After I Turned My Last Teen

Så vad har hänt sen jag var nitton?

 

2005 efter att jag tagit studenten flyttade jag in på Engelbrekstgatan 37c i Falun. Till en början utan eget rum, jag klämde helt enkelt ner mig i Annas eller Dianas säng. Det var en utav de bästa somrarna jag haft och vi sprang omkring på Harrys minst tre dagar i veckan, trots att vi alla var för unga för det och shottade Zambuca. Slutet av sommaren flyttade Anna till Göteborg och jag tog över ett utav rummen och fick min allra första egna bostad som jag fyllde med växter ock akvarium. Vi hade ingen balkong, men vi hade våningen högst upp med fönster som man kunde gå ut genom och sitta på taket med utsikt över polisstationens fånggård. Jag hade min egna bil och det poppades U2 mil efter mil och jobbet på djuräffären låg bara två gator bort. Vi var på festivaler och tokerier hela sommaren

 

 

 

I mars, 2006 var planen att jag skulle flytta till Halmstad med nya pojkvännen Jimmy, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Istället flyttade han dit med ett gäng och jobbade på ett bygge i ett halv år, kom hem på helgen om jag hade tur och jag blev kvar i Tibro. Flyttade in på loftet i en stuga som stod på hans föräldrars gård som låg mitt ute i ingenstans, Jubberud. Jag skämtar inte, det var 3 km grusväg ner till vägen som gick till antingen Tibro eller Hjo. Det var 4 hus sammanlagt i det området och det var tufft. Jag jobbade natt på en fabrik som gjorde Kalles Kaviar tuber och jag träffade tjejen i mitt liv. Gjorde min första stora tattuering och räknade ner dagarna till det stora äventyret

 

 

Efter ett halvår jobbande natt hade vi samlat ihop nog med pengar och jag var tillräckligt nära att bryta ihop av ensamhet att vi packade väskorna och drog till Asien i 4 månader, Thailand, kambodja, Malaysia och Indonesien. Jag skaffade dreads andra dagen i Bangkok och efter en vecka blev jag sjuk och drog på mig herpes i vänstra ögat. Vilket i sig ledde till att jag blev rekommenderad att lägga in mig på sjukhuset i norra Thailand, fick söka upp läkare i varje land, knapra piller hela resan och bli skrattad åt för att jag gick och höll för ena ögat som inte klarade av solljuset trots att jag hade solglasögon på mig och nu har jag nedsatt syn pga ärr. Vi såg så mycket den resan och jag hittade ett paradis och människor jag aldrig kommer glömma, Khao Sok.

Vår Resedagbok

 

I mars 2007 åkte vi hem och mellanlandade i Bjursås hemma hos mina föräldrar ett tag, sen bar det iväg mot Lidköping. Jimmy fick jobb och strax efter att vi flyttat dit fick även jag jobb på Fazer bröd som bröd packerska. Pappa han även med att klippa av mig mina dreads en sen natt där när jag var alkoholpåverkad och jag blev en korthårig Malin. Rakade sen en mohawk och min förkärlek till att raka håret startade. I nya lägenheten på Klaragatan var det orkideer och reptiler överallt som skulle vattnas och tas om hand om och jag gjorde min andra större tattuering.

 

 

I februari 2008 flyttade vi ur lägenheten, jag flyttade tillbaka till Bjursås och familjen och Jimmy flyttade till Kina. I april flyttade jag efter till Guang Zhou och bosatte mig i miljonstaden med alla de andra kineserna. Jag började planera mitt nya jobb som engelskalärare och gick modevisning för ett större företag där Davies jobbade som designer och make up artist och Jimmy födde upp ormar. Det var riktigt kul och alla var fashinerad av det blonda håret. Vi hade en riktigt fin lägenhet med pool och stor trädgård och jag gillade Kina. Men oturen var med oss och vi var där månaderna innan OS hölls i Kina och myndigheterna gjorde lite som de ville och försvårade precis allt. Vi fick inte bo vart vi ville, fick inte jobba med vad vi ville och till slut slutade de att ge ut arbetsvisum. Så vi flyttade hem till Bjursås igen och skaffade en lägenhet i Herrhagen i Falun.

 

 

Så i Juni kom vi tillbaka, någon månad senare fick vi vår lägenhet i Herrhagen, Falun och jag hoppade in som språklärare på högstadiet/mellanstadiet för min gamla lärare som fick barn i två veckor, svenska, engelska, tyska och franska. Vi flög hem Fiji leguaner från Österrike och jag letade jobb i en evighet kändes det som och förhållandet var riktigt dåligt. Fick jobb på McDonalds som jag klarade av i en månad eller så, sen fick jag nog av all skitkastning jag fick av kunder och medarbetare.

 

 

I februari 2009 bestämde vi oss att det fick vara nog och allt fick bli officiellt, vi klarade inte längre av att vara tillsammans. Jimmy flyttade tillbaka till Lidköping och jag flyttade med honom tillfälligt, tills jag kunde hitta jobb och min egna lägenhet. Det höll i ungefär 10 timmar innan jag kände att jag begått ett stort misstag. Ganska snart var jag tillbaka i Bjursås hos familjen och letade jobb i Dalarna, Tyskland, Holland och Belgien. Jag hade telefon intervjuer med familjer som sökte au pair och helt plötsligt hade jag fått jobb på en service desk som supportade IT frågor i Belgien?

 

 

Så i april, 2009 flyttade jag ner till Belgium och började min IT karriär som jag lovat mig själv att aldrig skaffa. Flyttade först in hos en Indier som jag hittade på en annons sida med lediga lägenheter bara några dagar innan. Jag fick eget rum med vattensäng på 12 våningen och jag belv bortskämd med en massa god mat i 3 månaders tid. Jag upptäckte ett land som föll mig helt i smaken och blev störtförälskad i miljön och atmosfären.

 

 

 

I juli flyttade jag in i min egna lilla studio på Pacificatiestrat 39 i Antwerpen och shoppade loss på Ikea. Den var bara 27 kvm stor, men den var tusen gånger mysigare. Jag hade takterass med utsikt över hustaken och det var alltid nåt som hände i den staden. Jag kunde gå omkring och bara mysa bland gatorna och den där mysiga lite halvtrashiga gamla känslan hela Belgien har över sig. Jag hade 8 riktigt bra månader

 

 

 

 

Sen i november blev det bestämt att jag skulle flytta med jobbet till Irland och det var bara att börja packa.

Jag flyttade till Dublin först och bodde där i en månad i Frugans gamla lägenhet innan vi flyttade till en ny lägenhet i Leixlip. Det var ett tufft år och jag var på väg därifrån ett flertal gånger. Irland var inte mitt land, även om jag hade de underbaraste människor omkring mig. Hela sommaren 2010 spenderade jag på flygplatsen och flög mellan Irland, Sverige och Belgien. Jag fattar själv inte hur jag hann med allt men jag hade den bästa sommaren någonsin tror jag. Gjorde den senaste tattueringen och i slutet av sommaren kom jag på min nästa plan. Den 10 januari 2011 packade jag väskan igen och flyttade hem till Bjursås och familjen för 3 veckor.

 

 

 

I Februari 2011 hoppade jag på flyget till Sydney för ett år av plugg. Men som ni förstått har jag fått nog av att flytta runt och ordna nya tillfälligheter. Sydney är jättefint och hade det bara varit annorlunda är jag säker på att jag hade haft jättekul.

 

 

 

Vart jag ska ta vägen den här gången är inte helt bestämt än, men det borde jag veta om två veckor. På onsdag landar jag på Arlanda och måndagen efter har jag arbetsintervju. Så håll tummrna för mig nu!

 

 


Kommentarer
Postat av: Sofia Vienna

Gud vad mycket underbart du varit med om! Önskar så att jag kunnat göra samma sak tidigare!

2011-03-25 @ 11:06:05
URL: http://sofiavienna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0