Give Me a Shot At The Night

 
Jag har gått och fantiserat om det här ögonblicket så länge nu, funderat om och vad det kanske är som är fel? Är det bara jag som är jäkligt svag som person och värdelös eller är det möjligt att det kanske fanns nåt bakom all jävlighet?  Jag har nog letat igenom hela webben, funderat och dömt ut. Kommit fram till att Nej, du e bara vek Malin!
 
Sen för tre veckor sen tog Fanny fram min vårdplan för Medel Depression och gav på förslag att vi skulle börja kolla vidare på vad det kunde vara. Depressions diagnosen sattes på mig i november förra året och hon kände inte att den stämde till hundra. Hon tyckte vi skulle boka in extra besök och börja på nya intervjuer och undersökningar på om det kanske var någon annan diagnos som kändes mer hemma?
Jo, jag satte hjärtat i halsen...
 
Herregud, det har varit tre jobbiga veckor med mycket tåtippande runt jävligheten som gärna ville döma ut Fannys ide och peka finger åt att jag verkligen trodde på hennes påhitt. Idag skulle vi träffas för att diskutera resultatet och jag hade sån ångest. Men vi gick igenom allt, jag fick berätta om mitt värsta katastrof scenario om vad hon skulle säga och hade svårt att få fram ord överhuvudtaget. Men vi kom överens om att jag ska få en ny vårdplan som passar bättre den nya diagnosen. Japp, så blev det.
 
Jag vet inte, plötsligt har man fått nån sorts förklaring till varför vissa saker kanske är svårare än andra. Trodde jag skulle dra en lättnades suck och bli "glad", men jag har ingen aning hur jag ska känna än. Det blev konstigt. Och jag vet att en sån diagnos inte är en sjukdom, det finns inget fysiskt test för att få resultat och det finns ingen virusattack. Det är ett tillstånd och inget kroniskt. Men det känns ändå jävligt skumt att plötsligt, efter alla dessa år och alla dumma saker jag gjort, ha fått en diagnos:
 
IPS - Emotionellt Instabil Personlighetsstörning / Borderline Personlighetsstörning
 
Det måste få sjunka in känner jag. Är rädd bara för att skriva det här, för fortfarande är jag rädd att ni bara ska höja på ögonbrynet, sucka och be mig växa upp. Var inte så jäkla känslig.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0