Fjäderlätt ondska

Fan, nu gör det bara så ont. Själen värker för alla stackars djur vi bara utnyttjar och slänger bort. Inte en tanke på att de kanske känner smärta eller rädsla. Jag är så förbannad och besviken på oss människor och vår jävla egoism. Jag har så svårt att förstå, jag kan inte förstå, att så många inte inser att det dom gör skapar lidande. Rycka dun ifrån levande gäss, det gör ont! Varför? Den frågan kan jag ställa så många gånger...varför fattar dom inte? Hur kan dom leva med sig själva?

Vi tycker dagismördaren är djävulen personifierad. Han är INGENTING jämtfört med det här. Han har gjort ett par hemska händelser som fått extremt stor uppståndelse. Dessa människor har gjort och gör fortfarande tusentals hemska händelser men det går bara obemärkt förbi. Det är ju bara djur. Ska det vara så svårt att fatta att djur fungerar precis som oss själva? De blir rädda, de känner smärta, sorg och glädje. Precis som vi! Så varför finns det då inga lösningar på allt lidande vi utsätter dom för? Varför finns det inga straff? När ska djuren få sin upprättelse?


Det finns så mycket hemskt vi gör mot djuren, dunplockning, pälsindustrin, värphöns, slaktkycklingar, ullindistrin, björngalla, köttindustrin mm...listan kan bli hur lång som helst. Lidandet hur stort som helst. Det är alltid mycket prat om allt ont som skulle behöva en lösning, men det stannar där. Lösningen kommer aldrig.


Det här är en av anledningarna till att jag nu varit vegetarian 10 år. Jag vet att jag fortfarande äter produkter som kommer från djur. Jag äter mejeriprodukter, jag är inte felfri. Men jag har iaf kommit en bit på vägen. Jag önskar bara att vi kunde försöka anstränga oss lite mer och sluta att bara tänka på oss själva.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0