Those Were The Days in 2011, part 1


Januari

Den 10 januari var väskan färdigpackad och jag lyfte från Irland med ett tugnt hjärta. Var många fina människor som lämnades kvar där på ön. Sista riktiga kvällen spenderades på Brazen Head inne i Dublin och det var riktigt roligt och bara perfekt.



Hehe!





Väl hemma i Sverige var det semester i några veckor, men en jäkligt kall sådan  :(  Höll på att förfrysa tårna ute på Siljan



Dock behövde jag inte vänta så länge innan Min Fruga kom och hälsade på. Mötte upp honom i Stockholm och vi gick på Belgisk restaurang (så klart) och mötte sen upp några gamla irländska, men svenska, kollegor i gamla stan för lite tjöt. Blev ingen hotel frukost den morgonen, utan vi drog vidare mot Gävle för en kväll med syster och böwling på favorit stället.

 



Hittade grym tjej på Interpool och fick ju lov att gå fram och genera henne med lite komplimanger om hennes coola hår.
Oh, den frisyren kan jag sakna ibland alltså...



Efter en natt i Gävle tog vi tåget till Falun och Frugan fick träffa familjen och uppleva storslagna Bjurs. Vi gjorde Gruvan, hoppbackarna, utsiktsplatser och Tällberg. Han var imponerad! Hann även med en grillning och jag kan bara tänka mig hur avundsjuk grannarna var, haha!





Januari var även en månad jag knappt sov, väldigt irriterande, men det var nog helt enkelt för mycket nerver på G.
Fick mail av Maja som informerade mig om att vi hade vår lägenhet i Sydney nu och jag gjorde idiothopp hemma av lycka.






Åkte till Gävle och firade syster på Interpool och fick nog rekord i antal fulkort som tagits på en kväll.
Fashinerande!



Efter systers kalas var det raka vägen till Stockholm för att gå på Hanna Turi's releasefest på Södra Teatern och träffa gamla supermysiga svärföräldrarna. Sen drog vi till Kvarnen och dansade och tjoade natten lång.




Men Januari bestod mest av sömnbrist och nerver som slutade i panikblonderat hemskt hår och egendesignad frisyr utan nån bra förklaring.






Februari

Månaden började med att Maddo ringde och bjöd på en filosofisk kommentar.

"Det kanske inte är så dumt att låsa in barnen i en källare ändå. Tänk vad lätt dom får det om dom inte vet om vad som händer där ute. Behöver inte tänka på hår, på killar eller nåt sånt där jobbigt. Min pappa borde ha låst in mig i källaren...men vi hade ingen"


Jag höll på att dö av illamående och jag vet inte vad allt för nåt -




Men till slut var det dags så jag blev avvinkad på Arlanda och såg till att utnyttja gratis drickan på planet

Arlanda - Heathrow - Hong Kong - Sydney

Weather forecast of Arrival City:
SYD:25-36C

Haha, minns att jag satt och tittade ner över Australien och hoppades att få se Ayers Rock. "Så stort kan det väl inte vara?"

Landade i Sydney tidigt på morgonen och blev upphämtad av Kim som jag raggat upp på Facebook innan. Nja, vi skulle börja i samma klass. Hon skjutsade mig till lägenheten så jag kunde lämna väskan och sen var det stranden som gällde och jag blev ju löjligt lycklig när jag fick brännsår av att gå på stranden.



Höll på att sätta andan i halsen när Kim glatt påpekar att vi obviously have to get me some thongs...eeh, nej tack! Tog några dagar innan jag fattade att hon ju faktiskt pratade om flip flops. Vanligt missförstånd tydligen!



Första lägenheten skulle vi bara bo i en vecka, THANK GOD, för vi var tre tjejer som delade säng - 2 st 90cm sängar vi ställt bredvid varandra. Det var inte många timmars sömn den veckan heller. Det var snarkande tjejer, värsta värmeböljan på flera år, jetlaggad och hur lätt är det att försöka somna klockan fyra på morgonen när djurnörden hör kakaduor i parken utanför.



Jag landade på söndag och på måndag började skolan, lagomt nervös!
kim hämtade upp mig så jag inte skulle gå vilse? och det var jag och Rosie fron England som var utbölingarna i klassen. Det skulle visa sig att det var en hel del plugg och vår lärare, Netty, var en hård kvinna. Det första hon gjorde oss uppmärksam på var att vi inte var där för att skaffa vänner, utan för att lära oss.  Sir, yes sir!




Jag livnärde mig på gröt med banan och äntligen flyttade jag och Maja till "egen" lägenhet mitt inne i stan. Det var inte stort och det var dyrt, 175 AUD i veckan och det var varmt. Fy satan, vi höll på att dö av uttorkning varenda natt i vårt lilla rum. Men det fanns gratis gym och pool på andra våningen och utsikt över Darling Harbour, så det var ok!



Det blev sightseeing i Sydney och nog blev jag lite besviken på Opera huset ändå, var ju inte så speciellt? Men parkerna och havet och värmen och dialekten - blir kär så fort jag hör Australiensisk dialekt.
Åkte ut till Manly och träffade Essi och åkte på Soundwave Festival och tittade på en massa bra. Rob Zombie - YES!



Var även in på akvariet och tittade "fashinerande" på alla giftiga äckliga saker som fanns där och höll på att dö av skräck när jag hittade en som specialiserat sig på just Sydney. Lucky me!





Mars


Fortsatte kladda med smink och försökte lära mig hur man blandar till rätt foundation så den inte blir missfärgad och får rätt banals mellan varmt och kallt. Vi gjjorde special effects och jag höll på att svimma av alla äckle bilder som vi fick lov att studera.



 Fortsatte gå runt i Sydney och fick mitt första smink jobb till Mardi Gras!
Kate som jobbade i Pyrmont på sin egna hårsalong, ville ha hjälp att piffa upp sig själv och sin transa till den stora gayfesten, så jag åkte dit och blev bjuden på vin och sen disskuterade vi medan hon vaxade skägget på den gråtande mannen. Haha, stört gäng!



Mardi Gras var sjukt!
Gatorna var packade med folk och den ena fullare än den andra och alla hånglade med alla typ. Vi gick till en klubb som låg på samma gata där jag bodde och jag blev erbjuden jobb som bartender/servitris, dock rymde jag därifrpn innan vi han prata mer, för folket där började spåra ur. Var tydligen samma bar som danska prinsen träffade sin Aussie girl! Fancy!

Jag och Maja gjorde den ökända Bondi Beach och jag höll bokstavligt talat på att bryta ihop på alla snygga killar som springer omkring där med brunbrända vältränade kroppar och helst en surfbräda i en handen. Det är ingen myt, tjejer!



Färjan tillbaka från Manly beach på kvällen är åxå ett måste, för satans va fint det är.

 

Jag hittade min oas alldeles nedanför lägenheten i den kinesiska trädgården och gick ofta dit för att hitta lite lugn och plugga ljuslära.




Mne även om Sydney är helt jäkla underbart funkade det helt enkelt inte den här gången, och jag bokade om min biljett hem. Kändes riktigt surt, men det hade inte varit lönt att stanna kvar. Nästa gång...




Den 29/3 lämnade jag Sussex Street och Sydney, 39½ timme senare var jag hemma i Falun


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0