Gapar...

Var precis inne på Aftonbladet och läste det här. Fick rysningar längst ryggen, vart tog moralen vägen? Etiken? Man gräver inte upp en kyrkogård med flera tusen gravplatser för att bygga en tunnelbana. Det trodde jag var en självklar oskriven regel. Någon som har tänkt på att kanske flytta om tunnelbanelinjen några meter åt andra hållet? Fanns det verkligen inga andra alternativ? Nej, fy va hemskt!
10 000 lik grävs upp i Köpenhamn

Ger plats för tunnelbana

En ny tunnelbanelinje planeras i Köpenhamn.

Sträckningen går rakt genom en kyrkogård.

Nu planerar danska myndigheter att gräva upp tusentals lik.

Cityringen är en efterlängtad tunnelbanelinje som ska gå rakt genom Danmarks huvudstad. Den kommer att förenkla pendlandet för tusentals Köpenhamnsbor. Men alla välkomnar inte den underjordiska transporten.

En av stationerna kommer att ligga vid Assistens Kirkegård och det innebär att 10 000 gravar måste grävas upp. De danska myndigheterna planerar att flytta kvarlevorna till andra begravningsplatser.

HC Andersens grav

Assistens Kirkegård grundlades 1760. Flera kända danskar har fått sin sista vila där, bland annat HC Andersen och filosofen Søren Kirkegaard. Enligt danska medier ska storheternas gravar inte påverkas av tunnelbanebygget.

Stationsbygget kommer bara att ta halva kyrkogården i anspråk.

- Det är mycket känsligt att tömma en kyrkogård, så vi ska göra det så varsamt som möjligt, säger den ansvariga museiinspektören Lene Høst-Madsen till Berlingske Tidende.


Kommentarer
Postat av: IDA

Nej men fy fan....

Att jag ens blev förvånad är underligt bara det.. Men det här är tamme fan sinnessjukt.

2009-04-08 @ 02:44:02
URL: http://iiea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0