Oprah

Idag e det slött, IGEN! Men de e lätt hänt den här årstiden. Tänk er när sommaren kommer och man kan gå ut på morgonen i bara t-shirt och krama gräset med tårna. Snart så...

har tittat på Oprah idag när dom disskuterade en ny lag de skulle ha omröstning om snart, gällandes större bur mått och stallmått för höns, kalv och gris. Jag bara satt och gapade! Vilka dumma hemska människor det finns.

"Självklart vill vi att djuren ska få det bättre men vi har inte plats för de nya utrymmena. Ni såg ju själv hur stor plats de nya måtten tog""

Gaaaah, vad e det med er människor. Lite normalt tänkande och vem som helt fattar väl att 5 hönor i en trång bur som inte kan röra sig mår INTE bra. Ser inte problematiken i det hela? Jo, jag fattar att kostnaderna blir högre och priserna stiger, man måste bygga om osv...men man måste ju börja nånstanns? Det går inte bara sådär POFF! så är fixat o bra. Man måste offra lite ibland för attd et ska bli bättre. Nya burmåtten för höns kommer göra att många i Californien kanske får stänga igen och butikerna tar ägg ifrån andra länder som inte har samma standard men de e en början. då kan man fortsätta sen och försöka få människor att köpa ekologiska ägg från frigående höns utomhus och på så sätt öka den förfrågan. Till slut kan man konkurrera ut de utlädska äggen. Visst,det tar tid men i slutändank kan det bli riktigt bra.

I EU blir det 2012 förbjudet att ha gravida suggor uppstallade. Dvs, förbjudet att ha dem i så pass små bås att de inte ens kan vända sig, bara ligga raklånga. Allt det för att få så många säkra fullgångna graviditeter. Tycker de e jättebra! Ett steg på vägen. Blir så j-vla förbannad på de som bara föder upp och föder upp utan något som helst samvete bara för pengarna. Man tycker det borde ta emot nånstanns inom dem...men nej!

Att köpa ekologiskt, närproducerat och från frigående djur kostar oftast några kronor extra. Pengar man ändå skulle lägga på onödiga saker. Varför inte hjälpa till lite istället. Någon måste ju börja...

Kommentarer
Postat av: [Leonita] & Egzona

Cool blogg!

2009-02-09 @ 21:30:39
URL: http://leonitaegzona.blogg.se/
Postat av: IDA

Bra skrivet!

2009-02-13 @ 10:24:56
URL: http://iiea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0