Berlin <3

2011-11-17 @ 15:17:17
URL: http://missinna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0