33

Artikel

Över hela världen brinner ljus för den saknade Bill Kaulitz, sångare i Tokio Hotel. På platser spridda över hela jordklotet samlas deras fans för att stötta varandra och visa anhöriga deras stöd. Det har aldrig varit så mycket aktivitet på bandets hemsidor och alla fansidor som det har varit de senaste veckorna. Breven från fans samlas i stora säckar inne på Universals kontor och all försäljningsstatistik över Tokio Hotels merchandise och skivor fortsätter stiga för varje dag. Hyllorna gapar tomma i Tysklands skivaffärer och tröjor med bandets bild blir allt mer sällsynt i klädaffärerna. Numera ser man dom, bärandes av tjejer och killar i all åldrar, ute på gatorna. Alla vill hylla sin förlorade idol.


Det är nu över en månad sen Bill Kaulitz kidnappades utanför staden Ashdod i Israel. Efter månader av turne och marknadsföring av deras nya album åkte Bill och hans tvillingbror Tom till Israel för en välbehövd semester. Resan slutade i katastrof då Bill sent en natt fördes bort i en mörk skåpbil och har inte hörts av sedan flera veckor. Bills familj har i nuläget gått under jord och ingen vet än var de befinner sig. De resterande bandmedlemmarna, Geroge Listing och Gustaf Schäfer, har inte setts på flera dagar men källor säger att de gömmer sig i sina familjehem. Efter att ha spenaderat 3 veckor i Israel på hemlig ort, flög Bills tvillingbror hem till Tyskland igen. Rykten påstår att det var efter en misslyckad uppgörelse mellan polisen och Bills kidnappare som hans familj bestämde sig för att lämna Israel. Inga nya uppgifter har kommit in och ingen vet riktigt säkert vad som har hänt eller vad som kommer hända i framtiden. Bills familj gömmer sig undan pressen och alla tusentals fans som samlas för att minnas sin idol. Rykten om att Bill är död har varken dementerats eller avfärdats.

Unga tjejer över hela världen lever i ovisshet och överallt anordnas minnesceremonier för den saknade Bill Kaultz. I Japan, SydAfrika, Oslo, San Fransisco, Buenos Aires och många, många fler städer, lyser tända ljus. Tröstande kramar utdelas och i varje stad skymtar de mörka ögonen som blivit ett utav den androgyna sångarens kännetecken på husfasader och fönster. Fans över hela världen har samlats för att minnas och varje stad har sin egna ceremoni. I New York är varje husfasad prydd av Bills ansikte och en utav Tokio Hotels låtttexter. I Beiijing tändes ljus över ett helt torg, format som bandets logo. I Mexico City samlades hundratals fans och sjöng deras låtar. I Hamburg lyser hundratals ljus utanför Tokio Hotels studio. Varje stad har sin egna manifestation men det pågår även en internationell manifestation. Varje dag tills några nyheter om Bill nått världen ska ljus runt om i världen lysa för honom. Varje officiellt och inofficielt fanforum gör reklam på internet och på alla ställen Tokio Hotel har uppträtt eller varit de senaste åren, lyser ett ljus. Utanför deras studio, utanför deras hem, i Oberhausen där deras live DVD spelades in, utanför House of Blues i Cleveland, utanför arenor det var planerat att det skulle spela innan Bills hasl operation, överallt brinner ljusen för Bill kaulitz.


Efter flera veckor av ovisshet är fansen uppdelade i två läger. Den ena delen tror att Bill är död eftersom familjen gömmer sig och den andra delen tror att Bill är tillbaka, men håller sig undan för att återhämta sig. Inga uttalanden har gjorts den senaste tiden och det finns bara plats för spekulationer. Här utanför Tom och Bills lägenhet i Hamburg lyser hundratals ljus i den kalla februarinatten. Överallt står unga tjejer och kramar om varandra. Att klockan är halv elva på kvällen spelar ingen roll. Här utanför finns alltid någon och tittar upp mot de mörka fönstren. Vi frågar två tjejer som nyss har tänt varsitt ljus, vad dom tänker på?


"Vi har inte hört något på flera veckor nu och inga bilder har dykt upp på någon ur Bills familj, så man börjar ju undra. Jag är rädd att han är död. Jag menar, om han skulle leva och vara tillbaka, skulle vi ha fått reda på det. Tokio Hotel har alltid tagit hand om sina fans. Dom skulle inte låta oss lida så här i onödan!" Linda Schmidt tittar på sin kompis och ser hoppfull ut. Hennes kompis, Klara Lintsh, ser lite obekväm ut och berättar att hon tror mer p att Bill är död. Att hans familj håller sig borta just för att de vill sörja ifred. Hon anser inte att bandet har någon skyldighet gemtemot fansen just nu. Hon tänder ett ljus för att hedra Bills minne. Linda tänder ett ljus för att hålla hopper vid liv. Så är det över hela världen. Fans samlas och hoppas, tröstar varandra och erbjuder en varm famn. Inget vet hur det ligger till. Lever en utav Tysklands största stjärnor eller har han slocknat? Står de tända ljusen för hopp eller sorg? Endast Bill kaulitz familj vet...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0