Merci

Jag har varit tröttare...inte tid att sova :)

Som sagt, impulsen tog mig till Paris igår.

Det började med att Jeff kom och hämtade upp mig och vi åkte mot Oostende för att hitta havet. Jag skulle äntligen få känna på vattnet. Konstigt det där, med det är nåt speciellt med havet. Fascinerande men skrämmande. Vi parkerade och promenerade in mot centrum. Det var jättemysigt! Precis innan vi går in för att äta pizza kläcker Jeff ur sig att vi borde åka till Paris!! What?! Ni kan ju föreställa er hur hyper jag blev. Paris!! Det blev några glädjeskutt och tjut och jag skulle kunnat dra leendet över öronen. Efter pizzan gick vi ned mot stranden. Jag kände mig som 10 igen! Jag hade badkläderna med mig och hade det inte varit för Paris hade jag hoppat i. Varför badar man inte mer när man kan?


Goth kyrka


En väldigt pinkish candyshop


DEN vill jag ha!Oostende


The havet

På väg till Paris

Vi bunkrade upp med Red Bull och bra musik, sen for vi. Det tog 3½ timme ned och hela vägen underhöll jag Jeff med min underbara skönsång. Vissa bitar lät förj*vligt kan jag säga! Men det var kul. Vi närmade oss Paris och allt gick väldigt smidigt måste jag säga. Utan karta och allt. Men det var nervöst, jäklar. Jag menar, Paris! Men när vi väl kommit in i stadenfick vi ta hjälp av GPS för skyltar e ju inget dom uppfunnit än. Vi hamnade på party/sex gatan och trafiken smög sig fram. Lite längre ser jag en stor upplyst väderkvarn. Hmm, det skulle ju kunna vara Moulain Rouge, sa jag på skoj och skrattade. Tog upp kameran för det såg lite kul ut. Vi åker närme och plötsligt ser jag med stora bokstäver: MOULAIN ROUGE. Aaaaah, Jeff, the e ju det! Han bara kollar på mig och skrattar.
-Malin, you know we are in Paris, right?


Vi åkte vidare och jag ser på kartan att det kommer komma en stor rondell snart. Tänker inte mer på det, sen plötsligt inser jag. Oh, Shit Jeff...it's the BIG one!
Man har ju hört skräckhistorier om Triumf bågen och rondellen. Människor som blivit fast i flera minuter när de hamnat längst in bland alla filer osv. Det var...spännande minst sagt! Tur att det var sent och inte så mycket trafik. Och filer verkade vara något man uppfann lite osm man ville. Kändes väldigt ostrukturetat men vi överlevde. Nu var det jakt på Eiffel tornet. Plötsligt såg vi nåt blinkande längre bort och jag skrek ännu en gång av lycka. Stackars Jeff! Lite synd för det slutade blinka lagomt till vi kom dit. Hela tornet var upplyst och glittrade. Men jag måste erkänna att jag trodde det skulle vara större. Men det var mäktigt!

Vi hoppade in i bilen och åkte vidare mot nästa mål, Notre Dame. Det spöregnade ute och allt mer intressant att köra bil. Tur att det var lätt att hitta dit. Synd bara att det var stängt. Får nog säga att Notre Dame var största besvikelsen. Det var inte alls stort. Kanske blir annat om man går in? Men jag såg fulingarna som sitter där uppe och spanar ut över Paris. Försökte få kort på dom men det var inte det lättaste.


Ja, de e allt!

Jag kan inte annat än att säga att Paris e en himla fancy stad. Hit måste jag definitivt tillbaka, när det är ljust och inte regnar. Åkte förbi Louvren och det var stort. Nej, Paris är vackert!Hemfärden var allt annat än rolig. Det spöregnade och blåste och löv överallt. Men vi fortsatte med vår skönsång och gapade på för fulla muggar.

Så, då har man varit i Paris åxå...


Kommentarer
Postat av: Sarah

Härliga bilder =)

2009-11-22 @ 17:05:01
Postat av: IDA

Gud vad kul att åka dit helt spontant så där! :D

2009-11-22 @ 17:38:11
URL: http://iiea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0