Today is a magical day

Idag är dagen ni ska önska er något, en vändning i livet, önskan efter kärlek eller kanske bara en en tacopaj? Idag händer något som aldrig kommer hända igen under vår livstid. Ni har någon timme på er fortfarande att komma på en önskan...
12:34:56 i dag, den 7/8 2009 kommer bli historiskt, 123456789. Coolt va!


Var inne och läste på Aftonbladet igår och kunde inte annat än skratta rakt ut. Har ni läst om vad McDonalds i Falun håller på med?


Jag tycker det e hysteriskt roligt, inte for den stackars killen men för att det bara bevisar vilka svin som jobbar där. Jag jobbade där precis när restaurangen öppnade och jag tror aldrig jag  har vantrivts så mycket som jag gjorde där. Jag stod bakom kassan i 5 dagar sen ville jag säga upp mig. Istället fick jag gå runt och städa och det klarade jag väl av i 1 månad sen hade jag fått nog. Det var riktiga jäkla satmaror som jobbade där. Helt allvarligt helt värdelösa arbets "kamrater" Så jag blev inte förvånad när jag läste om deras lilla påhitt, utan nästan imponerad av hur högt de kunde klättra på idiotstegen!

*******************************************************************************************************************************

Mannen var missnöjd med servicen på McDonalds i Falun. Han skrev ett brev för att påpeka bristerna och lämnade sina kontaktuppgifter. Hans klagobrev sattes upp på restaurangens anslagstavla i personalutrymmet. Snart fick falubon ta emot flera hatiska mejl.

- När jag fick det första brevet bröt jag ihop och grät, säger mannen till Dalarnas tidning.

Mejlen anspelade på hans sexuella läggning. Det här är ett av dem:

"Du din jävla bögjävel, jag hoppas du aldrig dyker upp på McDonalds i Falun mer. Alla på restaurangen hatar dig och vet vem du är, din jävla homohora."

Klassades som hatbrott

Falubon polisanmälde mejlen. Hoten och skällsorden kategoriseras som hatbrott.

- Hatbrott kan vara allt från att bli nedslagen på stan, bli utkastad hemifrån till att någon skriker skällsord i skolan, säger Felix König, förbundsordförande i RFSL Ungdom.

I dag samlas de anställda på McDonalds i Falun till ett informationsmöte. Alla säkerhetsrutiner ska gås igenom.

- Jag har jobbat för McDonalds sedan 1984 och aldrig varit med om något liknande. Det här är helt främmande för oss, vi jobbar inom en mångkulturell kedja och sådana här värderingar existerar inte hos oss. Vi ser mycket allvarligt på det här, säger Claes-Göran Jönsson, ägare till McDonalds i Falun.

- Kundens klagomål sattes upp på väggen i all välmening för att alla skulle förstå vad de kan förbättra i kontakten med kunderna. I framtiden kommer vi vara noga med att den som klagar inte ska ha sina kontaktuppgifter synliga, säger Claes-Göran Jönsson.

Kan bli avskedad

Om det visar sig att någon av de anställda ligger bakom hotbreven får personen inte längre jobba kvar. Claes-Göran Jönsson har själv inte pratat med mannen, men en av hans medarbetare har varit i kontakt med honom.

- Jag vill först se om han är intresserad av att ha en kontakt och hitta ett bra sätt att prata med honom.

Enligt en rapport från Brottsförebyggande rådet ökade hatbrotten med homofobiska motiv med 45 procent förra året.

- Ökningen beror delvis på att man vågar anmäla sådana här brott oftare i dag. I Sverige har vi en självbild av att vi är öppna och inkluderande, men det är en bild som inte alltid stämmer med verkligheten, säger Felix König, förbundsordförande i RFSL Ungdom


********************************************************************************************

Serframe mot att få gå till jobbet nu, bara för att få den där efterlängtade helgen nån gång. Får se om jag och Jeff hittar på nån liten mini roadtrip? Jag har haft en utav de värsta nätterna sen jag kom hit. Till att börja med var tåget försenat på väg hem från jobbet så jag missade min SubWay macka som jag längtat efter så mycket. I mitt kylskåp bor för tillfället 2 rödlökar, vitlökar, en ingefära och lite currypasta, inget man kan göra smörgåstårta av precis. Så jag åkte hem och surade. Tänkte försöka lägga mig i tid men min lägenhet är som en bastu nu och öppnar jag balkongdörren komme rju myggen. Så jag låg och vände och vred på mig halva natten. Halsen brände satans ont, jag hostade och ibland kändes det nästan som jag skulle spy eller nåt. Nej, fick väl några timmars sömn men jag vaknade med minst lika mysig huvudvärk som jag hade när jag gömde mig under täcket igår. Halsen gör uppror men jag borde ha rösten kvar till ikväll. Hade varit fint om jag tappar rösten sista 2 timmarna när jag är själv på kontoret.

Nej, ska dricka lite mer te nu och göra mig i ordning för jobbet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0