Amsterdam PRIDE

Sitter i sängen o myser nu. Ute regnar det så jag har gjort lite te och tänt några ljus. Ska morgonmysa ett tag till innan det är dags att vara nyttig och aktiv. Sängen är så där prefekt skön nu, inte för mjuk, inte för hård, täcket lagomt tungt och lite svalt i lägenheten så det blir perfekt temperatur under täcket. Mys!

I fredags var alla så glada att arbetsveckan äntligen är slut och sen var det en kille i Shell teamet som slutade, så det var en massa människor på restaurangen vid tågstationen. EDS stället! Jag slutade vid 3 sen tog jag en snabbvända på stan och shoppade jätteskönt oversize T-shirt och flip flops. Har tjatat om såna heöa sommaren så jag tänkte det var dags nu. Sen gick jag och satte mig med alla EDSare och tog en öl. Människorna byttes ut lite då och då men jag satt kvar till slutet. Pratade en massa skoj med norrmannen Andreas. Vid halvnio kom Madde från jobbet och blev väldigt lätt övertalad att sitta kvar och ta en öl. Jga lärde mig ett roligt danskt ord, fisefjes. Vet inte om det stavas så men jag tyckte det var ett roligt fult ord. Den andra Andreas slutade vid 10 på kvällen så jag tog tåget hem till Antwerpen med honom. Kom hem och krashade i sängen.

Idag var det upp tidigt igen, kl 7 ringde klockan och jag ringde för att väcka Madde. Ingen utav oss var så sugen på att lämna sängen men vi skulle ju på äventyr. Jag hoppade in i duschen och kletade på lite smink, satte på mig sköna kläder och flip flop. Äventyr eller inte, det är lördag och jag e ledig så det ska banne mig kännas som att jag går runt i pyjamas.  PÅ stationen köpte jag lite frukost och mötte upp Joeri och Suzy från jobbet. Madde satt redan på tåget och väntade. Vi lyckades sätta oss i den vagnen som skulle invaderas av en massa indier. Helt plötsligt var dom överallt och vi bara tittade på varandra och skrattade. Var som ett dagis, alla skulle ta kort och film och dom sprang hela tiden och delade ut kakor och torkade räkor eller fisk till varandra. Efter en timme lugnade dom äntligen ner sig.
Det var en konstig känsla att åka förbi alla städer i Holland som jag och Jimmy pratat om så länge att flytta till, Rotterdam, Haag, Amsterdam och sen är det ju Haarlem. Nu bor jag nästan där men själv. SÅ jäkla stolt att jag lyckades ta mig dit jag är idag.

Efter 2 timmar kom vi iaf till Amsterdam och trängde oss ut. Vi börjar gå mot centrum och upptäcker att det finns en hel del konstiga varelser på gatorna. När vi börjar titta oss omkring inser vi att vi hamnat i PRIDE festivalen. Ännu en gång har jag och Madde lyckats hamna i en PRIDE festival utan att vi har haft en aning om det. Lyckat! Vi går förbi en kille som spelar på ett "instrument" jag aldrig sett tidigare men det låter riktigt bra! Jag vill ha en sån och kunna spela så...lite dålig ljudkvalite men riktigt häftigt!



Vi gick vidare mot torget framför Madame Tussauds där det stod en massa utklädda människor man kunde ta kort på. Vi försökte men eftersom vi vägrade betala för sånt tönteri fick vi smyga för att kunna ta ett kort. Dom ville gärna dölja sig för oss?



VI käkade lite ubergod SubWay macka och sen var det dags för sightseeing. Jag och Madde kom inte så väldans långt för ganska snart stod vi utanför The Dungeon och någon fick ju lov att följa med mig in dit. Joeri och Suzy skulle kolla runt lite på annat men vi skulle ses sen. Vi betalade, tog ett töntigt kort som kostar en förmogenhet och man aldrig köper ändå. Sen började vi ångra oss lite. Jag älskar ju sånt här men är ju satans feg. Vi var en grupp som  guidades runt och jag o Madde var väldigt noga på att aldrig vara först eller sist, utan i skydd av alla andra. Dte var jätteroligt men vissa stunder fick jag bara lust att krypa ihop i en boll på golvet och gömma mig. Typ som när allt plötsligt släcks ned och jag vet att något kommer hända. Det var snyggt när vi kommer till scenen med ett spökhus. Alla får sitta på bänkar men jag o Madde fick sitta på kuddar längst fram där guiden står och spelar. Självklart släcks lyste  och det hörs två pip längst fram. Båda två kryper genast närme varandra, blundar och kryper ihop. Sen tänds lyset och vi inser hur täntiga vi är. Haha! Guidningen tog ca 1½ timme och  det var jättekul, dock är London Dungeon bättre. The Dungeon är som en skräckguidning genom stadens mörka historia med  uppbyggdna scener och guiderna är skådespelare.

Efter det letade vi reda på de andra och gav oss in i trängseln bland pride paraden. Lite roligt var att eftersom det är i Amsterdam hölls ju paraden i kanalen på båtar. SÅ satans mycket folk så det var inte så lätt att kunna se spektaklet. Men vi försökte och träffade på lite lustiga människor. Tvingade med Madde på ett kort. Ser hon inte glad ut?









Efter att ha trängts med en massa människor letade vi reda på att cafe och tog det lugnt ett tag. Jättemysigt för vi satt p andra våningen där de stora fönstren var öppna och man kunde sitta och titta ned på alla.



Sen tog vi en tur i Vintage distriktet men det var väl inget för mig kände jag. Vi letade uppp en indisk restaurang och åt supergott innan det var dags för tåget hem. Jag hade så ont i fötterna i går och flip flopen ordnade skavsår mellan tårna. Men dte var en rolig dag. Äntligen har jag fått se Amsterdam på riktigt.

Nu ska jag städa lite, tvätta lite, betala hyra och klaga lite på hyresvärden. Mitt kylskåp e kasst för det lilla frysfacket jag har i kylskåpet e trasigt så allt i mitt kylskåp fryser och alla grönsaker jag handlade förut e stenhårda och bara att kasta. Lite surt! Hoppas verkligen han går med på att byta ut den eller nåt för jag hyr faktiskt lägenheten som möblerad. Fy, hatar att klaga på sånt där.
Sen i kväll blir det lateri och film. Får sova i morgon med för jag har sena skiftet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0