Ny granne

Äntligen fredag och jag får sova lääänge i morgon. Kanske får lov att vika undan kläderna från "kontoret" så jag kan sprida ut benen i alla vinklar. Fullt upp på jobbet med testsamtal till de nya människorna. Jättekul att hitta på problem och leka lite. Men jag blev imponerad, grabbarna har lärt upp dom bra!

Efter jobbet följde jag med Maddo som fick nycklarna till nya lägenheten, två hus bort från mig. Gick hem till Felix och lyssnade på hans kloka ord och hämtade hennes väskor. Hon hoppade runt och såg lite läskigt upprymd ut när jag lämnade henne. Nu hade hon ju till och med lyse, värme och varmvatten i lägenheten. Men nu måste vi skaffa Walkie Talkies!

Såg en länk hon skickat på MSN och man blev ju lite sugen:

Tahiti, Moorea och Bora Bora

Moorea Pearl ResortI detta reseförslag har vi lagt in det som många som reser till Tahiti och Franska Polynesien för första gången önskar att få uppleva.

Dag 1-2: Avresa
Resan börjar i Stockholm, men det finns också möjlighet till anslutningar från andra städer i Sverige efter överenskommelse. Från London flyger man via Los Angeles till Papeete, där man anländer tidigt på morgonen dagen därpå. Om så önskas kan man lägga in ett stopp i Los Angeles på vägen.

Ni möts på flygplatsen och körs till Hotel Intercontinental Tahiti Resort, en superior class resort belägen i en tropisk trädgård med kritvit strand alldeles nedanför.

Dag 3-5: Tahiti
Tahiti är huvudön i Franska Polynesien och här ligger också huvudstaden Papeete. Detta är landets politiska och ekonomiska centrum, och staden sträcker sig längs hela den vackra hamnen och upp på bergssidan både norrut och västerut. Papeete har också en fin marknad där man kan handla frukt och grönsaker, samt andra varor så som dansdräkter, vävda hattar väskor och fina halssmycken av snäckor.

Hotel Intercontinental Tahiti Resort är ett av de bästa hotellen på Tahiti, och ligger vid Tataa Point på nordvästsidan av ön med en fantastisk utsikt över grannön Moorea. Det är bara ett par kilometer till flygplatsen och bara något längre in till huvudstaden Papeete. Hotellet är byggt i polynesisk stil, så att det passar in i omgivningarna och efter en renovering framstår resorten som ny och modern. Ingen byggnad är högre än kokosnötpalmerna i trädgården.

Dag 6-11: Moorea
Ni hämtas på hotellet och körs till hamnen för en kort tur med katamaran till Moorea. Här tar ni in på Moorea Pearl Resort & Spa, en superior resort i nästan perfekta omgivningar.

Bara en knapp timmes båttur från Papeete ligger Moorea, och många hävdar att denna ö är det vackraste stället på jorden. Moorea är verkligen en fantastisk ö, med höga berg, bördiga ananasplantager, fina stränder och små byar. Jämfört med Tahiti är Moorea nästan orört, för även om öarna ligger inom synhåll av varandra är det stora skillnader. Tahiti är pulserande och livligt med nästan 15 gånger så många invånare som Moorea, och en mycket större och mer utvecklad turism. På Moorea är livet lugnt och behagligt, och detta är en plats där du verkligen kan njuta av livet.

Dag 12-16: Bora Bora
Ni hämtas på hotellet och körs till flygplatsen för en kort flygtur till Bora Bora. Här tar ni in på Hotel Le Maitai Bora Bora, en standard resort byggd i traditionell polynesisk stil.

För många är Bora Bora själva drömmen om ett söderhavsparadis. Bara namnet är exotiskt och frambringar bilder av lata dagar med sol och värme, långt borta från vardagens stress och jäkt. Bora Bora tillhör ögruppen Sällskapsöarna, och har en natur som tar andan ur dig. Inte konstigt att många kallar ön "Polynesiens pärla". Detta är Stilla havet så som du har drömt att det skulle vara, med gröna palmer, kritvita stränder och kristallklart turkost vatten i vackra laguner.

Dag 16-18: Hemresa
Ni blir hämtade på resorten och körs till flygplatsen i Bora Bora för flyg tillbaka till Papeete. Härifrån flyger ni med Air New Zealand via Los Angeles och London till Stockholm.


Resfakta

Pris per person när två reser tillsammans: från 37.000 kr

Prisen inkluderer:

  • All flygtransport i ekonomiklass enligt program
  • Flygskatter och bränsletillägg per dagens datum
  • 3 övernattningar på Hotel Intercontinental & Tahiti Resort i Papeete
  • 5 övernattningar på Moorea Pearl Resort & Spa på Moorea
  • 5 övernattningar på Hotel Le Maitai Bora Bora på Bora Bora
  • Flyg Moorea - Bora Bora - Papeete
  • Transfer till/från flygplatsen i Papeete
  • Transfer till/från resorten i TahitiBara att börja spara!

Om jag orkar klämma in alla kläder i garderoben kanske jag kan knäppa lite kort och visa hur jag bor här på Irland


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0