a Dancer From a Golden Age


Idag när jag vaknade frös näsan. Tittade upp på det vidöppna fönstret och hörde hur bilarna startade utanför och avgaserna steg i den kyliga luften och alla som tittade ut mot världen utanför det skyddande köksfönstret huttrade till och viftade med tårna för att försäkra sig om att strumporna satt på. Igår var det sol och vår i luften, igår började jag planera frön och terrakotta krukor - igen! I går gick jag på kvällspromenad med Puppy och uppknäppt jacka och kände mig som tio igen när jag upptäckte ett gammalt hus med julslingor och små dvärg renar i pulserande färger som väntade på tomten. Igår tänkte jag tyst för mig själv att kanske, bara kanske en dag av snö kan få den där mysiga julkänslan att vakna till liv igen och ett glas glögg hade känts alldeles rätt. Igår stod tre fönster öppna och cirkulerade månader av förbrukat syre. I morse snöade det. I morse snoozade jag en timme!

Jag borde ha gått upp tidigare idag för att ta Puppy på en längre tur istället för att lyfta på täcket när hon puffade sin blöta nos mot min och låta ännu en timme gå. Men å andra sidan kom jag inte ens halvvägs till vår morgon vändpunkt innan hon demonstrativt satte ner rumpan och suckade för all kall snö. Så vi gick tillbaka och åt gröt och medan jag målade mascara bäddade hon ner sig i sängen igen.

Jag borde ha tagit den tidigare spårvagnen idag men istället sprang jag till den andra hållplatsen, sjöng med till Your Vegas och svalde snor så jag kunde dricka upp mitt kaffe och sätta en liten eyeliner vinge i ögonvrån.

Jag borde ha gått availabe på jobbet när jag såg att det hängde ett samtal, men jag gick på toa, petade näsan, kollade om mitt hår var lika långt på båda sidor, kissade och hämtade alldeles för svagt kaffe istället.

Jag borde ha druckit mindre kaffe idag för i slutändan fick jag ta en värktablett för magen gjorde ont. Men kaffet var svagt, kaffet är bäst på helgen, det är då man kallsvettas nästan. Jag behövde två koppar extra helt enkelt.

Precis som att jag borde ha gått hem tidigare, behövde inte ta den sista ölen på vår after work, borde ha rest mig upp på spårvagnen hem och låtit den äldre sitta de sista tre stationerna, men jag var trött och han försökte inte få ögonkontakt med mig.

Exakt likadant som att jag borde inte ha gått på toa precis utan att ställa undan min mango lassie, för jag vet till 99.9 % säkerhet att kattjäveln kommer stå där sen och slicka i sig allt, i sakta mak med den där översittar looken. Jag gick ändå för jag hade ändå druckit en tredjedel och jag vet hur gott hon tycker det är. Puppy fick chicken nuggets.

Idag har varit en exemplarisk dag av what not to, men även en exemplarisk dag av why not?!

Många jag borde, jag borde inte men i slutändan har det resulterat i än sen då?


Lycka till med att ha ett helt år med lyckade dagar och inte känna att nej, det här var väl inte så jäkla lyckat?
Jag har nog fan aldrig varit i närheten av ett sånt år/ sån månad. Men idag var en grymt skön dag egentligen.


Idag, hela dagen har jag tänkt att det här borde jag ha gjort, så här borde jag ha uppfört mig. Jag borde inte ha stirrat på den där oskyldiga osäkra fjortisen på tunnelbanan som säkert undrade varför jag bara släppt ut halva min inbakade fläta och inte hela. Var jag psykist ostabil kanske? Kanske jag borde skrattat när jag såg min spegelbild och skakat på huvudet istället för att bläddra till nästa Marilyn Manson låt på min Mp3 och känna mig lat.

Kan hända att jag borde sparat pengarna och köpa mat på torsdag istället och kan hända att jag borde ha diskat min "gröt" kastrull ikväll redan så jag slipper i morgon, men idag har varit en komplett, underbar "who cares" dag!

Jag VET att jag inte är perfekt och aldrig någonsin kommer vara perfekt, tack gode Du!
Det spelar ingen roll hur många gånger jag tittar på Leo's kyss i The Departed, jag kommer aldrig kunna få honom eller just den kyssen. Inspektera Miranda Kerr's kropp från topp till tå och glöm det. Jag är inte född så, no way! Kan hända att jag aldrig får släppa min bok och kan hända att jag aldrig kommer uppleva allt det där jag vill uppleva och se, men tro fan att jag sett och upplevt så mycket mer än många andra....men drömma får man

Idag har varit en grymt förlösande dag och jag har helt enkelt inte orkar brytt mig om alla borde/borde inte. När väl dessa dagar kommer, när man känner att jag är inte smal och inte tjock, då ser man till att beställa mat och äta tills det tar stopp. Kommer det en dag när man är varken sugen på singel eller förhållande är det tillåtet att råka blinka en extra gång till människan mitt emot, oberoende på kön, ålder eller ring på finger eller ej.

Dagar som de här kommer inte ofta och man ska banne se till att njuta av dem. För idag har jag varit varken höger eller vänster, upp eller ner, förståndig eller oförberedd. Idag har jag endast varit och till och med mina fisar har luktar hallon.

Förstår ni?

Snälla, tillåt er själv att helt enkelt inte bry er särkillt en del dagar. Kommer det gå på skit så låt morgondagen ta den skiten. Ägna istället den här dagen åt att inte bry er. Lev bara och känner ni för att köpa fyra kokta korvar på en gång så skratta istället när ni inser att ni har ketchup ända upp till hårlinjen. Titta på er egen spegelbild och skaka roat på huvudet när resten av staden stressat står och iaktar klockan och sliter skosulan.
Kommentarer
Postat av: Danne

Skriv klart din bok utan invändningar, man gör det aldrig bättre än vad man kan! Förövrigt skriver du jävligt bra så släng den där oron!

2012-02-23 @ 15:06:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0