Happy Fin New Year

Det är ett jäkla liv här i Berlin nu och dom har hållt på att smälla raketer precis hela dagen.
Försov mig i morse, helt naturligt egentligen för vem vill jobba på en lördag som dessutom råkar vara sista dagen på hela året. Kom till jobbet där det inte fanns nåt att göra och inte fick vi gå tidigare heller. Kom hem, tog ut hunden på springtur och tappade bort mig helt, så jag fick springa arslet av mig innan jag kom fram och fingrarna var stelfrusna. Sen har jag inte kommit så mycket längre.

Sitter och grymtar åt grannarna och deras fest som verkar vara så väldans trevlig. Kan dom inte festa sådär jätteroligt nån annanstans? Och suckar åt alla smällar och alla "Åååh!" Och jag måste duscha, men jag vet ju att hoppar jag in i duschen kommer jag stanna kvar där inne och göra slut på hela husets varmvatten. Inte blir det bättre av att de små kidsen lagt sig i en hög vid min sida och myser heller. FAN DÅ!

Det springer runt 1 miljon människor några km härifrån och festar järnet och jag blivit bitterkärring!

Skulle vilja ha min familj nu




Orka fira nyår!


I'm Giving You a Night Call To Tell You How I Feel








Ännu en sen kväll och jag har inte all lust att försöka sova. Känner mer för att sitta uppe hela natten och lyssna på bra musik i mjukisar, på rygg med fötterna vickandes mot taket i takt och sippa på lite te. Var ute nyss med hunden och tassade runt till nya soundtracket till Drive och kände mig allmänt förälskad. Sådär så att jag nästan hoppades att jag skulle möta någon som jag kunde hälsa på genom en kram. Men icke, så jag studsade vidare hem och smålog lite för mig själv istället.

Jag har blivit sådär extremt film kär och känner mig helt euforisk av känslor och toner och bilder. Har äntligen fått se Drive och den var så bra. Äntligen en film som är lite annorlunda och kan bjuda på lite nya miljöer. Vet att vissa har sagt att den var världens tråkigaste, men jag menar att det är dom som är tråkiga. Jag var övertygad redan vid första tio minuterna när första låten kör igång att den här filmen skulle vara speciell. Helt fantastiskt soundtrack och känsla!

Och jag vet inte om det är någon sorts bieffekt av att ha spenderat julen hemma hos familjen, men det finns lite för mycket kreativitet just nu känner jag. Igår på kvällspromenaden bestämde jag mig för att köpa oljefärg för då hade jag en massa ideer på saker jag ville måla. Är ju evigheter sen jag målade nåt! Idag har jag kommit på en massa annat knäppt som jag nog måste försöka glömma undan nånstanns för säkerhets skull. Och nu har jag fått med mig allt smink och alla peruker till Berlin... helg snart?
 
Men nu måste jag sova så jag kan få vakna upp brevid mysigaste pojkväns substitutet - Puppy!
Även hon har blivit knäpp efter Sverige besöket, för nu får jag knappt gå upp på morgonen. Innan var det gnäll så fort man råkade röra sig i sängen på morgonen, men nu har den fulingen fått för sig att så fort larmet gått på mobilen så kryper hon upp framför mig och gosar in nosen under hakan. Så det är i princip omöjligt att inte snooza, för det är så förbannat mysigt att ligga och kramas med henne i en timme istället.



Merry Christmas











Comic Of Wisdom


No Words Needed


Berlin, Du Bist So Wunderbar

och varje gång man går på bio får man se den här reklamen...

 

Jag har grymt mycket kvar att upptäcka i den här staden, fan har inte ens börjat ju!
Men när jag ser den här reklamen, som bör ses på bio för bäst effekt, längtar jag bara till sommaren. För jag känner på mig att en sommar i Berlin är något utöver det vanliga. Så jag vill att alla jag känner kommer hit i sommar och upptäcker med mig och kan sjunga med mig när euforin stigit en åt huvudet: Berlin, du bist so wunderbar!

All Of The Lights

Blev ingen glögg, men vad gör väl det...hittade ju på ett Starfucks vid Brandenburger Tor som äntligen kunde ge mig en Ginger Latte! Åh, nu saknar jag min lilla kines, Serge ♥ I GuangZhou brukade vi sitta på Starbucks och spana på killar, efter Starfucks. Han var så söt, världens kaxigaste lilla kines men så fort vi gick in dit för att se om hans framtida partner var där, blev han världens blygaste och vågade knappt slita blicken från marken.

Gick iaf bort mot Potzdamer och minnesmonumentet över judeförintelsen med alla stenblock var riktigt obehaglig i mörkret. Hade förväntat mig att det skulle vara upplyst på nåt flashigt sätt, men det var bara mörkt och påminde mest om en hög med kistor i olika storlekar - antagligen ett medvetet val. Framme vid Sony Center möttes jag av världens kristallkrona och en massa mysigt julpynt...älskar deras lilla innergård. I sommar ska jag banne mig dit och äta på någon utav restaurangerna. Gick in på bion och köpte biljett till New Year's Eve och lite popcorn. Kände att detvar dags att fylla på med lite film endorfiner. Men ni som klagar på reklam innan bion i Sverige, lägg av med det. I Berlin snackar vi en halvtimme av reklam!











Minst sagt mysigt!

Ein Grosse Gluhwein, Bitte!

Nu har jag gett Puppy en riktig promenad i regnet så nu ligger hon raklång över mina ben och snarkar sött. Hoppas hon håller sig i det stadiet resten av kvällen. Vi gick och letade efter slottsparken och jag tror? vi hittade den. Jag visste ju redan innan att jag skulle virra bort mig, men jag hade ändå lite koll på läget trodde jag... det hade jag inte såklart! Innan jag ens börjat oroa mig på vägen hem, inser jag att vi är helt åt h... inte alls där jag hade planerat att vi skulle komma ut. På nåt orimligt, ogeografiskt vis hade jag lyckats hitta en grym genväg som jag aldrig kommer hitta igen - vi var hemma redan! Och jag har försökt gå igenom vägen i huvudet, men får det bara inte att stämma? But hey, jag klagar inte  :)

Å satans va många mysiga ställen det finns här som jag skulle kunna tänka mig att bo i!
Jag har hittat så mycket som jag vill ha... köpa hus i Pankow åt mig, någon?

Men nu är det dags att åka mot tunnelbanan, för nu ska det drickas glögg så det står härliga till!








Safe In Bed

Herregud, vilken seg morgon - men mysig!
Kidsen var ju som vanligt uppe innan tuppen och vi var ute på en liten toalett vända vid sju. Kokade lite te och skar upp apelsinklyftor, måste lära mig att handla frukost till söndagarna när allt e stängt i det här landet. Bäddade ner mig på bäddsoffan, tände en massa ljus och tittade på nya filmen 50/50 med Joseph Gordon-Smith. Ganska bra och han är alltid fin att titta på. Lagomt till att filmen slutade sov båda barnen ihoptryckta intill mig, så jag passade på att göra samma sak och hann med många timmars dröm på en enda timme. Vaknade helt slut efter ha sprungit runt som en dåre och letat efter min borttappade kinesiska syster som jag glömt namnet på...

Är dags för en vända med hunden igen, men sen blir dte banne mig en till liten powernap, för jag är helt slut. Stora problem med att hålla uppe ögonlocken. Men det var mycket igår, jag tog då städning till en helt annan nivå och skämtar inte när jag säger att jag lätt dammsög i fyra timmar. Ändå virvlar det runt små dun överallt?! På kvällen var det inflyttningsfest hemma hos Robin och Steph, men det blev lite för mycket torgskräck för min del, så jag gick hem vid halvtvå och kramades med Puppy framför julgranen istället.

Idag ska vi leta reda på slottsparken här i Pankow om foten godkänner promenaden. Har gått runt i en vecka nu och haft ont utan att ha en aning om vad jag gjort och nerver som spökar. Sen ska jag fortsätta under filten med mina nya böcker som jag beställt hem och ikväll ska jag banne mig ta mig till den där julmarknaden. Jag får vara hur jävla tvär jag vill, ikväll är det fjärde advent, i kväll SKA jag på julmarknad. Som jag har tjatat och ännu har jag inte varit på enda...








The Kids Want Snow For Christmas



Mommy wants a cleaning lady for christmas!

Try And Catch The Moon




Frohe Weihnachten

Nu är sanningens vecka framme på jobbet - evaluation week! Men det kommer gå bra, är bra på att prata om saker jag inte har en aning om. Trodde jag skulle få magknip i morse innan vi började ta samtal, men det kom på vägen hem istället. Fick lov att köpa lite mat till de små barnen och hoppade av vid RatHaus, men fy fan alltså. Drabbades av magknipet från helvetet och kände bara för att rulla ihop mig till en boll och tvinga någon att bära hem mig. Var länge sen det kändes så och jag har inte rört mig många meter sen jag kom hem.

men jaja, över till något viktigare!

Höll på att dö juldöden ikväll och fick en mys attack när jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. Satt i köket i mysfotöljen med lilla Fröken bakom nacken och Puppy sovandes på stolen mittemot, tända ljus, årets första glögg, Sinatra som sjunger jullåtar och julkort som det stod Frohe Weihnachten på... Det var en ett sånt ögonblick när man hamnar i myschock och plötsligt inser att jäklar ja, de e ju jul om några dagar! Blev klar med alla klappar igår och är riktigt nöjd över årets skörd faktiskt. Fick även en lite för tidig julklapp igår när yngsta fröken Henriksson äntligen tog sitt förnuft till fånga och skaffade officiell pojkvän ♥ about friggin time!

I morgon är det Lucia och jag vet inte ens om dom firar det i Tyskland? Måste ju leta lussebulle



Endast som fattas är ju snön nu, även om jag tycker det e ganska skönt utan. Nyheterna säger att Berlin har 20% chans till snö i jul. Se till att hålla kvar snön i Falun så Puppy kan få bli av med sin snö oskuld


Family Treasure





Magic, Some Would Call Her





Idag har jag o lilla M namnsdag
           och överallt jag går ser jag stjärnor som lyser

... tyst lovar jag henne att aldrig låta det bli mörkt


The A-team

Haha, bild på nya kollegorna!



Riktigt skönt gäng!

Nästa vecka är det stora testet, validation week på jobbet.
Just nu känns det som att det kommer gå mindre bra, men man ska inte lyssna på pessimister.
Det kommer gå bra!

ACMUSE Graduation


Blir en väldig "tänk om" helg har jag insett.
Igår var det graduation i Sydney för mina klasskamrater på ACMUSE och det e inte utan att man blir lite förbannad på sig själv för att inte vara där med dom. Åh, vad kul det hade varit...









Åh, underbara jävla ö...



Jaja, fortsätter min bitter bana idag med, men är riktigt glad för tjejerna!
Grattis!!


Lost In Lights

Åh, äntligen helg efter en hård vecka och den där underbart efterlängtade sovmorgonen höll sig ända till halvsju i morse. Sen var det upp och äta kiwi frukost (med gratis frukt på jobbet, kommer bjursingen fram i mig och börjar samla) och gå ut i regnvädret. Kokade te och hämtade in täcke och kudde till bäddsoffan i vardagsrummet och inväntade att de små barnen skulle tröttna och somna om. För ja, det brukar ta dom 2 timmar max efter att de tvingat upp mig, sen däckar dom igen. Så jag har lärt mig att bästa är att bädda ner sig och ta en film under tiden och fixa morgonmys. Nu är vi inne på Bourne triologin.



Eftersom vädret sög idag, höll vi oss inne och möblerade om lite och gjorde den obligatoriska helg stor städningen och lilla Katten tvättade. Jag måste försöka hitta på nåt bra sätt att måla om golvet i sovrummet, men det här med att vara händig e inte riktigt min grej. Tjuvkikade även lite på vad som fanns under den där uberfula plastmattan i köket - trägolv! Tål att undersökas ytterligare... katten har även lärt sig klättra, så nu är det ännu svårare att försöka lokalisera henne.

Igår när jag var ute med Puppy och snurrade runt bland gatorna, hittade vi så många supermysiga ställen. Jag älskar alla gamla hus som finns kvar här. Som ser sådär halvt övergivna ut med skadad fasad, men som med lite ljus i fönstren ser förbannat mysiga ut. Finns en hel del såna hus och jag gillar verkligen den här delen av Berlin. Bara 8 km in till Berlin centrum, men det finns en massa grönytor och det är lugnt och lite fancy får jag ju erkänna. Var ett rikemansområde tidigare, så de flesta hus har typ fyra meters takhöjd.

Och med all julbelysning och pynt går det inte att misslyckas med en glad Malin.
Visst att jag kan vara irriterat till tusen på vissa saker, men när jag sitter i köket på morgonen i mjukisar med en kopp te och bara adventsljusstaken tänd - ah, men kom igen!  ♥








RSS 2.0