Asien del 3

Vi kom i alla fall till Khao Sok och där stod dom, Mattias och Martina. Dom hade varit ute och rest sen i Oktobber och eftersom dom hade lite tid innan Indien kom dom och hälsade på oss. Coolt! Den kvällen blev det barbeque med räkorna och kycklingen vi köpt i Taku Pa. Sen gick vi till Freedom Bar där Ja jobbade. Han hade kommit tidigare på dagen och vi blev så satans glada av att se honom. han spg likadan ut som när vi senast såg honom. Samma smajl och samma Bob Marley T-shirt. Ja i egen hög person! Den baren har alltid en stor eld tänd som alla sitter omkring och pratar. Jättemysigt! Samma stora hund som var där för några år sedan var fortfarande vakt och allt kändes som vanligt!

Jag, Martina och Mattias

De kommande dagarna träffade vi alla gamla bekantskaper, vi träffade han som tattuerade halva Jimmys kropp med bambutatuering, vi badade med aporna och deras babys i "monkey hole" och vi åkte nedför floden på gummiringar. Precis som förut! Jag och Jimmy älskade det och jag tror även hans familj uppskattade det. Vi fick rabatt på allt och vi fick gå in gratis i nationalparken om vi ville. Dom var verkligen underbara folket i Khao Sok. Efter några dagar bestämde vi oss för att åka upp till Ratchaprapha Dam.

 
                                                  En liten cikada

Bar dekoration

Det var verkligen kallt i Khao Sok och vi sov med en massa kläder och filtar. Kallt, men mysigt!

Det är en gigantisk damm dom bestämde sig för att bygga för att få bättre vattenverk och mer el. Det slutade med att på botten av dammen ligger 5 byar och många djur dog när dalarna vattenfylldes. Men det är så jäkla häftigt att åka mellan bergstopparna och se alla grönska som väller ut från klipporna. vattnet har en mystiskt blå-grön färg och det ser så mjukt ut. Vi åkte båt en timme eller nåt och kom sen till vårt rafthouse. Det är som flottar på vattnet, byggt i bambu och det är så mysigt! Du hör vattnet sakta skvalpa mot golvet av hyddan och tidigt på morgonen hör du gibbonapor och fåglar alldeles utanför fönstretl Det är riktigt vildmark och där finns björnar, tigrar och elefanter. Första dagen åkte vi till Indiana Jones grottan. För nåt år sedan stod det om just den grottan i tidningen för det omkom 7 eller 8 stycken efter ett kraftig regnväder. Ni som inte vet, Khao Sok är Thailands regnigaste plats och dom dör grottorna e verkligen tajta på en del ställen. Först ser/luktar man bara en massa fladdermöss, syrsor som lever på fladdermössens spillning och äckligt stora spindlar som lever på syrsor, och sen helt plötsligt får man simma genom grottorna. Det är jätteroligt och man känner sig verkligen som Indiana Jones. jag tror grottan är runt 1 km lång. På kvällen blev det lite mat, den klassiska helstekta fisken och den supergoda curryn. Nästa morgon var det att gå upp tidigt för att försöka se lite djur. Jag och Jimmy var dock de enda som kom upp och vi såg faktiskt en Hornbill(en stor fågel) ett gäng Makaker(apor) och vi hörde Gibbonapor överallt. Jag älskar det ljudet, gibbonapors tjoande och sång tidigt på morgonen. Det skänker lugn i hela själen. SÅ vackert! Dagens sista utflykt var till en utkiksplats och det var fint. Ser nästan lite overkligt ibland. Vi hittade ännu en tarantella(hårig spindel) och det bodde tydligen en vid vår toa vid rafthouset! Någon glömde nog berätta det? På vägen hem var det ganska lugnt. Jag komme ihåg vägen hit. Vi var alla dyblöta av allt vatten som skvätte upp på oss och till slut slutade Ja skratta åt oss erbjöd mig sitta längst fram i båten. Jag torkade men resten av gänget kunde vrida vattnet ur kläderna. Ha ha!


Karin och P A

Den traditionella helstekta fisken

Tarantellan vid toan

En klassisk syn uppe vid dammen

Här bodde vi

vägen till hyddorna

Lilla trädet

Det var roligt att få visa Jimmys familj den stora dammen men nu var vi trötta. De sista dagarna i Khao Sok umgicks vi mycket med Ja. Vi nattfiskade igen med harpun och grillade. Jag satt och tittade på och smuttade på mekongen som e thailändsk whiskey. Ja visade oss nya och gamla tricks och alla var lika imponerade. kanske kan lära er ett vattentätt kort trick sen! Riktigt colt!


Thailändsk whiskey. Eller medicin som kom kallar det. Nej, jag vågade inte smaka

Men sen kom dagen och vi fick lov att åka vidare. Jag och Jimmy var så jäkla ledsna över att behöva åka men vi kommer tillbaka nån gång. Paiwaan skjutsade oss upp till busshållplasten och väntade med oss. Bussen var så klart försenad och helt plötsligt kommer Ja åkandes på sin moped. Han hade egentligen en guidning men han hade rymt. Ha ha, så typiskt honom. När bussen kom kunde ingen hålla tårarna utanför. Alla grät och kramade om varandra och pussade varandra. Det var verkligen känsligt och saknar dom så jäkla mycket! Det är verkligen min tredje familj! Men nu skulle vi ta oss till Phuket för de sista dagarna. Vi letade reda på hotellet Paiwaan lyckats pruta ned åt oss och vi hamnade i Patong. Jag hatar Phuket, Phatong, Kata mm. Där finns det bara tjocka bleka turister och detär inte det Thailand jag vill vara i. Men vi stannade där i 2 nätter och shoppade. Det var inte alls lika lätt som förut att pruta men vi hittade några snygga Ed Hardy tröjor, BAPE och jag hittade skitsnygga stövlar med klack. Shackrutiga!


Allvarligt...hur coolt hade det inte varit att ha en sån här hemma. Jag älskar den!!

Vi åkte även ut till Similian Islands.tidigt en morgon. Jag och Jimmy hade varit där tidigare men det är verkligen vackert. Synd bara att båtresan dit ska vara så lång och gungig. Jag har fullt upp på vägen dit att inte tänka på spyor. Jag hatar att åka speedboat. Men vi kom fram, snorklade lite, åkte till nästa ö och åt. Vi slappade lite, åkte till nästa snorklingsställe och sen blev det slapp på öde ön. Eller ja, det var det iaf förra gången. Nu var det turister överallt och hårt korallgrus överallt. Men det var ändå superfint! Sand som bara är puder och vatten som ser overkligt ut. Båtresan hem gick hur bra som helst och den kvällen var det Two Chefs som gällde. Karons bästa restaurang, Vi shoppade lite sen fick vi lägga oss för nästa dag började hemfärden. Puh!


Dennis e redo att hoppa i

Det tar på krafterna att snorkla och försöka andas riktigt

Underbart!



I am a flyyyyyy....

Vid 12 tiden på förmiddagen hämtade vi en tuk-tuk som skulle ta oss till flygplatsen. Jag lovar, ja har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Jag var inte alls beredd på att chauförren skulle åka strandremsan dit, trodde han skulle ta motorvägen. Vi kom till flygplatsen en kvart innan incheckningen skulle stänga. Jag var så rädd för att vi skulle missa allt. Thailändare vet man ju aldrig riktigt med. Me vi hann och vi flög vidare mot Malaysia och Kuala Lumpur där vi skulle vänta på nästa plan. Vi gick på en food court på flygplatsen och beställde lite olika mat. Ingen var väl någon favorit. malaysia är lite som Kina, man äter det som ätas kan. Ingen favorit för svenskar. Men sen flög vi vidare mot Abu Dhabi och väntade bara en timme innan flyget till Munchen gick. jag sov större delen av resan hem och i Munchen bytte vi till flyg mot Arlanda där vi landade 9 på morgonen. Jimmys familj hade bil så vi tog tåget till Gävle där Zeb, syrrans kille, mötte upp oss med vår bil och sen åkte vi hem. Vi var så trötta efter 3 flygplansbyten och flera timmars väntanden på flygplatser. Ha ha, på en månad hade vi varit på en tysk flygplats 4 gånger. De ni!!


Nej, den här resan var riktigt roligt!

Ska ni till thailand nån gång, besök Khao Sok och hälsa från Jimmy and Malin. Det ligger bara några mil från Kao Lak!


som sagt...bilder kommer. lite segt nu bara


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0