AftonbladetStockholm. Polismannen hävdar att han är oskyldig, men en video talar sitt tydliga språk när han kastar sig över den 15-åriga flickan. Fallet av brutal misshandel ska nu avgöras i en amerikansk domstol.

Fallet utspelade sig utanför Seattle i delstaten Washington i november, då polisen hade gripit två 15-åriga flickor misstänkta för bilstöld. Videon från övervakningskameran visar att den ena flickan förs in i ett rum i väntan på att fingeravtryck ska tas. Innan dörren stängs puttar hon av sig sin vänstra sportsko och sparkar ut den genom dörröppningen.

Den 31-årige polisen tappar fullständigt fattningen, rusar tillbaka in i rummet, tar tag i 15-åringen och drämmer in henne i väggen. Därefter vräker han omkull henne och sparkar henne mot kroppen samtidigt som han får hjälp av en kollega att låsa hennes armar bakom ryggen. Sekvensen avslutas med att han rycker upp flickan från golvet i håret och föser ut henne genom dörren.

En annan polis som granskade fallet nästa dag tittade på filmen, vilket ledde till att 31-åringen togs ur tjänst och att en internutredning inleddes.

En talesman vid sheriffkontoret i King County säger till tidningen The Seattle Times att både åklagarna och polisens internutredning kommit fram till att polisen använde "mer våld än nödvändigt". En domare har avvisat försvarsadvokatens begäran att videon inte ska få användas som bevismaterial.

Den 31-årige polisen har under sina åtta år vid sheriffkontoret i King County avancerat till vicesheriff. I sin rapport dagen efter misshandeln skrev han att flickans sko hade träffat honom på benet och skadat honom. Han riskerar nu att bli av med jobbet, om han fälls för misshandeln.

Flickan klagade efter misshandeln över andningssvårigheter men tillkallade sjukvårdare bedömde att hon inte var i behov av vård.

The Seattle Times skriver att polismannen har varit föremål för internutredningar vid två tillfällen tidigare; 2006 efter att ha skjutit ihjäl en schizofren man som stoppats för ryckig körning och 2002 efter att ha skottskadat en misstänkt biltjuv.Ja, poliser tror att dom får göra lite hur som helst ibland. De står ju över lagen? Eller? Det värsta är att det kommer förmodligen inte hända något med den här polisen, filmen kommer säkert inte ens få användas som bevis och han kommer gå fri. Kanske får en varning i högsta fall. Jag tycker ofta det är så att om poliserna gjort något fel, kan vara hur tydligt som helst, så lyckas dom ändå alltid gå fria. Vilken jäkla bortförklaring han hade då: Hon kastade skon på mitt ben så pass hårt att jag blev skadad! Men snälla Herr Polis, har du inet bättre fantasi än så? Fy, jag hoppas verkligen den där tjejen får upprättelse...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0